VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

NU ÄR DET VÅR PÅ RIKTIGT!

Fredag, Valborg och MAJ imorgon! Det kommer bli en bra helg. Bastu och bubbel ikväll. Soligt ska det vara med. Vi ska få träffa barnens lilla kusin Vera för första gången, leka med Charlie och hans mamma, sätta gips på väggarna i sovrummen och planera eventuellt altanbyggande kanske. Är ju inte rätt tid för det, virket är slut på många ställen och dubbelt så dyrt som annars hehe.


Hur firar ni Valborg/firar ni Valborg? ?


1AF42ECB-C1F1-464F-9C2A-F8361358E0C8 4D9D25C3-39D0-4D45-8A5C-447F2047B616 6FCDACBD-9704-48B9-917C-BD4CF15B4C45

Bilder från igår, graviditetsvecka 31 är vi i nu! Och jag känner att jag NJUTER av graviditeten just nu. Det har ju som sagt varit mest tufft och jag har inte riktigt kunna känna sån där pirrande, ihållande glädje, men det gör jag faktiskt nu och har gjort några dagar. Vet inte om det beror på att våren är här, att lillebror gör sig påmind heela tiden och jag kan liksom känna fötter och rumpa. Känns som jag har mer kontakt med honom i och med det. Och jag tror att han fått sitt namn nu äntligen! Det har jag också längtat efter, att landa i det och kunna säga ett namn.


Jag var hos barnmorskan i tisdags och fick bekräftat att han ligger med huvudet neråt. Visst kan han fortfarande vända sig, men de andra barnen har också vänt sig tidigt och stannat i ”rätt” läge. Men vilken skillnad det är att han ligger som han gör nu! Fram tills för kanske en vecka sen låg han oftast på sne, alltså verkligen tvärs över hela magen. Det är nog det som gjort det svårt att sova, för det var svårt att ligga på sidan hela tiden. Och ligga på rygg är ju bara att glömma, då kan jag inte andas och blir yr efter bara ett litet tag haha. Men nu, trots att han ju bara blir större, ligger han på ett sätt som ändå är mer bekvämt och gör att jag nästan känner mig mindre gravid än tidigare haha.


Något som däremot får mig att känna mig väldigt gravid är att jag sedan förra helgen uppmärksammat att jag samlat på mig vätska. Gillar inte den känslan! Svullna fotanklar, ben och fingrar. Ja hela jag är svullen (kanske inte ansiktet så mycket ännu) och det syns väl kanske inte så tydligt för andra, mer än att jag har fått större ben. Men mina fötter och anklar är väldigt smala vanligtvis så det syns nog inte för någon annan, men JAG känner ju det och knölarna där på insidan har försvunnit. Jag har ökat rätt mycket i vikt och har innan tänkt att det har att göra med att jag åt precis hela tiden där i början när jag mådde så illa – vilket såklart var anledningen också i början. Men viktökningen har fortsatt (+15kg redan!!) och nu i veckan gjorde jag kopplingen att det såklart har att göra med vätskeansamlingen. Dels känslan i kroppen men också att jag sedan i lördags natt har kissat mindre och mindre på natten, tills jag inte kissade alls en natt. Då slog det mig att det ju är för att jag samlar vätska istället. Har liksom kissat 1-2 gånger VARJE natt sedan slutet på oktober så att det helt plötsligt blev klockan 05, sen 06 och sen inte alls, ja då var det ju lite konstigt med tanke på att bebisen vid den här tiden är så stor att det brukar bli tvärtom, att man kissar oftare. Nåja, ska försöka förebygga det nu, med motionscykel hemma och massa badande i badkaret, vattendrickande och flera promenader och korta bensträckare varje dag.


Hörrni, tusen tack för pepp och att ni delade med er i inlägget om att inte älska att vara gravid. För mig hjälper det massor att höra att jag inte är ensam! Och shit vad vi kvinnor är grymma som faktiskt klarar av att baka perfekta bebisar i vår kropp?! Det är ju magiskt men också väldigt stort och stundtals för stort att hantera. Kram till varenda en av er! ?Kommentarer


  1. Elina 30 april, 2021 on 13:26 Svara

    Först och främst, kan de höja priserna pga efterfrågan bara sådär? Och när borde det bli billigare? Vi ska bygga asmycke altan!! ?? som alla andra verkar det som ?

    Jobbigt att du samlar på dig vätska! Stödstrumpor kanske kan hjälpa? Jag körde stödstrumpor typ dygnet runt. Angående viktökning så har jag märkt att på mig stannar den av mot slutet. Kan liksom ha gått upp ”allt” kring vecka 30, men sen blir det inte så mkt mer! Kanske blir det samma för dig ❤️ Det är ju jobbigt att känna sig tung tänker jag. Annars har jag liksom inga åsikter om viktökning (om någon skulle misstolka min förhoppning om att du inte ska behöva gå upp så mkt ?).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna