VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

VECKA 30

080E9615-7914-4F22-8E2A-714DA75C6DBD

Vi är inne i graviditetsvecka 30, 29+2 idag för att vara exakt ??

 

Just idag känner jag mig inte riktigt lika tung och klumpig som det senaste men det beror nog helt enkelt bara på en bra dag för mindre har jag ju definitivt inte blivit ? Förmodligen har jag mer ork till livet i och med att jag har vabbat hela veckan och kunnat ha ett mycket lugnare tempo. Helg hela veckan liksom.

 

Jag skulle ha besökt barnmorskan i onsdags men jag har vabbat precis hela veckan och fick en ny tid nästa vecka istället. Det känns att han har blivit större där inne, nu känner man liksom kroppsdelar och jag tror att han ligger neråt för jag känner hickan långt ner och av tidigare erfarenhet har det känts mest vid typ rygg/axlar. Enligt olika babysidor är han nu ca 36 cm lång och väger ungefär 1,5 kg. Fortfarande har han inget definitivt namn, det finns ett som hängt med ett tag nu men i veckan kvalade ett helt nytt namn in på topplistan som enligt mig nu alltså består av två namn haha.

 

Igår var jag på kvinnokliniken för en ny undersökning gällande cellförändringar. Det blev nya vävnadsprover och nu är det bara att vänta. Denna gången klarade jag av det bättre, mycket tack vare förstående läkare och sköterska. Jag fick fällas ner i överkroppen och fick kalla handdukar i pannan. Beroende på vad provsvaren visar blir det antingen ny undersökning längre fram (lätta cellförändringar) alternativt behandling två månader efter förlossningen (höggradiga förändringar). Men en sak i taget, nu ska jag försöka njuta av att faktiskt ha den undersökningen avklarad, släppa det och fokusera mer på graviditeten. Jag känner mig redo för att börja boa med spjälsäng men får snällt vänta tills sovrummet är färdigt. Några veckor kvar, i veckan satte Mange in nya fönster så det känns i alla fall att det kommer närmre för varje dag… ?

 


Kommentarer


 1. Sofie 23 april, 2021 on 19:59 Svara

  Oroa dig inte för cellförändringarna, jag hade dödsångest i onödan! Gjorde en konisering tre månader innan jag blev gravid, allt funkade fint ändå ?

  • Evelina 24 april, 2021 on 09:31 Svara

   Man oroar sig ju lätt när man vet att det KAN betyda något farligt… men du har rätt, onödigt att ta ut oro i förväg. Läste någonstans att oroa sig i förväg är som att betala ränta på ett lån man inte har tagit… onödigt!! ? tack för pepp! ❤️

 2. Elina 23 april, 2021 on 20:49 Svara

  Åh vad skönt att undersökningen är avklarad ?❤️ Nu är det bara att boa! ??

  • Evelina 24 april, 2021 on 09:30 Svara

   ❤️❤️❤️

 3. Marianne 24 april, 2021 on 18:38 Svara

  Nu håller jag tummarna för dig och hoppas och tror på det bästa
  Kramar

  • Evelina 24 april, 2021 on 19:58 Svara

   Tack snälla goa du ❤️❤️❤️

 4. Marie 25 april, 2021 on 12:06 Svara

  ❤️

 5. Lovisa 1 maj, 2021 on 02:59 Svara

  Så kul att komma in här, se denna fantastiska nyheten. Stort grattis till er lilla kille ? Har precis själv fått en liten Noah ? Fick också cellförändringar under graviditeten. Svåra såna som läkt bort.
  Har fortfarande mellanblödningar så ska kolla upp det igen varför blödningarna inte vill ge med sig, Men hormonerna under en graviditet kan spöka lite. Oron som kom på posten när man fick beskedet, var inte kul. Önskade att jag visste hur vanligt det är. De är proffs på kvinnokliniken med upptäcka sånt tidigt. En annan trodde direkt att man fått cancer, hade total panik. Bara ordet väcker känslor men cellförändringar kan gå bannas under en graviditet tack vare allt som händer i kroppen. Tur världens bästa belöning kommer på köpet ? Håller tummarna för dig att det läker ut som det gjorde för mig ✊?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna