VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

OH NO & EN TENTAPLUGGSFRÅGA

Jahopp. Inte nog med att jag måste vabba idag så har jag själv dessutom blivit genomförkyld. Sovit som en kratta och halsen gör så ont att jag helst skulle vilja dricka isglass hela tiden. Att pausa pluggandet på dagen och ta igen när Mange kommer hem kändes inte kul men genomförbart. Att behöva ta igen kvällstid och då dessutom vara halvsjuk känns inte som bästa kombon. Detta är väl det svåraste med att plugga med små barn, Haha kommer aldrig glömma när jag mitt i den kanske tuffaste terminen (juridikkurserna) försökte hitta pluggro när både Idun och Aston fick rotaviruset. Hjälp! När jag tänker på de veckorna känns det helt plötsligt lättare igen…

 

Men jag har ju världens bästa barn! Idun är pigg trots röda kliande ögon (som är bättre idag) så jag frågade om de inte kan vara och leka på sitt rum en stund och det ville dom gärna. Jag siktar på att få en del pluggat dagtid ändå, och håller tummarna för att Mange kommer hem tidigare. Sen är det ju fyra dagar kvar till tentan och även om jag väldigt ogärna vill plugga på helger så får jag förstås göra det den här gången när omständigheterna kräver det.

 

 

Fick en tentapluggsfråga – Kan du beskriva hur du pluggar inför tentorna? Vilken studieteknik du har? Skulle vara intressant att veta. Har första tentan efter mammaledighet om 2,5 veckor och behöver tips.

 

Svar: jag ser alltid till att ha en bra grund med mig när det är dags att tentaplugga just för att jag inte vill sitta och panikplugga på slutet. Det får jag framför allt genom att jag:

 

♡ försöker ha minst 9-15 varje dag till skola eller plugg. Jag ser det som ett jobb helt enkelt 🙂

 

♡ jag går på alla föreläsningar eftersom man där får veta var i alla hundratals sidor i alla böcker man ska lägga sin energi, alltså vilka begrepp och områden som är det viktiga att fokusera på.

 

♡ jag har med mig dator på föreläsningarna och skriver samtidigt. På det sättet lär jag mig jättebra – skriver samtidigt som jag lyssnar. I början skrev jag faktiskt för hand för då lär jag mig allra bäst, men då hann jag inte alltid med vilket resulterade att jag var tvungen att fylla i en del i efterhand. Att ta med dator är mer tidssparande helt enkelt.

 

♡ när jag sedan har föreläsningsanteckningar kompletterar jag dom med fakta från kurslitteraturen. I den läser jag alltså till största del om det som tagits upp på föreläsningar, men det innebär också att jag skummar igenom det mesta ändå.

 

♡ sedan gör jag lite olika. Ibland (oftast) sammanfattar jag alla föreläsnings- och litteraturanteckningar i ett nytt dokument – tentaanteckningar. Dessa skriver jag ut. Sen tittar jag på alla gamla tentor jag kan komma åt och markerar i mina tentaanteckningar vilka begrepp/frågor som är med. Ibland kan vissa begrepp få typ tre stjärnor och då vet man att det området är extra viktigt att kunna för det är rätt stor chans att det kommer en liknande fråga igen.

 

♡ jag vill gärna ha minst två heldagar kvar när jag väl har de utskrivna tentaanteckningar med markerade begrepp, för att hinna läsa in dom i lugn och ro (sen kommer ju den där tentaångesten oftast i någon våg ändå tycker jag haha) 🙂

 

Lycka till!!

 
 


Kommentarer


 1. Inne hos Ina 5 oktober, 2018 on 17:15 Svara

  Hihi, ser att vi har samma kalender 🙂 Lycka till med tentan och ha en trevlig helg!

 2. Emelie 5 oktober, 2018 on 18:07 Svara

  Tack för svaret! Skrev tentan idag och jag tror det gick bra 🙂

  • Evelina 7 oktober, 2018 on 12:18 Svara

   Vad skönt det kändes bra! ?????sorry att mitt svar kom lite sent ??❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna