VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

SÅNT SOM GÖR MIG GLAD:

Vilken start på den här dagen! Klockan 07 kom Aston in, pigg och glad och sovit hela natten i sin säng. Livet blir verkligen lite enklare när man får sova ostört! Idag kommer äntligen Elion hem till oss igen och imorgon är det dags för honom och mig att åka på roadtrip. Det gör mig extra glad just nu, att han och jag ska få tid tillsammans.

 
 

Annat som gör mig sådär pirrigt glad just nu är:

 

att vi snart får vårt nya efternamn. Vi ansökte i juli förra året men fick avslag i december. Det var ganska väntat eftersom det fanns ett annat efternamn som var lite väl likt, så det var bara att förbereda sig på en ny handläggningstid på 6-8 månader… Suck! Det har verkligen inte blivit bättre sen skatteverket tog över den biten efter PRV (då ansökte man med tre namnförslag på samma gång, nu ansöker man om ett åt gången och betalar ansökningsavgiften varje gång…). Nu verkar alltså vår väntetid vara över och vi ska få vårt alldeles egna efternamn. Det ska bli symboliskt skönt och befriande att lämna familjebråk och släktbråk bakom och fokusera framåt och på det som är viktigast för oss, dvs oss och vår lilla familj. Clean break och nystart med framtid i fokus helt enkelt.

 

att jag snart får tillbaka min förlovningsring i ett nytt utseende. Förfinad och med mer känsla och tanke bakom (rent estetiskt alltså haha). Också något jag väntat länge på men inte har velat göra förrän jag varit helt säker.

 

att jag börjar mitt nya jobb på tisdag. Känns fortfarande nästan lite overkligt att jag ska få göra det jag drömt om så länge, att jag har kommit så långt på min utbildning att jag är behörig.

 

 att det idag är prick ett år tills jag tar examen!

 
 

img_1920.jpg

Vita rosor är något som gör mig glad alltid!

 

 


Kommentarer


  1. Milla 8 juni, 2018 on 13:38 Svara

    Jag bytte efternamn i oktober gick igenom i februari. Väntiden alltså ?. Orka inte. Men e så glad så förstår pirret. Direkt kom frågan från alla inom företaget om jag gift mig eller tagit mammas eller pappas efternamn men nej detta va för min självständighet. Att ta avstånd från min släkt.

  2. Marie 8 juni, 2018 on 19:21 Svara

    Tänk att jag tänkte (haha) bara för ett tag sen, skulle inte Evelina byta efternamn-har jag missat nåt?! Så skrev du detta, hade ingen aning om att det var så invecklat och långdraget. Hoppas vi får veta nya namnet sen men förstår om du vill vara ”anonym” med det kanske ☺️?

    Btw lite knäppt kanske och tänka på bloggare men är säkert inte ensam om det iaf ?Mvh Läst din blogg i ca ”100 år” ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna