VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

”NY” FÖRLOVNINGSRING

Jag är SÅ spänd på min ”nya” förlovningsring. Den kommer bli lite mer av ett ”konstverk” som guldsmeden själv sa, handgjord in i minsta detalj och med många detaljer. Anledningen till att jag gör om den är att jag inte var nöjd med den som den var. Ni vet ju att allt gick i en rasande fart när vi blev gravida och förlovade oss. Vi tog ett beslut om att förlova oss när jag blev gravid. Det visade sig några dagar senare att jag redan var gravid, så vi gick till guldsmeden första bästa dagen och beställde ringar som gjordes samma eftermiddag. Det blev alltså inte helt genomtänkt för min del. Mange sa att han ville ha vitguld, så stor och tjock som möjligt för att den ska tåla allt och alltid kunna sitta på haha… Lite mindre kriterier än mig som tänker mer estetiskt. Så i ett försök att göra om den till mer unik valde jag att sätta i småstenar på sidorna om den stora stenen inför bröllopet och vigselringen. Den tanken var ju bra och lovande, bara det att nu blev den väldigt lik vigselringen som jag hade när jag var gift med F. Såå, det kändes ju aldrig helt bra.


Mange har varit väldigt anti till att jag gör om den vilket har varit bra egentligen (nu har han smält det och känner att det viktigaste är att jag är nöjd även om han inte riktigt köper att det är samma material i annan skepnad). Nu har jag hunnit känna efter ORDENTLIGT vad det är jag verkligen vill ha. Jag har varit hos guldsmeden vid olika tillfällen och provat olika ringar. Letat inspiration på nätet. Och vips hittade jag en fattning som jag föll för direkt. En form av halofattning men mer där fattningen gör att det ser ut som en stor sten. Halofattningar ser man ju ofta att det är flera mindre stenar runt om. I torsdags åkte jag till guldsmeden med bilder, förklarade noga hur jag tänker. Åkte därifrån med infon om att det tar några veckor. Efter en timme ringde butiken och sa att de ville att jag skulle komma in för att titta på en fattning. När jag kom dit igen och såg vad de tänkte blev jag jättebesviken. Det var inte som den fattningen jag önskat utan mer en vanlig halofattning. Men de sa att så som jag önskade rekommenderade de inte eftersom mittenstenen inte är skyddad då (detta var en ring som de köpt in maskingjord från leverantör och min ring blir 100 % handgjord). Som tur är gav jag mig inte för det kändes inte rätt, och efter ett tag fick jag prata direkt med guldsmeden (borde man alltid få göra eftersom mellanhänder = bortfall av information). Efter säkert en timme hade vi kommit fram till något som faktiskt kändes ännu bättre än när jag gick därifrån första gången haha. Han lovade att göra fattningen så likt den jag vill ha från början som möjligt och av en slump hade vi nu hittat en ring som motsvarade mina önskemål ännu mer (i skenan). Bara det att när jag frågat om just en sån skena har jag fått svaret att jag då inte kan ha min vigselring mot eftersom fattningen sticker ut och man måste då slipa på fattningen. Vilket jag inte vill, jag vill att de ska vara kompatibla med varandra precis som de ska kunna vara fristående.


Nu är inte detta ringen som är inspiration till min omarbetning men den visar rätt bra vilken helhetskänsla jag vill ha. En smal skena med intrycket av en stor mittensten. Min största sten på förlovningsringen 0.3 carat men kommer att se ungefär så här stor ut om inte ännu lite större med de mindre stenarna runt om. Ringen i vitguld är min vigselring, den är också inlämnad så att guldsmeden ska kunna anpassa förlovningsringen helt efter den.


Att göra om min förlovningsring tycker jag känns bra eftersom det ändå är samma stenar och guld. Möjligtvis att det tillkommer lite material. Det blir min förlovningsring fast i en annan skepnad. Omgjord och förnyad med mycket mer tanke bakom. Jag har 28 småstenar och en stor sten så förmodligen kommer det inte behövas fler stenar men han sa att det eventuellt behövs någon ännu lite mindre som avslutning på skenan som blir avsmalnande men det vet han först när han ser hur ringen blir. Det sa jag var helt ok om han tyckte att det behövdes. Vigselringen skulle jag aldrig göra om, så det är viktigt att de två ringarna passar bra ihop 🙂Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna