VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

LYXFRUKOST

Hej onsdag!


Morgnarna försvinner lite kan man säga. Vissa mer än andra. Upp tidigt, göra alla i ordning och idag gick jag faktiskt till praktiken igen. Var dessutom en zombie efter natten och karatekid som gjort comeback, så jag kunde knappt parera mina armar och ben haha, än mindre tänka ut ord att skriva.


img_9038.jpg

Onsdag på min praktikplats betyder onsdagsfika. Så himla gott med en sån där lyxfrukost mitt i veckan.


img_9037.jpg

På lunchen tog jag en liten promenad, vädret var helt amazing. Gick även hem, så en hel del steg har jag samlat på mig idag. Har kommit ifrån promenerandet nu igen så det är bara att ta tag i det ännu en gång. Föreställer mig att det kommer gå typ miljoner gånger lättare nu när våren snart är här.


Fick frågan om hur det är att plugga samtidigt som man har små barn. Jag har skrivit om det tidigare och håller verkligen fast vid att det har sina fördelar, men också att det kräver viss disciplin. Det enda jag kan känna är lite motigt är just sömnen. När man inte sover bra en längre period blir man liksom konstant seg i huvudet och det är inte till sin fördel när man ska plöja tio böcker á 300 sidor. Tyvärr har jag inte varit pigg och ”mig själv” hittills eftersom jag första terminen var gravid och resterande snart fyra terminer har Aston gjort mig trött. MEN, jag älskar att ofta kunna ha lugna morgnar och vara flexibel i hur barnen ska gå på förskola och fritids.


Puss & KramKommentarer


 1. Fyrbarnsmamma 21 mars, 2018 on 18:53 Svara

  Jag håller med, det är helt klart en fördel att plugga med barn. Det är värre att jobba (fast då har jag ett jobb där det jobbas åtskilliga timmar hemma), och då hade jag ändå med barn ett på heltid på Universitet. När barn två föddes hade jag två barn hemma och pluggade på distans. Idag läser jag ”bara” på halvfart (vidareutbildning), med två barn i skola (utan fritids), en som går 15 timmar på förskola och en hemma på heltid. Sova? Vad är det? Men skämt å sido tycker jag föräldraledigt och plugg är en perfekt kombination

 2. Lisa 21 mars, 2018 on 22:43 Svara

  Läser om väldigt många som har jobbiga nätter med barn som sover oroligt och har gympa i sömnen, Vi har från start haft våra 3 barn i egna rum och egen säng och sömnen har faktiskt aldrig varit nåt problem och dom har känt sej trygga i sina sängar. Dom störs ofta lika mycket av våra ljud och rörelser som vi gör av deras när man sover ihop.
  Hoppas det blir bättre med sömnen för er.

  • Evelina 22 mars, 2018 on 05:56 Svara

   Jag har ju också tre barn och vet att barn är olika också ? Elion och Idun har alltid sovit hela nätter i sina sängar (inte i egna rum dock men de har sovit hela nätter var de än har sovit). Aston gjorde också det, tills han blev ett halvår och jag började plugga igen, vet inte om det har ett samband men han har alltid varit ”oroligare” av sig. Sen orkade vi helt enkelt inte gå in med honom i hans rum i början, vilket vi kanske ”borde” ha gjort (som vi gjorde med Idun de gånger hon vaknat till på natten) ?
   Tack! ??

  • Sandra 22 mars, 2018 on 10:18 Svara

   Och vi har haft vårt 6- åriga barn i sängen mellan oss fram tills nyligen då hon fick en egen säng som står intill vår i sovrummet.
   Hon har sovit tryggt och bra hela tiden.
   Så det är självklart väldigt inviduellt hur barn sover, varje familj hittar en lösning som passar familjen bäst.

   • Evelina 22 mars, 2018 on 11:35 Svara

    Så är det verkligen ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna