VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

FRÅGEKALENDER – LUCKA 12

Jag har också tänkt flaskmata denna bebis från start och hade gärna läst hur du gjorde. Fick minisarna problem med magen? Hur ofta åt de? Fick du hjälp på BB?

Vi fick jättebra hjälp på BB, och det var inga konstigheter alls. Så länge man är där får man ersättning i flaska från BB om man vill, men ni kan också ha med egen flaska. De äter såå lite i början! Jag tror man börjar med 10 ml första dygnet, 20 ml det andra, 30 ml det tredje osv, var tredje timma. Sen märker ni såklart hur just er bebis är, men sådär i början äter de inte så mycket eftersom magen ska vänja sig vid mat. Det är samma om de ammar också, det tar ju ett par dygn innan mjölken rinner till – så de ska inte äta så mycket ersättning i början heller. Det har inte blivit några större problem med magen, någon gång har vi hällt i några droppar olja för att ”hjälpa till”.


IMG_2491 IMG_2243

Alldeles nyfödd Idun som fick lika mycket närhet som om jag hade ammat <3


Kommentarer


  1. Hanna 12 december, 2016 on 21:33 Svara

    Varför har du inte ammat?

  2. Hanna 12 december, 2016 on 22:28 Svara

    Bra skrivet det sista i inlägget!
    Att Idun (alla barn) får lika mycket närhet som om du ammat!

    Exakt så har jag känt med båda mina barn som har fått flaska!
    Jag var alltid noga med närheten & första månaderna var det bara jag som matade min lilla dam (var ensamstående då, annars hade pappan fått mata oxå)
    En av mina vänner tog för givet att det var fritt fram att hon skulle mata bara för att vi använde flaska.
    Verkligen laddat med amning!
    Tur att alla gör som man själv tycker funkar!
    Och så bra att du ger råd till de som behöver o frågar!

  3. Caroline 13 december, 2016 on 07:06 Svara

    Tänkte flika in mina tips som hjälpt min vid ont i magen. Olja kör vi varje måltid men ska försöka trappa ner på det nu när han är ett par månader. Har försökt innan men det gick inte. Annars tycker jag att en viktig grej för oss var att ha rätt flaska. En anti-kolik flaska hjälpte mycket då han fick i för mycket luft med den vi har först. Även Sempers magdroppar och sen finns även Minifom receptfritt. Man får testa sig fram vad ens barn behöver såklart och jag håller tummarna för att ert barn slipper ont i magen såklart men om det händer kan det vara skönt att ha några saker att testa. Har även hört att messmör i ersättningen ska göra susen men inte testat de. Bvc har även dom en massa tips. Sista saken är också massage! Mysig stund och hjälper också mad gaserna, jag kör mycket med benen som hjälper.
    Usch låter som han har jätteproblem nu men det hade han i början men mår såmycket bättre när vi hittat vad som funkar för honom.

    • Evelina 13 december, 2016 on 10:45 Svara

      Ja olja är grymt! Massage finns ju också, bra tips! Det hade jag glömt men det gjorde vi nån kväll också när vi gissade på magont. Och ja, vi använde MAM:s antikolikflaska, alla tre barnen har haft de och jag tycker de är de allra bästa. Sempers magdroppar körde vi ju också med! Haha vad jag har glömt… Miniform undvek vi dock, det var något bvc-sköterskan sa om dom så då minns jag att vi kände att vi inte ville använda dom. Men som sagt – testa sig fram är det bästa 🙂
      Vad skönt att ni har hittat rutiner som hjälper er Caroline!

      Kram

      • Caroline 13 december, 2016 on 22:48 Svara

        Kom på en till grej och det är att bada 🙂 min älskar att bada och slappnar av hur bra som helst så när han har ont och närhet inte räcker så badar vi och han slappnar av direkt och nästan somnar 😀

  4. Sara 13 december, 2016 on 15:46 Svara

    Hej,

    Lägger ingen vikt vid om man ammar eller ger flaska men ang det där med närhet så har jag sett några gånger att bebisar som flaskmatas får flaskan utan att ligga i famnen. Ex föräldern håller flaskan men barnet är kvar i babynestet, babyskyddet osv…Undrar vad du tycker om det o hur det kan påverka bebisen?

    Tycker din blogg är full med bra tips o inspiration 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna