VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

LUCIADAGEN

IMG_7329

Vi startade Luciadagen med en julig frukost – risgrynsgröt, köttbulle-och-rödbetssallads-knäcke och lussebullar. Dessa mumsiga lussebullar har faktiskt Idun bakat.

Vet ni vad jag tänker på när det är Lucia? Att det var dagen när jag blev medlem på en dejtingsida och började prata med en kille som hette Mange och var 32 år. Idag för fyra år sen var alltså dagen när jag och M fick kontakt för första gången. Sen dröjde det ju väldigt länge innan vi gick på vår första dejt, men det var på Luciadagen året innan det började. Så man kan säga att vi har påsättochvisfyraårsjubileum idag haha.

 

IMG_7311

Två små i farten

Igår hade M en händelserik dag med minisarna utan mig. Aston ställde sig upp för första gången (det går undan, han har bara krypit en vecka!) och Idun använde på sätt och vis en potta, på eget initiativ. Sen att det var en hink för klossar och att det var bakom soffan i vardagsrummet hon klädde av sig alla kläder och använde hinken som potta är ju en annan sak hahah…..

Jag hade en hemsk huvudvärk hela dagen igår men det blev ändå en otroligt produktiv dag med mina gruppmedlemmar. Idag däremot väntar självstudier. Det är många som är stressade nu när kursen är inne på andra halvan och jag kan väl också känna att det känns sådär med världens största tenta framför. Det vanligaste med en 15-poängskurs är väl att dela upp den med en examination halvvägs? Vi har både hemtenta och salstenta den sista veckan, på alla områden i båda två. En riktig mastodonttenta med andra ord.

KRAM!


Kommentarer


  1. Suzanne 13 december, 2016 on 10:46 Svara

    Vad duktig hon är Idun alltså, wow!!
    Och vad duktig du är med ditt pluggande.

    När jag pluggade innan Matilda föddes hade de ett litet annat system vid de riktigt stora tentorna. De delade upp tentan i 2 eller 3 delar och sen kunde man som student välja hur många delar man ville satsa på vid det första tentatillfället. Resterande delar tentades vid omtentamenstillfället. Om man inte klarar den/de delar man valt vid det första tentamenstillfället fick även de skrivas vid omtentamenstillfället.

    Kram

    • Evelina 13 december, 2016 on 12:24 Svara

      Ja det låter ju rimligt. Vi hade iofs duggan i början som kunde ge 3 poäng vid salstentan om man fick G på den. Hoppas att de hjälper till sen då haha… Det lär jag behöva den här gången!
      Börjar du sakna att plugga?
      Kram!

      • Suzanne 16 december, 2016 on 00:51 Svara

        Ja, jag saknar pluggandet nu.
        Men känns verkligen som att det blir som att börja om helt o hållet eftersom det blev ett så långt uppehåll… De jag läste med blir färdiga nu i januari, själv har man 2 år kvar och har inte ens återupptagit studierna ? Men jag har ju fått nånting väldigt fint under tiden jag varit studieledig ?

        • Evelina 16 december, 2016 on 13:49 Svara

          Men måste du inte gå om så är det väl onödigt? Nånstans finns ändå det du lärt dig som en grund tror jag 🙂 Jag hade 1,5 år uppehåll men har ju också 2 år kvar, när denna terminen är klar!
          Verkligen, bästa anledning till studieuppehåll!! <3

  2. Alexandra 13 december, 2016 on 11:57 Svara

    Minns att vi övervägande hade en enda stor tenta efter varje kurs vilket blev väldigt mastigt.

    • Evelina 13 december, 2016 on 12:23 Svara

      Ja det blir mycket… Men hade ni det efter 10-veckorskurser? Många kurser är ju 5 veckor och då känns det mer överkomligt. Eller som vi haft innan i de längre kurserna – delar upp kursen i två delar med en examination halvvägs och så en i slutet på den andra halvan av kursen.

  3. Sara 14 december, 2016 on 22:49 Svara

    Vi har också en mastodont kurs nu, och efter juluppehållet kör vi direkt med två seminarium efter varandra där gruppen ska hålla 30 minuters lektion om ämnena. Två dagar efter är tentan som innehåller allt vi har läst sedan november!! Suck!! Kommer bli en intensiv jul med mkt läsning 🙂 vi har inte haft ngn hemtenta ännu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna