VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

FRÅGEKALENDER – LUCKA 8

Kan du berätta mer om hur ni gör med era överraskningsdagar och tips på vad ni har hittat på? Jag gillar tanken på att inte sluta ge varandra det där lilla extra trots att man kanske inte är nykära längre;).

Denna frågan tyckte jag passade extra bra idag eftersom jag fick en kommentar innan om att ”mitt och Ms förhållande redan verkar vara krassligt med tjaffs och behöva dejtas?” 😉

Alltså grejen är att vi aldrig SLUTAT dejta haha. M brukar säga när vi får frågan om hur vi träffades, att vi gick på en dejt som fortfarande pågår. Nu är det såklart inte så, men allt har ju gått så fort och vi har nog precis börjat komma förbi den där förälskelsebubblan. Tror den höll i sig extra länge eftersom vi blev gravida efter få månader och att det även förstärkt vår kärlek. Att få barn tillsammans gör nog i de flesta fall banden starka och visst kan den del få det tufft den första tiden med barn om man krockar i hur man tänker, eller om det av någon annan anledning är jobbigt. Men för oss har det inte varit jobbigt för vårt förhållande att få barn och jag har snarare fortsatt att bli mer och mer kär i M för varje dag. Med undantag för den där ändå korta perioden nu nyligen när det nästan kändes som att jag höll på att brinna upp av irritation emellanåt, men som inte betyder mer än att så kan det vara ibland. Vi har varit tillsammans i över tre år och jag tycker att det vore konstigt om det bara var rosenskimrande hela tiden? Vi har alltså aldrig slutat att dejta, just för att jag redan från början sa att det är viktigt för mig att vi fortsätter med det – det är nog alldeles för lätt att glömma av partid när vardagen smyger sig på och därför tycker jag inte att man någonsin ska sluta dejta, att vårda och ge näring till sin relation. Men det blir svårare att ta sig hemifrån kvällstid när man har två minisar så därför känns det super att på något vis uppmärksamma vår kärlek lite extra en dag i månaden i den mån det går. Det behöver inte vara något stort, det viktigaste är att man riktar sin kärlek och uppmärksamhet mot den andra lite extra just den dagen.

Hmm, undrar om jag kommer ihåg det vi gjort/fixat hittills? Handskrivet brev med rosor och hotellfrukost, barnvakt och middag ute, hotellövernattning i Malmö, utflykt med fika på ekologiskt café med utsikt över vättern, vinprovning hemma och tofflor i present… Ja det är nog det 🙂 Andra tips från mig är bowling, middag på stället ni åt allra första gången, vandringsled med picknik, bio, drinkkväll, parmiddag (även träffa vänner som förr är ju väldigt uppskattat!), handskrivna lappar med ledtrådar om vad man ska göra under dagen, ett sms om varför man älskar sin älskade, blombud, relax, ge en lååång massage, sova på hotell barnfria (detta längtar jag efter att vi ska bli redo för hihi).


IMG_6969 IMG_6970

”Bonusdejt” i lördags (jag fick tofflorna i förgår när det var vår dag) när syster var barnvakt så vi fick bowla och dricka ett glas eller två på tu man hand medan barnen sov gott 500 m ifrån oss. Ett för mig gott tecken på att förhållandet mår bra är att man har KUL tillsammans och att man vill pussa på varandra :).


Kommentarer


  1. Madeleine 9 december, 2016 on 07:43 Svara

    Tycker det låter som ni mår väldigt bra i ert förhållande! 🙂 Bra jobbat! 🙂

    Jag måste säga att jag börjat bli irriterad på folk runt omkring mig som är ”experter” på andras förhållande och har åsikter hur/vad man ska göra och hur man absolut inte ska göra! Jag har fått höra flera saker från bekanta och kollegor om hur man måste göra, för ”annars är det kört” och jag vill bara skratta! Jag och min man har varit tillsammans i 10 år nu, har två barn och jag är fortfarande så j*vla kär i honom. Vi är alla olika och vi behöver alla olika saker för att få kärleken att bestå, men det är upp till varje par att komma på vad som passar dem! Såklart att tips alltid är uppskattat, men då ska det vara just tips av omtanke.

  2. Hanna 9 december, 2016 on 09:50 Svara

    Vad roligt att läsa om! Jag och Rickard har börjat åka iväg varje år över en helg bara för att få vara han och jag. Superbra för relationen. Senast var vi i Varberg, en väldans mysig stad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna