VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

20 DAGAR TILL BF

Nu börjar graviditeten närma sig slutet, enligt appana är lille L nu färdigbakad och vi är 90 % på väg mot BF. Känner mig faktiskt inte alls redo, men en kollega sa idag att det nog kommer när jag blir ledig och hinner känna efter mer. Kan ju lugnt säga att det varit en fullspäckad graviditet, med nytt hus, heltidsjobb och tre barn redan. Och snart är dom FYRA ❤️❤️❤️❤️Processed with VSCO with m5 preset

Kan tillägga två graviditetssymptom den senaste veckan – klåda på händer och fötter speciellt på natten samt bortdomnade fingrar efter natten. Det förstnämnda kollade jag upp idag genom blodprov eftersom det skulle kunna vara hepatos. Har haft kliande händer länge nu men efter helgen blev det extremt och det var först då jag fattade att det ju inte alls är torra händer. Så jag googlade och insåg att jag kanske borde kollat det tidigare. Men eftersom bortdomnade fingrar kom ni efter helgen också tänker jag att det kanske också kan vara helgens jordgrävande och att jag helt enkelt överansträngt mig, i kombination med att jag är svullen? Vi får se, besök hos barnmorskan imorgon och då trodde dom att provresultatet skulle ha kommit.


Nätterna är för övrigt pest och pina just nu. Det har de varit egentligen sen start, men nu snackar vi kanske 10 uppvak varje natt, kisspauser varje gång, ont att vända mig i sängen, sååå varm, kliande händer… Ja det är inte det minsta härligt faktiskt. Förvärkar har jag börjat få med. Innan har jag haft sammandragningar till och från men igår natt var första natten när ju vaknade av att det gjorde riktigt ont. Så kroppen förbereder sig verkligen! Och jag har försökt att förbereda mig genom att tvätta minikläder bland annat.


Vecka 38 idag – nu taggar vi sista tiden!!! ??


(Försöker ignorera att det ska bli över 30 grader i helgen och att det kommer göra mig såå dålig och svullen ??)Kommentarer


 1. Elina 16 juni, 2021 on 22:59 Svara

  Minns de jobbiga nätterna på slutet! En pina ? håll ut! Snart är det över! ?❤️

  • Evelina 17 juni, 2021 on 07:55 Svara

   ❤️???

 2. Sandra 16 juni, 2021 on 23:51 Svara

  Så fin mage och snygg klänning.
  Ja du kommer säkert känna dig mer redo snart. Hjälp vad snabbt din graviditet gått, känns som du nyss berättade att ni väntar ett till barn. Spännande framöver, om du orkar så håll oss uppdaterade hur det går.

  Skicka hit värmen istället, vi tar gärna emot den. Just nu är det 7 grader, och dagarna ligger runt 12-14 max. Ingen värme i sikte i helgen heller.

  Hoppa du slipper den eländiga klådan, du kan inte ta allergitabletter för det? När jag var gravid fick jag äta mina tabletter som vanligt (äter det året om). Kram

  • Evelina 17 juni, 2021 on 07:54 Svara

   Inte bara jag som tycker det alltså ? skillnad den här gången är att jag berättade efter ca halva graviditeten! Tidigare gånger har jag outat det tiiidigt, kanske det bidrar till att det känns kortare ☺️
   Vet inte om man kan äta allergitabletter utan att veta för vad? Ska prata mer med barnmorskan idag ??
   PS ni får GÄRNA ta lite av vår värme ?

 3. Hanna 17 juni, 2021 on 14:10 Svara

  Tips! Köp en kylmatta som egentligen är till för hundar, och lägg dej på den. Kylan kommer efter ett tag då den aktiveras av tryck.

  • Evelina 17 juni, 2021 on 16:55 Svara

   Oh det låter ljuvligt! Jag har använt blöta handdukar men en kylmatta känns väl kanske mer ”hållbart” ????

 4. Emelie Larsson 17 juni, 2021 on 19:14 Svara

  Fy bubblan för klådan. Så hemskt de är. En sak som hjälpte mig var att ställa in hudkräm i kylen så den är svalkande kall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna