VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

MOT LJUSARE TIDER

Att bara jobba hemifrån i kombination med den här enorma tröttheten…. Jag behövde verkligen fräscha till mitt hår för att känna mig piggare! Behövde slingor och lite ljusare hår. Behövde klippa av några centimeter. Det har ALDRIG varit så härligt och skönt med ett frisörbesök tror jag. Nu känner jag mig redo för vår OCH den tredje och sista trimestern av graviditeten ??


9EA86B4E-4615-4CD9-8F6B-93466C772205

Ny frisör blev det och det känns som att jag hittade rätt efter all min research haha.Det blev blonda slingor, en bottenfärg likt min egen och så nyansering på det. Förra gången fick mitt hår lite för mycket röda pigment, vilket jag inte riktigt trivs i men det gick inte få bort helt nu tyvärr. Men men. Vill inte slita på håret så nu blekte hon så mycket det gick den här gången.

908C2650-3AB6-4392-A2CD-85E7450A70B9

I morse såg jag ut såhär, entering week 29 med slitna toppar och en fortfarande orimligt smutsig spegel haha. Någon gång nu snart måste jag nog lägga lite tid och energi på att STÄDA ??


Känner mig stor som en elefant, är liksom svårt att andas och det är ju rätt långt kvar (hjälp)?! Kände mig ju rätt säker på namn häromdagen (TACK för alla tips, det är vissa som redan finns på min lista hihi) men nu är jag tillbaka till att vela mellan två-tre stycken. Mange är väldigt inne på ett, det jag också oftast landar i men så börjar jag vela igen haha.


Graviditeten i sig är i en rätt bra fas nu tycker jag (förutom att jag är trött och tung) MEN något som börjar kännas lite jobbigt är att jag väntar på en kallelse till kvinnokliniken för undersökning. Den skulle komma någon gång mellan graviditetsvecka 28-30. Det är nämligen så att jag fick veta i vecka 15 efter cellprov att jag har cellförändringar. Fick då göra en utökad undersökning där de tog vävnadsprover och fyyy vad obehagligt det var. Det gjorde inte ont men jag blir svimfärdig av sån där bedövad känsla det innebar och sen skulle de visa mig vävnadsbitar av någon anledning, då blev jag tokyr och höll på att svimma haha. Tyvärr kunde de inte kunde utesluta höggradiga förändringar efter det och därför ska jag göra en likadan undersökning nu igen. Usch. Får såklart hoppas på det bästa och förlita mig på sjukvården. Och be dom att ge f-n i att visa mig någonting de klipper bort där inifrån ?Kommentarer


 1. Elina 15 april, 2021 on 12:21 Svara

  Åh vad jobbigt! Jag gjorde en liknande undersökning i typ vecka 14 med tredje barnet. Började med att jag hade blödningar och åkte till gynakuten. Läkaren där såg att jag hade en lättblödande livmodertapp och ordnade ytterligare undersökningar för att se om det berodde på cellförändringar tror jag. Var ju ett tag sedan så minns inte riktigt. Men minns att jag fick göra biopsi i vecka 14. Det var så jobbigt och nog värst för att jag hade hört om missfallsrisk i samband med sådant ingrepp och hon som utförde biopsin sa bara ”du är min patient, inte fostret” eller något liknande. Sant såklart, men jag blev så orolig. Det visade sig vara kondylom (?) och jag tror det var därför det var ”konstigt” därinne, men ingen hpv. Rörigt inlägg! Men jag hoppas att din nästa undersökning ger lugnande besked! ❤️❤️❤️❤️

  • Elina 15 april, 2021 on 12:29 Svara

   Rörig kommentar menade jag ju såklart, min alltså ?

  • Evelina 15 april, 2021 on 15:19 Svara

   Så dumt att det där skiftar så – då kunde det påverka graviditeten och nu säger dom att det INTE kan göra det. Så om det nu är så oroade dom ju dig i onödan! För nu gör man som sagt cellprover även under graviditeten. Biposi är väl samma som jag gjorde, vävnadsprov. Och tyvärr visade min biopsi på förändringar, och att de kan vara höggradiga så det måste fortsätta hållas koll på. Tack snälla för omtanken ?❤️

   • Elina 16 april, 2021 on 21:00 Svara

    Vad onödigt att jag blev så orolig och så finns det ingen ökad missfallsrisk! Men bra att man vet det nu iaf!

    Jag hoppas att de snart kan utesluta höggradiga förändringar hos dig och om inte, att det går ju enkelt att operera bort förändringarna (eller vad man gör?). Inte roligt att gå runt och vänta på behandling eller besked ❤️❤️❤️❤️

    Du blev superfin i håret ? skönt att ha hittat rätt frisör. Sånt kan ju vara jättesvårt!

    • Evelina 21 april, 2021 on 12:00 Svara

     Ja men fy så onödigt. Och en annan tänker ju nu hur ser plötsligt kan vara ok och innan inte?! Men men, får väl lita på att det är lugnt… fick tid imorgon för en ny biopsi, ska bli skönt att få det avklarat men är även inställd på större ingrepp sen om det skulle behövas ??❤️

 2. Hannas krypin 15 april, 2021 on 15:16 Svara

  Vad snygg du blev i håret! Hehe, jag svimmade faktiskt när jag var med på en bronkoskopi där de skulle ta prover från körtlarna på lungorna. Och jag är ändå vårdpersonal…. Men fy vad jobbigt att gå och vänta på kallelse. Hoppas att du inte behöver vänta så länge till.

 3. Marie 15 april, 2021 on 21:13 Svara

  Hoppas du blir kallad snart så du kan lägga det åt sidan ??
  Jättefint och skönt att bli ompysslad ?

 4. Johanna 16 april, 2021 on 18:27 Svara

  Fina du! Håller alla tummar för att allt går bra med cellförändringarna. Massor med kramar till dig! ❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna