VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

HEJ VECKA 25!

Igår gick vi in i graviditetsvecka 25 (24+0)!

 

0D018261-EF08-45BB-B6DA-39C0B31A8649

835A3D84-F6F2-4A77-AE83-71E6FA77009E

Jag som ändå har mått rätt bra de senaste veckorna blev faktiskt lite chockad när jag fick akut illamående mitt i vår externa handledning nu på eftermiddagen ?

 

Tur att det var på Skype så jag kunde ta av mig lurarna och rusa till toaletten.

 

Från och med den här vecka kommer jag att jobba helt hemifrån, efter de nya rekommendationerna för gravida från och med vecka 22 och i samråd med min chef. Känns bra men konstigt. Ska jag vara föräldraledig från och med semestern, utan att liksom få fylla upp med den positiva energi som det innebär att få vara på kontoret med alla fina kollegor?! Men det säkra före det osäkra såklart.

 

 

Graviditetsvecka 25:

Nu mäter barnet 33-34 cm och väger runt 750 gram. Skulle barnet födas redan nu är chanserna goda för att det skulle överleva, en tanke som är rätt fantastisk och kanske också betryggande.

 

Livmodern är nu ungefär lika stor som en fotboll, så det är naturligt att det känns som att det är trångt för dina organ. Livmodern är cirka 25 centimeter i diameter från blygdbenet halvvägs mellan naveln och bröstbenet.

 

Kanske har du märkt att barnet har olika tillfällen när den sover och är vaken, det är faktiskt nu som någon form av dygnsrytm för barnet börjar infinna sig. Vakna perioder märker man genom rörelserna, som man nu känner varje dag och som för de flesta dyker upp på kvällar och nätter när mamman vilar. Ofta lär man sig känna igen rörelsemönstret. Men hur mycket ett barn rör sig är dock olika, vissa är väldigt aktiva medan andra tar det lite lugnare. Händerna är faktiskt helt funktionsdugliga från och med nu, fingrar har fått naglar och skelettet fortsätter att hårdna.Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna