VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

BIRTHDAY WEEK

Godmorgon måndag och en riktig födelsedagsvecka hemma hos oss ???


Imorgon har vi en liten fyraåring som fyller fem år, och på fredag har vi en liten femåring som fyller sex år. Alltså hur stora börjar de bli?! Idag för fem år sedan hade vattnet gått och vi bara gick och väntade på att värkarna skulle komma igång. När de väl kom igång, strax efter kl. 20 den 9 mars gick det snabbt – 23.18 i princip flög han ut. Barnmorskan trodde inte på mig när jag tyst sa mellan värkarna att nu kommer han! Hon tänkte att hon bara några minuter innan ju hade undersökt mig och då var jag inte i närheten av fullt öppen. Så kan det gå. Spännande att se hur förloppet kommer att bli denna gången!


032BD554-2982-43CB-80D1-2D3F2214779D

Vecka 23 nu (22+5 idag) och jag har börjat bli nojig för hur covid-19 skulle påverka mig och bebis om jag blev smittad. I fredags kom ju nya restriktioner och gravida från vecka 22 ska vara extra försiktiga, och tillhör riskgrupp för att få svårare symptom. Jag jobbar redan hemifrån ganska mycket, kanske 80 %, men för mig innebär VARJE fysiskt möte en ökad risk och jag skulle vilja minska ännu mer på min kontorstid och fysiska möten. Hur tänker ni andra gravida??


9D59BC2C-FDEC-4300-831D-8E57676A940F

Fredag-lördag hade vi barnvakt och då roade vi oss med att påbörja sovrumsrenoveringen fas 2. Vi städade undan och gjorde plats för dubbelsäng ute i matsalen (stort rum så gott om plats trots det) där vi kommer sova tills vårt sovrum är klart. Sen började Mange riva ut båda de sovrummen som är näst på tur. Det ska bli SÅ skönt att få ett fräscht sovrum!


Ser så mycket fram emot att få inreda vårt sovrum och förbereda för en bebis! Både här och i stugan. Jag tror att jag behöver göra mer sådant för att liksom mentalt förbereda mig för att bli redo och fullt ut förstå att jag har en bebis i magen haha.Kommentarer


 1. Sandra 8 mars, 2021 on 10:45 Svara

  Åh vilken fin bebismage du har ?

  • Evelina 14 mars, 2021 on 12:44 Svara

   ?❤️??

 2. Emma 8 mars, 2021 on 10:53 Svara

  Stort grattis till graviditeten! Har följt dig i många år nu, mitt liv påminner mycket om ditt med separation, ny partner och barn 🙂 Jag väntar mitt tredje barn nu och är i v33. Verkligen inte optimalt att vara gravid under denna pandemi.. blivit mycket mer och mer orolig nu på slutet för smitta. Har inte fått jobba hemifrån heller så det har inte gjort saken bättre. Går hem om 3 1/2 vecka så vet inte om jag hinner ansöka om det där nya med gravidpenningen heller.

  • Evelina 14 mars, 2021 on 12:43 Svara

   Åh vad mysigt med en trea!! Hoppas du mår bra och att sista tiden går bra. Och känner du dig orolig – ansök om att få vara hemma NU! ❤️

 3. Linda 9 mars, 2021 on 09:08 Svara

  Min chef anpassade mina arbetsuppgifter med hjälp av kollegor så jag var inte på jobbet alls de sista 6 veckorna. Hade bara digitala möten. Men är ju säkert svårare med ditt yrke. Innan dess var jag där en dag/vecka under hösten.

  • Evelina 14 mars, 2021 on 12:35 Svara

   Det går bra hos oss också som tur är, men hade ju inte gått om alla hade behövt samma anpassningar. Vi får se om allt går att lösa, men jag tror ändå det mesta kommer gå att lösa längs vägen ☺️

 4. Elin 10 mars, 2021 on 06:19 Svara

  Hej

  Ja de nya beskeden om riskgrupp v.22 -v.36 gjorde mig också nojig. Munskydd och alkogel tills man har tillgång att tvätta händerna är nu lika mycket standard i väskan som telefon, nycklar och plånbok.
  Jag har haft fördelen att jobba hemifrån på heltid sedan mars förra året – och fick idag Mail om att det ska fortsätta juni månad ut.

  Lite kul i det hela är att vi verkar ”följa” varandra i graviditet då vi verkar vara i samma vecka och till och med dag ☺️☺️

  • Evelina 10 mars, 2021 on 06:53 Svara

   Vad skönt för dig att du kan jobba hemifrån helt! Vad jobbar du med?
   Och så roligt att vi är exakt lika långt gångna i våra graviditeter ? hoppas du mår bra! ❤️

   • Elin 10 mars, 2021 on 19:39 Svara

    Jag jobbar som process coordinator (en titel som säger ingenting ☺️), men jobbar med att förbättra flöden i kontorsprocesser (vem ska vända pappret härnäst för att inte det ska loopa) det har dock varit svårt att göra större förbättringar senaste året, dels pga korttidspermittering, och fokus på daglig kundkontakt, samt att förbättringar är lättare att göra under workshops där vi alla är i samma rum och det har blivit mycket svårare över Teams/zoom.

    Jag har mått bra större delen av graviditeten, mycket illamående första 17 veckorna, men nu lugnat sig. Dock är jag en person som lätt överanalyserar och tänker förlänge på en sak så nu är jag lite fundersam på hur jag ska kunna stänga av jobbet och datorn i juni – detta är första barnet.

    • Evelina 14 mars, 2021 on 12:12 Svara

     Jätteskönt att du som sagt kan jobba hemifrån ändå! ❤️
     Och skönt att du mår bättre! Det är så häftigt det där, att den dagen du blir mamma kommer allt förändras och du kommer få helt nya prioriteringar. Sen kanske inte allt är busenkelt, men jag tror att kroppen naturligt liksom puttar undan jobb och sånt ”oviktigt” framför att ta hand om din lilla bebis. Lycka till med allt! ❤️?

 5. EL 10 mars, 2021 on 13:46 Svara

  Är inte gravid själv, men min kollega som ska föda i sommar jobbar hemifrån 100% . Tycker det verkar vettigt om man har möjlighet, minimera risken liksom.
  Låter jättemysigt att få boa i nytt fräscht sovrum och ute i stugan.

  • Evelina 14 mars, 2021 on 12:18 Svara

   Vad bra hon har den möjligheten!! Jag jag jobbat hemifrån kanske 80 % redan, men ska jobba hemifrån helt nu utifrån de ny rekommendationerna ☺️??

 6. Sandra 10 mars, 2021 on 15:13 Svara

  Jag kommer jobba hemifrån som rekommenderas från v 22. Tänker att de där rekommendationerna finns av en anledning och det är nog inte så festligt att föda barn med covid även om man får en mild variant. Kan man inte det så tycker jag absolut att man ska söka ersättningen man har rätt till, även nyfödda har ju blivit smittade både i magen och när de precis fötts, även om det är ovanligt.

  • Evelina 14 mars, 2021 on 12:16 Svara

   Låter klokt!! Jag tänker också att gravida måste lyssna på rekommendationerna, det kommer ju ny forskning hela tiden och den senaste forskningen visar just att gravida har en ökad risk för att drabbas hårdare.

 7. Elina 10 mars, 2021 on 23:38 Svara

  Men gud vad sjukt ändå! Från ingenstans började jag tänka på er! Typ tänk vad barnen har börjat bli stora, att era nog måste bli fem och sex nu! Var gravid samtidigt som du var gravid med Idun! Så min dotter som jag var gravid med då blir alldeles snart sex år! Och så tänker jag, de kommer säkert skaffa fler barn ❤️ Kikar in på bloggen och så är du gravid! Stort supergrattis till er!! ????

  • Evelina 14 mars, 2021 on 12:09 Svara

   Haha sedär ja ??❤️ Tack snälla!!

 8. Marie 11 mars, 2021 on 20:15 Svara

  Försöker behålla lugnet, så gott det går. Jobbar på en förskola med integrerad tillhörande skola.
  Åker tunnelbana varje dag. Ja det är många möten varje dag helt enkelt hur gärna jag skulle önska annat.Har inte möjlighet att jobba hemifrån så får bara hoppas allt går bra.

  • Evelina 14 mars, 2021 on 12:01 Svara

   Du vill inte ansöka om graviditetpenning då?? Den möjligheten finns ju om det inte går att anpassa arbetsuppgifterna ❤️

   • Marie 14 mars, 2021 on 15:28 Svara

    Egentligen.
    Men då behöver min arbetsgivare stänga av mig från arbete vilket inte har hänt. Enbart vissa justeringar i arbetsuppgifter. Får gärna kontakt med någon som lyckats dock, som arbetar i förskola. Kanske någon här som löser detta?

    Ska ta upp det med barnmorskan vid nästa träff.

    • Evelina 14 mars, 2021 on 17:16 Svara

     Jag tänker att alla som jobbar inom omsorg är i risk för att bli smittad, och gravida från vecka 22 bör få anpassade uppgifter så man inte utsätts (vilket man ju gör så fort man träffar andra människor egentligen), alternativt stängas av från arbetet om tillräckliga anpassningar kan göras (självklart kan inte alla jobba hemifrån). Det är arbetsgivarens skyldighet att göra en riskanalys utifrån arbetsuppgifter och de risker som finns.

     Jag tog kontakt med min chef och hänvisade till de nya rekommendationerna och vad myndigheterna säger gäller just nu, vilket hon genast tog på största allvar. Det är som sagt din chefs skyldighet att kolla på detta utifrån det nya som sagts, så förklara att du är orolig och hur du tänker ❤️

     Hoppas någon mer här inne kan svara, kanske någon inom barnomsorgen som sagt!

     • Marie 14 mars, 2021 on 18:15

      Tack för dina tankar!
      Jag ska återkoppla till henne och be henne titta igen på detta. Hade förväntat mig mer men som första åtgärd så ”nöjde” jag mig. Sen så blir man ju osäker också, om man ”övernojar” helt enkelt.
      Så därför mycket bra att höra framförallt andra gravidas tankar kring detta. Ja det är alla dessa möten med personer. Går ju inte att kontrollera hur många de träffar och att ens träffa närmsta kollegorna är ju en risk i sig.

      Som sagt tack Evelina för dina tankar kring detta.

      Och läser någon detta, som gravid och arbetade i förskola får ni gärna hojta till!

      Fortsättning följer, ta hand om er allihopa!

     • Evelina 15 mars, 2021 on 09:33

      Stå på dig – det handlar ju om dig och din bebis! Övernojar gör du definitivt inte (!), du vill enbart följa de rekommendationer som finns för gravida, vilket din chef också borde göra!

 9. Emelie 14 mars, 2021 on 05:04 Svara

  Åkte på corona på mitt jobb under graviditeten fick väldigt milda symtom än vad mina kollegor fick. Här i vår region så fick jag går på blodförtunnande sprutor i 14 dagar för man har en ökad risk för proppar när man är gravid men fick veta att det inte är alla regioner som har den policyn tydligen ? men allt gick fint och för 1 månad sen så föddes vår lilla tjej ?

  • Evelina 14 mars, 2021 on 11:59 Svara

   Åh vad SKÖNT att det gick bra för dig ❤️ Det har jag faktiskt inte hört talas om, att risken ökar för blodpropp då… så knas egentligen, att gravida får så olika förutsättningar pga hittills lite forskning på covid och gravida. Grattis till er tjej med såklart!! ??❤️

   • Emelie 14 mars, 2021 on 12:58 Svara

    Ja alltså visste inte heller utan det var min bm som sa att om jag får ett positivt test så måste jag in fort till sjukhus för att får första dosen, jobbar inom vården och van att ge sprutor till andra men att ge sig själv fy fasiken alltså. Tycker det är märkligt att vissa regioner har olika syn på detta ? men hoppas att du klarar dig ifrån corona. Och grattis till er. Har följt dig sen Elion var liten 🙂
    Tusen tack första barnet och allt är så nytt ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna