VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

LIVET SOM…

då-och-då-bloggare: jamen alltså vad händer?! Jag har tänkt skriva ett inlägg flera gånger men det har inte blivit av. Rätt skönt faktiskt haha. Tiden får utvisa vad som händer helt enkelt. Funderar på nystart, att bara skriva när lusten faller in eller helt enkelt bara sluta. Men det sistnämnda känns fortfarande lite… Konstigt. Jag har bloggat sedan 2007 och haft det som ett extrajobb (alltså fått betalt varje månad) sedan 2010. I 10 år alltså! Vilket jobb skulle inte kännas konstigt att avsluta efter så lång tid, om man har trivts med det väldigt mycket? Att blogga har ju blivit som en del av mig på något vis. Men, jag hade en tanke om att blogga tills jag tog examen och att det på något vis skulle bli slutet. Men vi får se, ännu är jag nog inte helt redo att släpp taget. Knäppt egentligen, när man tänker att detta är mitt längsta uppehåll från bloggen på 13 år.

 

F7088638-292D-415C-AC59-288A93287C7C

På den tiden när jag bloggade allra mest. Liten Elion. Ändå otroligt fint att ha så mycket dokumenterat i bild och text.

 

 

 

flexiterian: japp om man nu ska hålla på med etiketter så får jag nog klassificera mig som just detta. Sedan årsskiftet har vi ändrat våra kostvanor radikalt. Intaget av rött kött är minimalt, det är korvgrillandet ute i stugan som är svårt att hitta substitut för. Annars blir det mycket vegetariskt, fisk och lite kyckling. Gooodaste rätten just nu är vegetarisk hamburgare gjord på röda linser och morötter (tack mormor Maria för tips).

 

D2E00BFA-B9B0-48FB-B7FE-1B357082EF63 7127D93A-2DDD-42B9-8F02-49537B303F32
Vegetarisk smörgåstårta som jag gjorde till Manges 40-årskalas. Svärmor gjorde en ”vanlig”

 

 

blondin: känner efter ett tag med många ljusa slingor att jag ändå saknar min mer naturliga nyans. Har en klipptid på lördag och slingtid om åtta veckor, då blir det nog lite mörkare slingor igen.

 

6585D4A2-5CBC-4E8C-B888-75B41E60469E

Bild från i helgen när vi hade barnvakt (??). Ja jag ser trött ut men det gör man efter fem veckors förkylning (förkylningar antar jag)… Ville mest visa hårfärg just nu ?

 

socialsekreterare: snart nio månader sedan examen och jag lär mig fortfarande varje dag. Blir tryggare i min yrkesroll varje dag. Förundras och imponeras av människor inre styrkor. Blir ledsen av vissa människors handlande. Känner att jag gör skillnad. Förra veckan var jag med om mitt första omedelbara omhändertagande och det var omtumlande minst sagt. Blev helt slut, dagen efter var jag föräldraledig och jag kände mig helt dränerad så tur jag var ledig och kunde smälta allt. Det har jag lärt mig är oerhört viktigt – återhämtning och att reflektera över det om händer i tuffa ärenden. SÅ glad över att få tillhöra världens finaste och mest stöttande arbetsgrupp. Vi är verkligen ett team. Samma dag som det omedelbara omhändertagandet skrev jag på mitt nya anställningsavtal som tillsvidareanställd. Kändes så poängterande på något vis, ett riktigt statement, att de två händelserna inträffade samma dag.

 

fru och mamma: Mange fortsätter att åka iväg för jobb på annan ort och sover borta natten där. Men det funkar faktiskt bra. Är nog bra att få sakna lite också. Helt ärligt hade vi en supertuff höst och än kan jag väl inte säga att den tuffa perioden är helt över, men det är helt klart mycket bättre. Dubai var nog lite av vändningen för min del. Även beslutet av att skjuta upp renoveringen av radhuset ett år bidrar på något sätt till att vårt äktenskap får mer luft typ. Haha låter kanske konstigt men vi har haft otroligt intensiva år och att köra på in i ett megaprojekt skulle nog inte bli bra. Vi behöver ett år med att bara vara. Varje år sedan vi träffades har det hänt ganska stora saker. 2013 träffades vi. 2014 blev jag gravid, uppsagd från mitt dåvarande jobb och började plugga. 2015 föddes Idun, vi köpte hus, sålde lägenhet, jag blev gravid med Aston, vi gifte oss i New York. 2016 föddes Aston och jag återupptog mina studier. 2017 började Mange sitt nya jobb som chef och vi pusslade med heltidsstudier och heltidsjobb utan förskola till de små (vårterminen). 2018 hände det väl inget speciellt men vi tragglade på med småbarnslivet, studier, jobb, stugrenovering. 2019 tog jag examen and here we are. 2020 blir det inga bebisar, inga flyter, ingen större renovering, ja inga större förändringar alls för min del om jag får be. Jag vill verkligen bara vara. Att skära ner på sociala medier underlättar det massor.

I år fyller Aston 4 år, Idun 5 år och Elion 11 år. Det är inte klokt vad snabbt det har gått och en del av mig tänker att de senaste åren har gått så snabbt just för att det har hänt så mycket för oss hela tiden. Jag har bestämt mig för att fortsätta vara föräldraledig en dag i veckan. Det är bara drygt ett år tills Idun börjar förskoleklass och då finns inte längre möjligheten att ha båda små hemma mitt i veckan längre. Dessutom, att jag jobbar 80% och är föräldraledig 20% timmar bättre med att Mange vill fortsätta ha en hög jobbväxel i och det får han gärna göra, men det gör att mitt beslut känns ännu mer förnuftigt och rätt.

 

 

 

62A73C9E-D843-4D3B-9359-7C4AF5F40DF3

Ska ta efter Zorros livsstil lite mer från och med 2020 – njuta! Njuta av livet, ta dagarna mer som de kommer… Livet med katt i huset är för övrigt alla tiders. Han tillför så mycket vår lill hårboll!

 

 

Jamen det var en liten update från mig! Lovar att visa er några bilder från Dubai nästa gång jag kikar in ?


Kommentarer


 1. C 20 februari, 2020 on 16:10 Svara

  Det har verkligen varit mycket som hänt för er . Känns som ett bra beslut att bara vara och ta det lugnt ett tag . Är alltid kul att läsa din blogg , är glad om det bara blir nån gång då och då . Det ska ju inte kännas som nåt tvång . Är lite sugen på att åka till Dubai men min man är inte lika intresserad ☹️ Hans ena argument är att han tror att allt är jättedyrt där ? Om man ska äta ute och sen undrar han över alkoholen? Kan man få sig en kall öl ? Man har ju hört att det inte är tillåtet att dricka alkohol ?
  Kram

  • Evelina 20 februari, 2020 on 19:37 Svara

   Åhh tack vad kul att du känner så! ?❤️

   Haha tyvärr är det som din man säger väldigt dyrt att leva i Dubai! T.ex en liten cola på restaurang kostade 150kr på ett ställe om jag inte minns fel ?? nu var det säkert extra dyrt för att det var just cola kanske, men det ÄR dyrt där. Kall öl kan han få tag på lite varstans, vi höll till på the walk och där fanns det alkohol på alla ställen vi åt på förutom ett. Men bra att kolla på hotellet så att det serveras alkohol också! Jag höll på att boka ett hotell som var såå fint och prisvärt men så såg jag i sista stund att det var ett alkoholfritt hotell. Överlag är det väldigt turistanpassat i nya Dubai och mer accepterat med alkohol, inte samma krav på klädsel osv. Det är ett häftigt resmål tycker jag och väl värt ett besök ???

   Stor kram!

 2. S 20 februari, 2020 on 19:46 Svara

  Kul att du väljer att fortsätta blogga. Kikar in här o hoppades på nytt inlägg.

  Klokt av er att pausa ert ekorrhjul och bara vara ett tag nu. Denna lärdom drog jag i somras när jag o min man ”tappade” bort varandra….

  Måste vara en omtumlande upplevelse att vara med om en omedelbar omhändertagande! Fick även uppleva kontakten med Soc i vår kommun i höstas pga strul med min x man. Tyvärr blev jag så besviken på hur illa allt sköttes att min förtroende för dem som ska finnas där aldrig gick att lita på. Illa när det speciellt kommer till barn! Tror du är en toppen socionom, du verkar så jordnära o vill alla väl.

  Kram

  • Evelina 23 februari, 2020 on 00:01 Svara

   Vad trist att höra att ni inte var nöjda med bemötandet från socialtjänsten i er kommun! Du vet väl att ni kan framföra synpunkter på detta, och göra en händelserapport om ni tycker att något inte sköttes korrekt? Viktigt att det kommer fram så att det finns möjlighet att förbättra och förändra. Kram och tack snälla du för finaste orden! ?

 3. Linda 22 februari, 2020 on 19:45 Svara

  Så kul med ett inlägg? Jag har saknat dig och dina ärliga blogginlägg. Inte massa fasader för att få allt lite vackrare. Men förstår att det tar mycket tid med varje inlägg. Familjen går alltid först. Bra val att gå ner lite i arbetstid när du har möjlighet. Jag gör också detsamma from mars. Denna tiden kommer aldrig tillbaka med vår små godingar.
  Kramar till dig.

  • Evelina 22 februari, 2020 on 23:58 Svara

   Åhh kärlek till dig, vad glad jag blir av dina ord! ? Precis det är anledningen till att jag lite förlorat ”blogg-glöden” tror jag, att det överallt är så himla mycket fasad, yta, filter… Jag saknar verkligen hur det var i bloggvärlden för 10 år sedan ? och samtidigt är kanske bloggar lite ”ute”, instagram och youtube mer ”inne”. Och dit kommer jag aldrig, är nog rätt konservativ vad gäller sociala medier och gilla bloggar mest ?
   Vad härligt att du också kommer gå ner i arbetstid och få mer tid med era små älsklingar! Hoppas ni får bästa våren ?
   Kramar till DIG ?

 4. Marianne 24 februari, 2020 on 11:30 Svara

  Så roligt att läsa
  Har följt dig sedan innan Elion föddes !
  Som gammal socionom är det också kul att läsa om ditt jobb som socialsekreterare och att du valt myndighetsutövning
  Kam till dig !

 5. Elin 25 februari, 2020 on 09:33 Svara

  Hur gammal var Elion på den bilden? Det är galet hur fort tiden med barnen går alltså?
  Det låter som ett väldigt klokt beslut att vänta lite med renovering. När man är mitt uppe i allt så märker man ju ofta inte hur mycket man har kring sig. Men ofta går det ju ut lite över något, sömn, relationen eller att man åker på minsta lilla bacill och förkylning (som för mig denna vinter).
  Sen vill jag bara hälsa med att jag verkligen uppskattar dina blogginlägg, hur många eller få de än må bli ☺️
  Kram ?

  • Evelina 25 februari, 2020 on 17:56 Svara

   Han var runt 2,5 år då, så snart 8 år sedan nu! ??❤️
   Så sant så sant! Och jag tänker att VI (jag och Mange) ska finnas kvar även efter renovering… så får försöka boosta relationerna i familjen nu det här året ??
   Tuusen tack för dina ord, värmer otroligt mycket!! ❤️❤️❤️
   Kramar ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna