VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

40 IS THE NEW 30?

Wow, vilken grej ändå att få fira sin mans 40-årsdag. Det gjorde jag igår, när Mange fyllde år. Och med tanke på att jag har planerat för och sparat i smyg till hans födelsedagspresent länge måste jag säga att det var skönt att äntligen få berätta vad jag har hemlighållit (sedan maj förra året!). Det var inte bara presenten jag hade hemligheter kring heller. Jag har även planerat ett överraskningskalas de senaste veckorna. Väldigt befriande att vara helt ärlig mot min man igen hehe. Under hösten har jag även hemlighållit Elions överraskningsresa som han fick i 10-årspresent, och sedan vi var iväg på den resan har även Zorro varit en hemlighet. De två sista har ju i och för sig även Mange vetat om men ändå, många hemligheter under 2019 och fram till igår.

 

Han blev firad från morgon till kväll!

 

EEE1DCA0-A805-4DB8-8078-63FE1E63DF1B 03C9A9DD-D16E-40E0-97F3-EF6C66ACC797 9079F56D-7DC6-418C-8D67-E19A1AD0CD68

På morgonen blev han överraskad med champangefrukost och godsaker likt en hotellfrukost som jag och minisarna hade planerat. Bananpannkakor, frallor, tårta etc. Vid frukosten berättade jag även att han fick minisarnas presenter då, Elions vid lunchen och min vid middagen. Jag och Elion var uppe till efter midnatt dagen innan för att förbereda ballonger och bordsdukning ?

 

59EAB09A-2ABB-415E-8DF6-648A64A93A5C

Min snygging till 40-åring! Till lunch blev det Rosegarden inne i centrum vilket jag och Elion hade planerat tillsammans. Här fick han öppna Elions present som Elion själv hade valt (kaffebönor).

 

575AAD47-3F3B-4A7D-BC59-42F91424ED27

Framåt kvällen var det dags för dagens kanske största överraskningsmoment. Min pappa med fru och deras två barn, Manges föräldrar och bröder med respektive var inbjudna till kalaset, vi möttes upp på gatan ovanför oss vid 17.30. Jag skulle ”åka iväg för att hämta mat” med barnen, men körde bara bilen längre upp på gatan, mötte upp de andra och smög tillbaka, öppnade dörren och sjöng ja må ha leva med sprakande tomtebloss. Det svåraste med att hålla kalaset hemligt var helt klart att inte de små skulle hållas utanför en viss information trots att de varit med mig typ hela tiden. Risken var ju att de skulle avslöja något. Som till exempel när jag dagen innan stod och gjorde en vegetarisk smörgåstårta och försökte dämpa deras nyfikenhet för vad jag gjorde genom att säga att jag förberedde frukosten. Det köpte dom tydligen för de frågade inget om den vid frukosten sedan (hade dessutom smugglat iväg den hem till en av Manges bröder för att den inte skulle finnas hemma, så hade varit högst misstänksamt OM de sagt något och den inte fanns kvar hemma hehe). De har ju annars en förkärlek för att berätta ALLT, speciellt det som är hemligt ?

 

A00C2EB3-B697-4DF2-A5E8-94C3991C2117
50D5F34A-CDCE-4EAA-94CE-A9DAC6F222CB

Mange fick så fina presenter! Här pusslar han ett pippipussel han fick haha. När han var färdig fick han instruktioner om att vända på pusslet utan att det skulle gå sönder, och tada! Där kunde ha läsa sig till vad som var den riktiga presenten. Kul idé, att få jobba lite för det man ska få haha.

 

När det var dags för min present var jag tvungen att säga några ord. Framför allt ville jag få fram att det fanns en tanke bakom svärmors smörgåstårta och min present. När jag fyllde 30 var det nämligen så att jag fick smörgåstårta från Ica maxi och ett presentkort. Man ska såklart vara tacksam för det man får, men man kan väl säga att jag hade lite högre förväntningar än så. Speciellt med tanke på att Mange några år tidigare på sin 35-årsdag fick en stor överraskningsfest och en fin klocka i present. Ett restaurangbesök hade jag förväntat mig i alla fall haha. Eller en mer personlig present. Minns att jag väntade heela dagen hemma (föräldraledig med mycket tid för att bygga upp förväntningar på dessutom) och inte riktigt kunde tro på att det var allt han hade ordnat. Manges motivering var att Aston ju var drygt två månader och han trodde att jag inte ville åka iväg hemifrån. Men vi hade liksom varit iväg på hotellvistelse i Göteborg typ veckan innan, så den ursäkten köpte jag ju inte haha. Har pikat honom för detta 30-årsfirande med glimten i ögat sedan dess och för mig var det givet sedan länge att han också skulle få smörgåstårta – men den blev hemmagjord och intogs tillsammans med de allra närmsta. Det var också givet att han skulle få ett presentkort – men ett väldigt speciellt och specifikt:

 

7C438554-65F2-48C9-9C84-2A2064A58EA7

Vi ska till Dubai! Bara han och jag på en liten getaway. Tavlan med kartan över Dubai och datum för vistelsen plus några kärleksfulla meningar fick agera ”presentkort” ?

 

TACK till alla inblandade som hjälpt till på ett eller annat sätt -smörgåstårtebakning, smörgåstårtesmuggling, bubbelhandling osv. Evigt tacksam!

 
 


Kommentarer


 1. Josefin 8 januari, 2020 on 21:36 Svara

  Vilken underbar födelsedag du ordnade med! Rosegarden älskar vi och åker ofta till Jönköping bara för det 😉

 2. Johanna 9 januari, 2020 on 09:47 Svara

  WOW vilken födelsedag han fick, tack vare dig❣ och vilken present sen! Vet precis det där med att hålla någonting hemligt. Jag lär köpa julklappar i december, annars kan jag inte hålla mig och ger presenterna före. Köpte dock konsertbiljetter till syrran (och mig) i julklapp, i typ oktober, höll på att försäga mig både en och två gånger. Var så skönt när hon öppnade julklappen ???

 3. Elina 9 januari, 2020 on 11:03 Svara

  Åh vilken fint och bra firande du (och barnen) ordnade! Och speciellt resan ?
  Alltså angående presenter…. min man gav mig ingenting när jag fyllde trettio! Visserligen lagade han värsta middagen till mig och alla gäster. Men ändå! Han är rätt värdelös på att planera presenter ibland. Han hade liksom typ glömt att köpa något? Förut kunde han ge riktigt fina, det var när han smugglade undan lite dricks, så jag hade verkligen ingen aning. Jag har ju stenkoll på vår ekonomi liksom. Eller så är han bara inte lika romantisk längre….? I julas köpte jag min egen julklapp som han fick slå in…. ?
  Hu, det låter ju hemskt det här! Men annars är han faktiskt underbar ❤️

 4. Eva 13 januari, 2020 on 13:56 Svara

  Vilket bra firande! Gillade idéen med pusslet, så den lär jag sno, rakt av 😀

 5. Linda 17 januari, 2020 on 13:17 Svara

  Ingen stress förstår att du har mycket, men oj vad jag saknar dina inlägg ska du veta:) kram o trevlig helg

  • Evelina 19 januari, 2020 on 07:59 Svara

   Åh det värmer oerhört!! ❤️❤️❤️
   Kram och detsamma ?

 6. Junitjej 19 januari, 2020 on 09:38 Svara

  Vilket trevligt firande du ordnade åt Mange!!! Så härligt att ni ska åka till Dubai. Njut av den resan! Mange har mycket att ta igen efter detta. Nästa gång du fyller, blir du säkert firad ordentligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna