VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

NÄR ÄR DET OK ATT TA IN GRANEN?

Förstår ni att det är fyra (4!) veckor kvar till julafton just idag? Jag gör det inte. Alltså hjälp vad tiden går snabbt. I helgen är det advent och då blir det julpynt! Om jag kan hålla mig tills dess, tycker det är många som redan tjuvstartat så nu har jag också blivit sugen hehe. Eller vad är att tjuvstarta med julpyntet egentligen? Jag tycker att adventsljusstakar, julpynt och julgran ja allt juligt är okej den första advent eller första december – vilket nu som kommer först. Och sen vill jag gärna ta bort julpyntet, eller det gör jag, innan nyår. Men gran och fönsterbelysning får gärna vara kvar ett tag till. Tycker det är lite småkul att julgransfrågan på riktigt kan uppröra, att vissa nästan tycker att det är nästintill kriminellt att ta in granen innan den 23:e. Själv känner jag att det är tiden före jul jag vill ha julgranen inne, inte efter.


57635B4F-08F9-4684-8747-DBE7F4E58B2C

Hemma hos oss händer det faktiskt grejer med planeringen av vår radhusrenovering just nu, Mange håller på med ritning till bygglovsansökan! ?


Alltså äntligen!! Förstå att vi köpte huset på Iduns födelsedag (alltså snart 4 år och 9 månader sedan). Då visste vi att vi inte skulle ha möjlighet att låna upp för renovering på flera år. Jag var ju föräldraledig student då (egentligen ett under att vi ens fick lån hehe) men vi sa att det viktigaste är att vi köper huset som enligt oss hade det bästa läget. Renovering kan komma sen, läget fanns då. Tanken var renovering våren efter examen och ja vi börjar faktiskt renoveringen till våren så då går det ju enligt plan egentligen. Det som inte gick enligt plan är att jag mest troligt inte blir tillsvidareanställd förrän december om ett år, så det blir alltså våren därpå vi kommer att kunna låna upp till renovering (våren pga att vi tänker bo i stugan i typ ett halvår under värsta perioden av renoveringen). Men som sagt, redan till våren blir etapp ett av renoveringen vilket innebär att hela baksidan ska fixas till – alla fönster ska bytas, panelen ska bytas, ny altan och nytt isolerat uterum ska byggas. Rätt bra sporre att spara ihop till det, lånet blir mindre ju sen då. Och som sagt, det enda som kommer lite senare än tänkt är egentligen ett större banklån… ?


Kramar!

Kommentarer


 1. Johanna 26 november, 2019 on 22:20 Svara

  Spännande med alla era renoveringsplaner! Planerar själv att bygga uterum till våren o sitter o skissar på ritningar till kommunen. Såg att din M ritar på datorn och blev nyfiken på vilket program det är ni använder? Har inte hittat ngt bra/hyfsat enkelt ritprogram när jag googlat… Är inte den bästa på att rita för hand så att rita på datorn hade verkligen underlättat! ??

 2. Inne hos Ina 27 november, 2019 on 08:01 Svara

  Jag drar fram allt julpynt helgen före första advent och har det framme till trettonhelgen. Brukar sällan känna mig redo att ta bort det då heller men jag följer sociala koder ? Granen klär jag runt Lucia ?

  Spännande med renovering! Vi har äntligen (snart) sparat ihop till en badrumsrenovering som vi ska påbörja i februari. Känns så stort!

 3. Johanna 28 november, 2019 on 18:11 Svara

  Vi plockade fram granen idag, kunde inte hålla mig. adventspynt förra helgen 🙂

  • Evelina 6 december, 2019 on 08:24 Svara

   Det piggar upp i mörkret ?????

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna