VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

SYSKONDEJT

Min lediga dag igår var en riktig fullpottare, med fokus på viktiga relationer som behövde fyllas på med tid. Först hade jag och Elion några timmar ihop när vi först lämnade Idun och Aston hos sina farföräldrar för att åka vidare till simhallen. Det var Elions val av aktivitet och jag tycker ju om att bada, men alltså jag höll på att frysa ihjäl. Så vi varvade mellan varma bubbelpoolen och äventyrsbadet hehe. Antar att det var värre än vanligt för min del eftersom jag har en liten förkylning på gång i kroppen och därmed kanske fryser ännu lättare just nu. Men det var helt klart en rolig stund med min nästan tioåring! Han är helt underbar och blommar verkligen ut när han får tid på det där sättet, utan småsyskonen med. Jag tycker det blir så tydligt hur viktigt det är med kvalitetstid med varje barn för sig när jag är själv med dom, märker att de mår bra av att få min fulla uppmärksamhet sådär ibland utan att behöva dela tiden med syskonen. Vi avslutade vår ensamtid med glass INNAN lunch hehe, för det är ju sedan gammalt att glass i simhallen är standard. Sen åkte vi och fixade några smågrejer och därefter hämtade vi minisarna.

 

Vi behövde nämligen vara hemma till 15 när Mange slutar, eftersom jag då skulle åka vidare till min gamla hemstad för en syskondejt (dvs jag tog vår bil med bilstolarna och därför behövde ha hämtat de små). Alltså så mysigt. Vi har pratat om middag och bio länge nu, och igår blev det alltså äntligen av. Mys, mys, mys rakt igenom. Även om de är 10 respektive 12 år yngre än mig har vi väldigt kul tillsammans och jag älskar att hänga med dem.

 
Pizzeria Chaplin

Vi började med en tidig middag på Chaplin. Så många minnen jag har därifrån! Här brukade jag bland annat äta med klassen när jag gick mellanstadiet minns jag. Kanske även högstadiet. Detta är en pizzeria utöver det vanliga, känns lite som att gå in i ett riktigt Hans och Greta-hus. Och pizzorna är riktigt smarriga, med massa OST. Jag älskar ost.

 

Därefter var vi på bio. Vi såg ”Tills Frank skiljer oss åt” och vi hade alla tre svårt att hantera obehagskänslorna i kroppen som kom av alla lögner från huvudpersonen… Men vi skrattade också mycket och filmen slutade bra (enligt våra mått mätt i alla fall) 🙂 Kul fakta om biografen är att den har den tredje största bioduken i Sverige (17 gånger 8 meter så 136 kvadratmeter stor). Filmstaden i Jönköping får mer än gärna renovera likadant i sina salonger för det var en helt annan känsla vad gäller komfort i stolar och benutrymme än vad vi har 😉

 

Värnamos ”nya” biograf (inte så ny längre eftersom invigningen var för två år sedan, men det var första gången för mig där) ligger i en gammal gummifabrik som har fått ett rejält lyft genom totalrenovering. På min tid hängde jag i området på det gamla utestället mejeriet haha, men annars fanns där ingenting vad jag minns. Efter storsatsningen för två år sedan är nu Gummifabriken en samlingsplats med bio, restaurang, bibliotek med mera. Vi satte oss på Madame brasserie och café efter filmen och pratade ikapp ännu mer. Här får man storstadskänsla i lilla vmo tycker jag 🙂

 

 

Kan vara den coolaste klockan jag har sett?!

 

Framåt 21 körde jag hemåt i mörkret igen, lycklig i hjärtat efter kvalitetstid med småsyskonen. Vi sa att detta får bli en ny tradition vi gör med jämna mellanrum, att vi möts upp för middag och bio.

 

 


Kommentarer


 1. Ida 1 november, 2019 on 08:10 Svara

  Vi åkte på andra hållet, upp till din stad för att gå på yoump o pysa på asec ? gummifabriken i min stad må ha kostat massor med pengar men ett stooort lyft för staden!! Både vad det gäller utbildningar och fritidsveksamheter! Hoppas ni får en fin dag idag!

  • Evelina 1 november, 2019 on 08:16 Svara

   Haha kanske vi möttes på E4:an!? Jamen verkligen vilket lyft!! Hoppas ni hade det bra här i jkpg och har en härlig helg framför er! Kram

 2. Junitjej 1 november, 2019 on 20:25 Svara

  Så mysigt att du har träffat dina syskon. Så fina de är!

 3. Selma 2 november, 2019 on 09:43 Svara

  Haha kul, jag hängde också på mejeriet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna