VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

MOCCA IN ALICANTE

Inlägget är i samarbete med Hörnan Laholm/www.thebagshop.se


När jag gick i gymnasiet jobbade jag extra i en väskbutik. Det var en liten, privatägd butik och jag trivdes otroligt bra där. Helt klart mitt favoritjobb av de extrajobb jag hade. Även om jag flyttade 20 mil norrut jobbade jag kvar där vissa helger ett tag, bara för att jag gillade det så mycket. Hörnan påminner mig om den butiken (även om sortimentet är mer än bara väskor) och därför tycker jag så mycket om att samarbeta med dem.


Thebagshop.se är en butik där alla godbitar i butik och webshop handplockas från det bästa hos ca 30 leverantörer. Laholm är ingen stor stad och det gör att de som handlar på Hörnan kan känna sig rätt så unika med sin vara. För oss som bor en bit ifrån innebär det ändå lite samma känsla, för sortimentet fylls ständigt på med nya varor så även om man handlar över nätet känns utbudet ändå personligt på något vis.


164512709-origpic-1111c0

Denna mockaskatten från Depeche är nog min absoluta favorit i hela butiken. Jag har den själv och den funkar verkligen till det mesta och året runt.
IMG_2729

Hade med den till Spanien och använde den varje dag där. Här i Alicante, dit jag och Mange åkte på tu man hand en dag när svärföräldrarna var med barnen.


IMG_2666IMG_2656

Palmer. ÄLSKAR palmer. Skulle vilja ha en stor palm i trädgården haha. Tänk att ha det utanför fönstret i stugan! För visst är det något med just palmer, som ger en känsla av semester?


 IMG_2582 IMG_2612 IMG_2614 IMG_2593IMG_2619

Vi strosade runt i ett blåsigt Alicante, vid hamnen och stranden som ligger där. Sen hoppade vi in i bilen och åkte upp till Castillo de Santa Barbara (Santa Barbara-slottet) som man ser högst upp på berget.


 IMG_2688 IMG_2690

Man kunde bara ta bilen en bit upp, sedan var det en hel del trappsteg ännu högre upp.


IMG_2697 IMG_2698

Det var kul att se ner på punkten där vi gick bara en liten stund tidigare. Av någon anledning ser det inte lika högt ut på bild som det gjorde i verkligheten haha!? Vi var inte speciellt länge i Alicante (bara några timmar) och gick inte runt mitt i stadskärnan, men jag kan inte säga att det var en stad som tilltalade mig på något speciellt vis. Vi åkte runt med bilen inne i centrum men jag fick liksom ingen feeling. Missade vi något kanske? 🙂


IMG_2712

Men min väska, den är minsann en riktig jackpott. Love it!
Kommentarer


 1. C 30 oktober, 2019 on 22:04 Svara

  Har varit i Alicante flera gånger , kanske 6-7 gånger och gillar verkligen staden . Så mysigt att strosa runt i Gamla stan , så fina hus och gränder. Gillar också att det är kombinerat strand och stad med mycket affärer och mysiga torg med uteserveringar. Sen är det ju ett plus att man bara kan hoppa på bussen från flygplatsen så är man framme på 15 min . Så smidigt och billigt ?

  • Evelina 30 oktober, 2019 on 22:32 Svara

   Kanske får ge det lite mer tid då ? men tycker Palma vann med hästlängder, en stad som är likvärdig vad gäller smidighet att resa plus ta sig från flygplatsen ☺️

   • C 1 november, 2019 on 08:16 Svara

    Ja, du kanske får ge den en chans till !
    Jag har varit där mest i november , januari , en gång i september tror jag och då kanske man har lätt att bli förtjust i allt som har ljus och värme när man kommer från ett mörkt/ kallt Sverige ? Kommer ihåg känslan att vi satte oss kl 07 på flyget i Sverige och typ kl 12 satt vi på uteserveringen vid strandpromenaden med en iskall öl och tittade ut över havet ☀️ Då är det lätt att man gillar det , speciellt när flyget har gått på runt 500 kr tur/retur ? ?

    • Evelina 1 november, 2019 on 08:26 Svara

     Ja det är klart att i november och januari är värme härligt oavsett man är 😉 Men jag skulle ändå välja Palma alla gånger framför Alicante, av det jag sett hittills. Lika smidigt och billigt att ta sig dit men på något sätt mer charm på mallis? Men som sagt, får ge det fler chanser när vi åker ner igen! 🙂

     • C 1 november, 2019 on 14:59

      Jag gillar verkligen Mallis också ? , typ mer än Alicante . Det har bara varit ett bra o billigt alternativ för oss som bor nära Skavsta . Nu i november ska vi åka till Marbella . Där har jag inte varit så det ska bli kul ?
      Har du/ni varit där ?
      ?

     • Evelina 1 november, 2019 on 15:11

      Åh vad härligt! Nej jag har inte varit där, men det ser mysigt ut. Tänker på wahlgrens värld, de har väl hus där? Ser charmigt ut. Elion har varit där, och min pappa med familj. Blåser tydligen mycket där och lite kallare i havet än utanför Torrevieja/Alicantesidan ☺️
      Kram! ?

     • C 1 november, 2019 on 16:20

      Okej , då får vi se vad vi tycker. Hoppas på sol iaf
      Jo, Pernillas hus ligger i Marbella eller en bit utanför. Det man har sett på tv o bloggen så ser det fint ut ?
      Kram ?

 2. Cecilia 31 oktober, 2019 on 14:44 Svara

  Håller med dig! Ingen stad för mig.
  Barcelona däremot wow ?

  • Evelina 1 november, 2019 on 08:27 Svara

   Åhh Barcelona vill jag till! Var där en gång när jag var 10 år, så det är minsann på tiden att åka dit igen 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna