VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

TIPS PÅ FAMILJEAKTIVITETER?

Sjukling i familjen gör att vi har en riktig myshelg. Idun har varit krasslig fram till idag men det har ändå varit en bra helg tycker jag. Vi har spelat memory, haft popcornmys och rensat ut leksaker. Eller JAG har rensat bland minisarnas leksaker hehe. Jag passade på när de var upptagna på eget håll (lekte i vardagsrummet) igår eftersom jag vet att om de ska vara med vill de behålla precis allt. Och de har haft alldeles för mycket saker vilket leder till att inte allt används ändå. Tre välfyllda plastpåsar med leksaker fick lämna vårt hem och kommer förhoppningsvis nu till någon annan där det fortsätter att ge glädje. Det var verkligen det bästa jag har gjort på länge, för efter det var det som att barnen SÅG sina leksaker igen. De lekte med saker de inte lekt med på länge och att det sen inte längre överfullt i lådor och skåp är en bonus (ger mig ro i själen). Jag ska ta tag i att rensa mer framåt, gillar inte att ha massa saker som inte används, då känns det bättre att någon annan får chansen att använda det. Mange är tvärtom, vill spara ifall det kan tänkas behövas någon gång igen. Men det funkar faktiskt inte när man bor fem personer i ett litet radhus utan vind och källare 😉

 

 

Livet alltså. Det skrämmer mig ärligt lite att bli äldre för jag vill inte att det en dag ska ta slut. Men en del av mig uppskattar samtidigt att bli äldre. Jag känner mig klokare och jag tycker om att ha en erfarenhet som ger ett lugn i olika situationer. Jag har lärt sig av mina misstag och insett vad som faktiskt betyder något. Att saker är saker och att det är vad man gör med tiden som i slutändan är det viktiga. Att man känner sig nöjd med sina val och ja, känner sig nöjd med livet helt enkelt. Jag tror inte att någons liv är smärtfritt eller helt enkelt (?) men tanken på att ångra en massa på ålderns höst, det både skrämmer och motiverar mig. Jag vill fylla tiden och mitt liv med att vara på den plats jag vill vara, drömma om de saker jag vill uppnå och samtidigt som jag är nöjd med min tillvaro samtidigt ha siktet inställt på de där drömmarna. För ett litet tag sen skrev jag om att jag känner mig tryggare och lugnare än kanske någonsin tidigare i mitt liv och det känner jag ger mig ett annat utrymme över att fundera mycket på vad jag egentligen har för drömmar. Jag är inte en person som vill klättra karriärsmässigt. Jag har den utbildningen jag har drömt om sedan jag var tonåring, det är en för mig ovärderlig trygghet. Rent jobbmässigt är jag mer än nöjd just nu och jag kan inte se att jag skulle göra något annat än det jag gör nu på väldigt länge. Jag har en fantastisk familj och ett nätverk runt om som ställer upp och stöttar. Jag har en man som alltid vill familjens, och mitt bästa. Så jag tror att det viktigaste för mig i livet är just att skapa härliga minnen tillsammans med min familj och de jag älskar allra mest.

 

Det jag känner ska få ta mer plats under hösten och vintern är aktiviteter med mina barn och att vi ska ta oss tid tillsammans som familj. Jag vill att jag och Mange ska vara mer lediga tillsammans på helgerna och göra mer saker tillsammans. Omständigheter har under många år gjort att vi ofta delar upp oss under helgerna (dagtid) och det är okej. Men jag märker också att när vi gör saker som det team vi är blir vi alla gladare och jag älskar när vi skapar minnen tillsammans. Jag har själv inte haft en sådan uppväxt, att familjetid och glada barn var det som prioriterades. Min mamma bodde själv med oss barnen nästan hela min barndom men jag minns en period som den bästa. Det var när hon var tillsammans med pappan till min ena lillebror. Det var egentligen ingen lång tid, kanske 2 år? Jag var 4-5 år när de träffades och det är den enda perioden i hela mitt liv som jag minns som tryggt och liksom familjär. Middag samma tid varje dag, vi badade i simhallen varje söndag, jag hade någon som lärde mig klockan, lärde mig läsa, lärde mig skriva och lärde mig cykla. Och det är just de åren som jag minns som de lyckligaste åren i hela min barndom. På sätt och vis de enda lyckliga åren. Usch så hemskt egentligen, men åren därefter ger mig en underliggande känsla av att få kämpa och att vara ledsen stora delar av tiden. Det är den andra känslan jag vill ska genomsyra mina barns uppväxt. Trygghet, stabilitet, roliga minnen och tid tillsammans. För tid tillsammans är enligt mig verkligen det finaste man kan ge någon annan. Det är något som på riktigt bevisar att man tycker om att vara med den andra.

 
Kan vi inte hjälpas åt att komma på bra och roliga familjeaktiviteter för barn i olika åldrar? Det behöver absolut inte vara sådant som kostar pengar, men både budget och ”lyx” på höst- och vinteraktiviteter uppskattas säkert av många tänker jag så man kan variera. Jag märker ju att barnen lika gärna gör saker som inte kostar någonting, men mycket kostar ju ändå en slant. Vi ska strax ut och springa tillsammans (Idun och Aston i springvagnen) vilket jag verkligen vill lyfta som familjeaktivitet. Man kan ju variera med att någon cyklar om man inte har springvagn eller om någon inte vill springa. Vi gillar även att gå i skogen! Vandringsleder eller plocka svamp. Gå långpromenader till en lekpark och äta lunch eller middag någonstans på vägen är också en favorit på budgetsidan. Äta på restaurang är såklart inte gratis men man kan välja en pizzeria och dela pizzor? Bowla gjorde vi häromveckan jag och barnen och det tycker jag är en superbra aktivitet som inte kostar speciellt mycket om man delar bana. Bio älskar jag och barnen med, men kommer man förbi knattebiofilmerna blir det ganska dyrt och då är mitt tips att ha med sig eget godis och dricka om man vill hålla kostnaden nere. Blir superglad om du vill fylla på att-göra-med-familjelistan i kommentarsfältet! Kan samla ihop dom alla i ett eget inlägg också om det skulle uppskattas 🙂
 

 


Kommentarer


 1. Hanna 27 oktober, 2019 on 13:07 Svara

  Lite tips på vad vi brukar hitta på under höst/vinter med våra barn på 5 och 8 år (och i år har vi även en minsting på 5 månader så blir lite mer begränsad vad han kan följa med på)
  Ishallen
  Simhallen
  Grilla lunch ute vid någon grillplats
  Pulka och varm choklad utomhus
  Skogsbingo (gör egen som barnen får leta efter)
  Museum (finns många bra som är gratis!)
  Håll koll på vad som sker i närområdet brukar vara familjedagar, höst och julmarknader, öppet hus på ex brandstationen mm
  Märker att våra barn gillar att göra nästan vad som helst när vi gör det tillsammans som familj ?

 2. Marianne 27 oktober, 2019 on 19:45 Svara

  Du skriver om livet så bra !
  Kram

 3. Sandra 27 oktober, 2019 on 20:12 Svara

  Mitt bästa tips är helt gratis och passar verkligen alla. Biblioteket! Båda barnen älskar det, precis som jag. ?

 4. Elina 27 oktober, 2019 on 21:42 Svara

  Åh vilken bra idé! Jag inväntar tips med spänning ☺️?

  Mina tips är:

  att åka skridskor tillsammans, brukar vara gratis, förutom egen utrustning då.

  Åka till biblioteket tillsammans och låna en massa böcker.

 5. Mikaela 27 oktober, 2019 on 22:15 Svara

  Tips till er är tipspromenad vid IKHP på söndagar.

 6. Josefin 28 oktober, 2019 on 16:44 Svara

  Vi tar ibland med kokt korv i en termos och äter korv med bröd. En vanlig tur till lekplatsen blir helt plötsligt en mycket roligare utflykt!

 7. Malin 28 oktober, 2019 on 18:35 Svara

  Åka till Ikea (om man har.ngt nära) och äta lunch/middag och prova alla soffor. Kan vara riktigt mysigt.:) Picknick på en filt i vardagsrummet om vädret är dåligt. ??

 8. Tina 29 oktober, 2019 on 12:40 Svara

  Vi hyr gympahall ibland. Kostar ca 100kr/h i Jönköping. Hinderbana, svinga i lian eller innebandy är kul. Bjud med kompisar så blir det hur bra som helst!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna