VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

BRÖDERNA MBAPPÉ

Välkommen oktober! Redan oktober liksom. Fattar verkligen inte hur tiden kan gå så fort… Den här månaden längtar jag efter att njuta av höstiga helger med barnen, och höstlovet väntar ju om några veckor med. Jag kommer inte vara helt ledig någon dag som det ser ut nu, men jag tänker att jag ska ta flexledigt kanske två halvdagar om det passar.


Idag var det premiär för att skrapa rutorna på bilen, det visade 4 grader vid 08. Brukar inte ta bilen till jobbet men både igår och idag har det blivit så. Igår för att kroppen inte kändes pigg och idag hade jag planerat in storhandling på lunchen. Allt för att vara tidseffektiv när jag för några dagar även har ansvar för hämtning av barnen och middagslagning. Mange är på utbildning tisdag till torsdag. Idag kom han hem strax efter 18 men imorgon tror jag att han stannar över natten. Även om jag föredrar att somna i hans famn på kvällarna ska jag inte sticka under stolen med att jag tycker det är rätt mysigt att få den där ljuvliga kvällstiden själv med de små.


IMG_2327 IMG_2336

Våra två fotbollsälsklingar på en gata i Spanien. De köpte matchande matchställ på en marknad och var såklart tvungna att inviga direkt. Bröderna Mbappé. Själv har man ju noll koll på vilka fotbollsstjärnor som är ”inne”. Jag tänker ju typ Zlatan och Beckham haha. Och Elion såklart, den bästa jag vet 😉


IMG_2379IMG_2373

Det var toppen att bo som vi gjorde, ett lugnt kvarter där barnen kunde leka utan trafik runt om. Och nära till svärföräldrarnas hus dit de fick traska själva emellan. Saknar redan Spanien! Det här är bilder från den enda molniga dagen vi hade, när vi passade på att gå på marknad och i köpcenter.


Vi har räknat lite på vad den här resan kostade oss jämfört med vad en charter med all inclusive skulle kosta. Det blev väldigt stor skillnad minst sagt och då hyrde vi ändå bil i 11 dagar. Däremot får man ha med i beräkningen att vi på det här viset även behövde handla, laga mat (även om svärmor också stod för en hel del matlagning) och städa. Sådant som tar viktig tid från semestern, samtidigt som det är lite härligt också att få bestämma själv vad man ska äta och sådär. Men långt ifrån all inclusive är det ju vad gäller att släppa på alla måsten.


Vad föredrar du, all inclusive på hotell eller hyra hus/lägenhet och fixa själv?


Kram EKommentarer


 1. Hanna 1 oktober, 2019 on 20:14 Svara

  Hur stor prisskillnad blev det? Har själv tre barn och vi har spanar på att antingen bila eller hyra lägenhet/hus i 2-3 veckor i början av nästa sommar i Europa. Bilar vi blir det nog till Italien och ska vi hyra något lockar Spanien eller Kroatien ?

  • Evelina 3 oktober, 2019 on 07:32 Svara

   Nu kollade jag på vår familj som den ser ut nu, förra gången vi åkte med all inclusive var Aston bara 1 och kostade alltså inte lika mkt som han gör nu. Liknande resa som vi tittat på nu går på i alla fall 34-35 000 för alla (fast en vecka då) och med all inclusive. Nu räknade vi att vi gett 23-24 nånting och då hyrde vi bil i 11 dagar också (den summan är inklusive allt, även bensinen). Nu hyrde vi i och för sig ett superbilligt hus pga bekanta så summan blir såklart mkt högre om det skulle gälla annat boende. Å andra sidan kanske vi kan låna svärföräldrarnas hus om inte de är där samtidigt och isf blir ju boendekostnaden 0 ?
   Der jag gillar med att hyra hus och bil är att man blir mer fri och uppmuntras till att göra saker. På all inclusive hotell blir man lätt lite ”låst” eftersom allt finns. Man kan såklart hitta ett mellanting också!
   Hoppas ni för en härlig resa när det är dags för er! ?

 2. Rebecca 1 oktober, 2019 on 20:50 Svara

  Vi bokade själva till centrala Malaga, 15min till centrum och 300m till stranden och promenad. Bodde på hotell i 7 dagar, på något litet hotellrum tyckte vi först(18kvm med balkong 2 vuxna 2 småbarn), men då vi var där så få timmar per dygn så gick det över förväntan.
  Åt alla måltider ute. Ingen på restaurangerna störde sig på att barnen såg sig omkring, snarare tvärtom, alla var väldigt barnkära. Räknade på ca 1200/dag (6 heldagar) vissa dagar billigare. Räknade att vi spenderade hotell/flyg/mat ca 21000kr (jag älskar att sitta och söka efter billiga flygresor/hotellnätter).
  Vi har varit på all inclusive men passade inte oss alls, varken barn eller vuxna. Det enda positiva var att vi åkte så många att det var smidigt att hitta bord för alla tillsammans.
  Så spännande hur olika det är då nära vänner bara åker på all inclusive?

  • Evelina 3 oktober, 2019 on 07:34 Svara

   Ja varje sak har sin charm men jag gillar nog ändå friheten och mer val med att hyra hus/lägenhet jag med ??

 3. Lena 2 oktober, 2019 on 03:30 Svara

  Vi har varit på all inclusive 1 gång skönt men jag känner ändå att du är så begränsad med vas du vill göra/vara. Går du till poolen så blir man där och det blir mkt spring till rummet osv.

  Vi har vid 4 tillfällen hyrt hus också, då med fler familjer. Det har passat oss jättebra, barnen kan gå in och ut som de vill, pausa fr solen. Vi har lagat en del mat hemma och ätit lite ute. Men jag gillar ändå hyra hus bäst.

  • Evelina 3 oktober, 2019 on 07:35 Svara

   Så är det ju. Vad skönt att hyra med vänner också så barnen har vänner med sig! Det var det enda vi saknade till Elion nu även om han nog inte hade direkt tråkigt ☺️ kram!

 4. AnsoAnna 3 oktober, 2019 on 09:49 Svara

  På senare år har vi bara åkt på all inclusive. Tycker det är såå skönt att slippa allt det där med planering av måltider, inhandling, lagning och plocka av o diska mm.
  Sen är det såklart charmigt att gå o strosa i lokala affärer o köpa på sig massa gottigt. Men näe, all inclusive vinner ändå ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna