VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

VAL AV LJUSKÄLLOR

lamp24-se

Något vi är superladdade för efter vår härliga semester är att färdigställa köket i stugan! Ja färdigställa hela stugan såklart, men köket är påbörjat och nästan färdigt så det är prio ett. Sen är det dags för hallen och för barnrummet. Mange kör finliret med köket och jag ansvarar för inredning. Vi gör det vi är bäst på helt enkelt och kompletterar varandra väl hehe. Möbler är på gång till kök/vardagsrum men en hel del inköp återstår. Belysning är en sak jag inte riktigt har fått klart för mig hur det ska vara, vi är inne på någon form av vägglampa i köket i alla fall. I rummet kommer det även att vara en taklampa i vardagsrumsdelen och en lampa över matplatsen. Vet på ett ungefär vad jag vill ha. Vid soffan vill jag ha en pendellampa med stora runda glaskupor. Över matbordet tänker jag en takkrona i smide och jag har faktiskt köpt en men Mange säger att det behövs en riktig lampa för att få tillräckligt med ljus… Det återstår att se tänker jag, om takkronan inte skulle bli bra där får den helt enkelt vara till något av våra uterum för den är ljuvligt fin. Sen blir det även spotlights i köksfönstret, men det behövs nog någon mer ljuskälla just där, vid arbetsytorna i köket. Ja den i köksfläkten räknas väl knappt tänker jag haha, även om den såklart också har lampa i sig.

 

lamp24

Lamp24.se har ett stort utbud av olika lampor och jag fastnade länge där igår kväll när jag skulle leta efter inspiration. Mer klassiska vägglampor eller coola pendellampor precis intill väggen, bredvid köksfönstret tänker jag skulle vara fint? Gärna i en färg som bryter av det vita och ljusgrå. Kanske mässing eller svart. Det jag vill åt är att det ska finnas en mysig lantlig känsla i huset, men ändå ha en modern och fräsch touch på det hela.

 

 

Såhär ser köket ut nu på ett ungefär (diskho och lite annat har tillkommit sedan dess):

 

img_2495.jpg

Till en början hade vi tänkt ha ett vitrinskåp på väggen också om ni kanske minns? Men vi kände hela tiden att näe, det blir för instängt. Rummet är så litet som det är och är kombinerat kök/vardagsrum vilket ställer vissa krav för att det inte ska kännas för instängt och plottrigt. Så vi landade i att vi eventuellt köper ett vintrinskåp på ben istället och har vid väggen bortanför matbordet om det skulle vara så att köksförvaringen inte räcker till.

 

Vad gäller just lampor slår det mig ofta hur viktigt det är med val av lampor. Det gör så mycket för helheten på ett rum. Även om valet känns svårt så lovar jag att det kommer bli annat än en dinglande glödlampa från taket hehe…

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna