VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

MORGONEFFEKTIV

Eftersom jag är en morgontröttis vill jag mer än gärna att allt ska gå smidigt och enkelt på morgnarna. Jag förbereder så mycket som möjligt kvällen innan, till exempel med att lägga fram kläder till de små. Tack och lov går faktiskt morgnarna i stort sett alltid friktionsfritt hos oss, det liksom bara flyter på och barnen gillar de morgonrutiner vi har. En harmonisk morgon är verkligen en bra grund för resten av dagen.


Nu när jag börjar jobba 08 lämnar jag de små på förskolan kvart i åtta och de äter frukost där. Därför har jag även börjat effektivisera min morgon ännu mer genom att ta med min frukost till jobbet och äta den vid halv tio-fikat. Passar mig perfekt för jag är sällan hungrig från start på morgonen. Plus att jag mår mycket bättre överlag när jag har kört periodisk fasta, så försöker hålla mig till det. Jag har ätit grekisk yoghurt eller naturell kvarg med frysta hallon som standardfrukost ett tag, men idag bytte jag till den något höstigare rätten havregrynsgröt.


58E32B53-F0E8-483C-B3EC-27023B6F2947

Fast fortfarande med frysta hallon haha. I yoghurten blir hallonen perfekta tills de är dags att äta. Nu micrade jag gröten en kort stund så den blev ljummen och hallonen likaså. Två burkar är för övrigt för att jag när jag gjorde gröten förberedde även morgondagens frukost. Det gäller stt vara morgoneffektiv så långt det går ?


Fler än jag som inte äter mjölk till gröten? Tycker det är godast utan, men jag äter eller dricker aldrig mjölk på det viset för den delen, gillar inte alls mjölk. Tycker det är äckligt rent ut sagt.


DE066CC8-1025-4318-9408-22ED5507C5F263E5C392-28DF-4040-8CF7-E46BEBF372E0

I morse vaknade vi till några nymålade grå väggar i huset! Jag målade första strykningen igår kväll. Idag är det dags för andra och förhoppningsvis sista. Blir tokbra, ser fram emot att färdigställa allt (förhoppningsvis) imorgon.


Tänk att det redan är fredag imorgon!? Då jobbar jag bara halvdag. Flexar ut vid lunch och hämtar de små för en liten roadtrip. En helg hos mormor och morfar väntar för dom, och bröllopsdagsfirande hela helgen för föräldrarna ???Kommentarer


 1. Anna 5 september, 2019 on 21:02 Svara

  ..och jag förstår inte hur man kan äta gröt utan? Mjölk och någon rejäl smakbrytare är nödvändigt för att få i sig det överhuvudtaget. Nu äter jag sällan gröt, men magen mår bra av det så i perioder så halvt tvingar jag mig till det!
  Hoppas ni och barnen får en fin helg!

  • Evelina 5 september, 2019 on 21:07 Svara

   Haha jag ääälskar gröt ?

 2. Josefin 5 september, 2019 on 21:20 Svara

  Gröt med frysta hallon, proteinpulver och kvarg ??? är en grötfantast! Kolla in min Insta för massa grötinspo ? / @halsopralinen

  • Evelina 5 september, 2019 on 21:48 Svara

   Åhh tack snälla det måste jag göra!! ???

 3. Anna 5 september, 2019 on 22:42 Svara

  Kokar du havregrynsgröt och ställer in i kylen? Blir den inte som klister då? Aldrig fått för mig att testa då jag kokar min gröt i micron ?

  • Hannas krypin 7 september, 2019 on 07:34 Svara

   Om gröten blir klister så är det bara att hälla i mer vatten. Är den kall så i med vatten och sedan värm upp. 🙂

   • Evelina 7 september, 2019 on 13:51 Svara

    Vilket bra tips! Jag tycker dock inte det brukar bli som klister efter att ha i kylskåp men ska komma ihåg ditt tips ???

  • Evelina 7 september, 2019 on 18:07 Svara

   Ja ibland när jag förbereder för flera dagar ? men inte blivit klistrigt… bra tips från Hanna här med! ???

 4. Hannas krypin 7 september, 2019 on 07:30 Svara

  Vad skönt med så effektiv morgon. Jag gillar gröt och det sättet som jag tycker är godast att äta den med en massa smör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna