VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

VÄRDEFULL EFTERMIDDAGSTID

Vilken lyx det är att sluta 16. Att vara hemma i tid för mys både före och efter middag! Jag skulle inte fundera en sekund på att gå ner i arbetstid om jag hade arbetstid till 17, den timmen gör så himla mycket. Idag åkte Mange till stugan när jag kom hem och jag fick mystid deluxe med Idun och Aston. Vi ”gjorde” pizza, om man nu kan säga det när man anväder tortillabröd till botten hehe… Men jag skivade skinka, champinjoner, paprika, oliver, soltorkade tomater, mozarella och de pyntade sina pizzor.

 

Min blev den godaste tortillapizzan på länge. Kanske för att det var längesedan vi åt det haha. Ibland gör vi det så ofta som en gång i veckan. Men senaste tiden har Mange fått dille på att göra egen deg och använda pizzastenarna, så det blir sällan den här exemplariskt goda och väldigt simpla rätten längre. ALL cred åt min man som liksom VILL lägga tid på matlagning och dessutom gör det (och hans pizza är ju fantastiskt god!), men jag kan tycka att det ofta går lika bra att göra det enkelt också. Missförstå mig rätt, jag älskar hans driv och allt han gör, men en annan lite självisk sida av mig vill ibland att han ska chilla ner och bara vara. Han ska ju orka med länge till och jag tänker att han behöver lugn och ro också speciellt med tanke på det jobb han har? En annan sida av mig tänker att det är så han är och att det är det som gör honom lycklig, att få hålla på i 110 som han gör. Jag tänker ibland också att han behöver ha det just precis så för att må bra och att för honom kanske det är just avkoppling att laga mat eller snickra på stugan haha. Och det är ju faktiskt helt okej hobbys för en man att ha ändå känner jag med tanke på hur mycket win det finns i det för mig med 😉

 
 

 

Något jag älskar med hösten är alla höstkataloger! Icke miljövänligt, jag vet, men vi källsorterar i alla fall noga… På vår gruppträff idag på jobbet fick vi presentera oss för vår nya kollega och dessutom skatta hur vi känner för hösten från 0-10. Jag valde en 8:a, för att jag gillar nystartskänslan jag får med hösten, för att det är så mysigt med höstkläder, tända ljus och vackra höstfärger i naturen. Sen att jag ger vintern en 2:a är en annan historia haha… Hur skattar du hösten?

 
 
19a0894f-e2cc-4889-86e3-f5822b87c082

Hann knappt komma innanför dörren idag förrän jag fick ett dagsfärskt armband från min älsklingstjej. Med många hjärtan på. Hon är så omtänksam den där lilla damen!! Världens bästa. Och säkert den som gör åt allra mest pärlor på förskolan haha… Jag ser fram emot den dagen hon får ett eget rum och vi kan inreda det pyssel-style!

 
 

 

OJ vilken dammig datorskärm jag har på jobbet ser jag nu haha, men var bara tvungen att ta kort från en introduktionsfilm jag tittade på nu på eftermiddagen för att visa er. Hur vacker stad bor vi inte i?? Helt galet vad mycket vatten vi har, när man ser det så här kan man tro att det är en kuststad.

 

Nu ska jag packa upp mina nya posters som ska till stugan bland annat. Slog bokstavligt talat till stort den här gången och köpte en i 70 x 100 cm så får se om det blir för stort eller bara sjukt snyggt 😉

 

Puss & Kram

 


Kommentarer


 1. Camilla 22 augusti, 2019 on 00:06 Svara

  Åh jag är nyfiken på vart du köpt det fina diademet? 🙂

  • Evelina 22 augusti, 2019 on 08:40 Svara

   Lindex ???

 2. Sofia 22 augusti, 2019 on 06:40 Svara

  Haha.. min pappa är sådär. Tempo 110, fast han är över 70.. han vilar ju såklart mer nu men det gjordes saker jämt under uppväxten. ?

  • Evelina 22 augusti, 2019 on 08:41 Svara

   Oj haha… ja vissa bara har det helt enkelt ? jag tänker att Manges diskbråck borde stoppa honom mer än vad det gör dock ?

 3. Malin 22 augusti, 2019 on 17:01 Svara

  Ja jkpg är otroligt vackert! Saknar det ofta, bodde där när jag gick gymnasiet o nu bor jag med familjen o Gbg. Hur många procent jobbar du nu iom att du slutar vid16? Eller börjar du tidigt?

  • Evelina 22 augusti, 2019 on 17:42 Svara

   Åh men Göteborg!! Älskar Göteborg också och vi valde mellan Jkpg och Gbg ? tur det är nära så man kan åka smidigt emellan!
   Jag jobbar heltid, vi har 35-timmars arbetsveckor på heltid (inom myndighetsutövning), alltså 8-16 alla dagar. SÅ ljuvligt men kanske lite extra med småbarn i hemmet ??? Sen är det ju rätt lätt att samla flex också genom att ta exempelvis 30 minuters lunch istället för en timme, så det går rätt snabbt att få ihop så man kan sluta ännu lite tidigare någon gång ibland när det passar ?

 4. Thiff 23 augusti, 2019 on 11:02 Svara

  Låter som min sambo som nu i princip har doktorerat i allt vad pixxadeg och sådan heter .Vilket mjöl som ska anbändas (typo 00) och hur det ska jäsas och allt sådand. Vi har till och med köpt ett gourmetstål som ska hämtas ut i dag på posten för att få till den där bästa napolitanska pizzan hemma 🙂 Vi har grillat pizza hela sommaren för att testa olika varianter på tomatsås, olika buffel mozzarella och kollat på diverse youtube klipp från napolitanska pizzabagare 🙂 Hahaha, jag har även liknande berättelser när det gäler att göra bolognese och carbonara (grädde är strängt förbjudet här) 😛

  • Evelina 23 augusti, 2019 on 12:42 Svara

   Hahaha igenkänning!! Våra män borde laga mat tillsammans?! ????❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna