VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

SOMMAR = LJUSARE HÅR?

En solig lönefredag kan väl inte vara annat än bra? Att både jag och M varit uppe med Idun inatt och sen vaknade Aston halv sex kanske inte gör det till den piggaste dagen men jag tycker att solskenet hjälper hur mycket som helst. Blir så glad av det. Sen att jag sitter inne vid datorn mest hela tiden är en annan sak haha. Ska bli såååå härligt att skicka in den här examiationsuppgiften, siktar på att bli klar idag även om deadline är måndag kl. 08.


Imorgon ser jag fram emot en tid hos frisören, ska toppa håret. Men funderar seriöst på att boka tid för att lägga i lite slingor. Jag saknar slingeffekten och att det blir mer ”liv” i håret. Hårstråna blir ju även mer porösa av att blekas och jag gillar den känslan av extra volym. Just nu känner jag mig så. himla. grå. Kanske är jag bara sliten? Men att sitta och bli ompysslad i frisörstolen brukar ju hjälpa då hehe.


4e7be58d-3b31-463d-b138-b0ac6c120824.jpg

För två år sedan såg jag ut såhär. Slinga eller låta bli – det är frågan 😉


På tal om lön. Känns nästan overkligt att jag from nu kommer börja tjäna mer pengar igen, eller ja det blir första heltidslönen i juli. I augusti är det 5 år sedan jag började plugga och jag inte längre hade ett ”riktigt” jobb. Förstå vilken skillnad det kommer bli för oss ekonomiskt. Nu har vi klarat oss mer än bra under dessa år som student/föräldralediga med en huvudinkomst (vi har ändå under den tiden köpt ett radhus, byggt en stuga, gift oss i New york, åkt på två solresor, inte snålat med mat och dryck, ändå sparat pengar osv.), men jag har ju inte tjänat speciellt mycket i jämförelse med Mange. En del på bloggen (såå tacksam över att ha DET bästa extrajobbet), extrajobb i butik första terminen och nu som timanställd socialsekreterare sista året. Men vi längtar efter att ha två helttidslöner för att kunna börja renoverandet av radhuset och vi kan hitta på fler roliga saker tillsammans 🙂
Kommentarer


 1. Elina 26 april, 2019 on 13:01 Svara

  Förstår känslan! Vi har haft två heltidslöner sedan september 2018, men har seriöst behövt vabba varje månad sen dess…… så ingen månad har vi ju fått ut full lön ? Ändå skönt att vi har kunnat inreda vår övervåning lite och inte behövt tänka på pengar typ hela tiden. Nu blir ju jag visserligen föräldraledig snart igen…. men innan man vet ordet av ska den lilla också in i förskolan och ekonomin blir bättre. Och nu vet vi ju att vi klarar en ansträngd ekonomi, så känner mig rätt lugn ☺️

 2. Sandra 26 april, 2019 on 20:31 Svara

  Hej!

  Tack för din blogg!

  Undrar hur du tänker runt det att vara socialsekreterare och samtidigt ha en personlig blogg som du har?

  Lycka till med allt!

  • Evelina 27 april, 2019 on 10:16 Svara

   Ja det är verkligen något jag har funderat mycket kring. Det jag landade i rätt snabbt, redan förra sommaren var att inte visa ansiktsbilder på mina barn längre, så det har jag inte gjort sedan dess. Men tanken var även att lösenordsskydda bakåt, eftersom de ju finns med ganska mycket bakåt. Sen att skriva personligt känner jag fortfarande känns okej, men det kanske ändras med tiden. Det är i alla fall något som jag reflekterat och kommer fortsätta reflektera mycket kring. Det viktigaste är att det känns bra för mig men framför allt för mina barn och man. Försöker ändå att inte visa så mycket om dom, utan låta bloggen handla om mig.
   Kram och tack!

 3. Johanna 27 april, 2019 on 08:41 Svara

  Först och främst, välkommen till socionomvärlden och grattis till nytt jobb! Har också varit nyfiken på det, hur du resonerat kring att blogga med den typen av arbete. Man blir ofta googlad och kollad på Facebook av klienter. Därför har jag numer bara en tecknad bild som profilbild där. Känner att jag inte vill dela med mig för mkt med tanke på mina barn. Googlar man ditt namn Evelina kommer bloggen upp direkt.
  Ha en fin dag!

  • Evelina 27 april, 2019 on 10:18 Svara

   Tack snälla! Som jag svarade Sandra alldeles nyss, jag har tänkt väldigt mycket kring detta och gjort vissa förändringar sedan snart ett år tillbaka när jag började arbeta inom yrket. Kommer fortsätta känna efter när jag börjar jobba heltid och kanske jag då känner att jag behöver ändra ännu mer. Men att blogga om MIG och skriva personligt känns inte konstigt just nu, men att visa ansiktsbilder på mina barn kommer jag inte göra längre. Då får man följa mig på instagram istället 🙂
   Kram och detsamma!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna