VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

SPA?

Tidig morgon hos oss idag som ni ser på klockslaget nedan, Aston är morgonpigg precis som storebror i samma ålder (även om han var ännu ”värre” och hade 05 som standardtid). Jag sov hos Aston mellan 01-02 också så känner mig inte jättepigg hehe. Började nästan fundera på om jag var gravid innan när jag höll på att spy av att borsta tänderna, men tänker att det säkert berodde på trötthet och hunger. Periodisk fasta och trötthet kanske inte är en bra kombo.

 

Lämnade minisarna på förskolan och gjorde i ordning en rejäl frukost, rostade mackor och ägg. Tände ljus och satte på Nyhetsmorgon. Hade tänkt att gå in till högskolebiblioteket idag men känns som att det får bli hemmaplugg istället.

 

 

Vår vackra stad. När jag växte upp i en mindre stad i närheten (6-7 mil ifrån) var detta staden man åkte till för att shoppa och sådär. Då fanns inte den här fantastiska bron. Där bak, den högsta byggnaden längst åt vänster är ”min” skola. Jönköping University är uppdelat i Hälsohögskolan (där jag går), Högskolan för lärande och kommunikation, Tekniska högskolan och Jönköping international buisness school.

 

Igår kväll började vi planera helgen 8-9 juni och vi tänker eventuellt SPA. Hör och häpna, ingen av oss har någonsin varit på SPA tidigare så det är väl hög tid kan man tycka. Vi har nämligen barnvakt då, dagen efter min examenshögtid och tanken är att vi ska fira att vi kämpat oss igenom min utbildning tillsammans. För det har vi verkligen gjort, tillsammans. Ja jag har ju förstås stått för pluggandet och allt som hör därtill, men Mange har gjort så otroligt mycket runtom. Han har tagit nästan alla nätter barnen har vaknat t.ex., för att jag ofta har känt mig trött. Utan Mange vet jag inte hur det hade gått. Så ett dygn på tu man hand i lugn och ro förtjänar vi verkligen. Just lugn och ro är liksom nyckelordet haha. Fastnade för ett spa utanför Göteborg och ett i Tranås. Ni får gärna komma med tips! Kriterier är fin omgivning – både för utsikt och för strosande, bra mat och dryck, fräscha rum och fräsch spa-avdelning.

 

 


Kommentarer


 1. Nicole 17 april, 2019 on 09:40 Svara

  Aromaspa.se och Arkenhotel.com <3

  • Evelina 17 april, 2019 on 10:12 Svara

   Tack snälla för tips!! 🙂 <3

 2. -Jenny- 17 april, 2019 on 10:19 Svara

  Nääs fabriker! Inget superavancerat spa men badet är väldigt trevligt! Maten super, alla rum har högt till tak. Vackert läge. Mitt bästa svenska hotell ?

  • Evelina 17 april, 2019 on 10:59 Svara

   Inte hört talas om… Måste kolla in! Tack 🙂

 3. Sara 17 april, 2019 on 10:20 Svara

  Var på Vann Spa ett tag sen, superbra!!

  • Evelina 17 april, 2019 on 10:59 Svara

   Tack! 🙂

 4. Mikaela 17 april, 2019 on 10:55 Svara

  Kan rekommendera Hooks Spa.Inte så långt att åka heller.

  • Evelina 17 april, 2019 on 10:59 Svara

   Kollat in men tycker inte att det låter lika fint som västkusten….? 😉

 5. Emelie 17 april, 2019 on 11:14 Svara

  Asia spa i Varberg !!

  • Evelina 17 april, 2019 on 11:19 Svara

   Såg superhäftigt ut!! Tack för tips! Men inget ledigt 8 juni…

 6. Johanna 17 april, 2019 on 11:25 Svara

  Skulle rekommendera Ystad Saltsjöbad eller torekov utanför Båstad, topp ställen båda två ?

  • Evelina 17 april, 2019 on 19:38 Svara

   Tack snälla för tips! ???

 7. Angelica 17 april, 2019 on 12:38 Svara

  På tal om sova med sitt barn.
  Vi vet inte om vi ska satsa på en riktig 90s säng så vi kan sova ihop eller mer en växa säng till vår tvååring. Hur tänkte ni?

  • Evelina 17 april, 2019 on 19:41 Svara

   Vi har två växasängar men tycker det funkar rätt bra att ligga i dom med. Iduns är utfälld max så den är klart bäst men även i Astons går det rätt bra – jag sover ändå alltid ihopkurad och på sidan ?
   Elion fick en 90 madrass direkt men honom har jag aldrig sovit hos ? han har alltid sovit som en stock ?
   Har ni utrymme – ta en större säng tänker jag? Den kan ju hänga med längre. Å andra sidan tycker jag växasängar ser väldigt mysiga ut ☺️ haha sådär bra svar känner jag nu men är så trött att jag inte roligt kan tänka smart tror jag ????

  • Rebecca 18 april, 2019 on 11:00 Svara

   Om ni får plats så skulle jag tipsa om 120 cm säng. Väldigt skönt om man som vi fick en storasyster som inte ville sova själv när lillebror kom. Sambon sov hos henne delar av natten i en månad (vi hade inga ben i början). De behövde inte trängas och dottern kunde snurra runt lite med ?
   Med överkast och lite kuddar på dagen är det en perfekt lekyta eller slappar yta. Sängen kan dessutom följa med länge.

 8. Karin 17 april, 2019 on 12:44 Svara

  Kan tipsa om Varberg stadshotellet asia spa i centrum. Mysig spaavdelnong och fin stad med omgivning att kolla runt på.

  • Evelina 17 april, 2019 on 19:41 Svara

   Tack för tips! ???❤️

 9. Rodde 17 april, 2019 on 12:49 Svara

  Är det barnhotellet i Tranås rekommenderar jag inte det , tyvärr . Då hade jag hellre satsat på hooks eller Göteborg

  • Evelina 17 april, 2019 on 19:42 Svara

   Hmm badhotellet menar du kanske? Ja det var det jag tänkte på isf ? men tack för att du delar med dig av erfarenhet! Närheten hade varit skönt annars men hooks finns ju också som sagt isf ☺️

 10. Thess 17 april, 2019 on 12:53 Svara

  Rekommenderar Arken spa strax utanför Göteborg eller Falkenbergs strandbad!

 11. Josefin 17 april, 2019 on 13:42 Svara

  Jag rekommenderar att åka till något litet ställe. Vi har tidigare varit på lite större spa (t e x Ystad och tylösand) och det har varit jättebra med stort utbud etc. I vintras var vi dock på ett ganska litet ställe där det inte fanns så mkt att göra förutom att basta eller sitta i relaxpool. Det var så fantastiskt! Så väldigt avkopplande!
  Så är det avkoppling ni är ute efter skulle jag rekommendera att välja ett lite mindre spa ?

  • Evelina 17 april, 2019 on 19:37 Svara

   Smart, kanske är att föredra!? ???

 12. Julia 17 april, 2019 on 13:59 Svara

  Jag älskar spa! Bor i Gbg så har varit på några häromkring 🙂
  – Arken Spa på Hisingen – JÄTTEGOD mat och ganska stort, trevligt spa. Fina, fräscha rum och snyggt inrett överlag (typ mysigt/industristil). Ligger vid havet med väldigt fin utsikt. Skulle säga att man får mycket för pengarna här. Minus är att det också ligger precis vid en containerhamn så man får vända sig åt rätt håll när man ska kika på utsikten 🙂 Lite ruffigt område så kanske inte heller ultimat för mysiga promenader.
  -St Jörgen på Hisingen – också JÄTTEGOD mat. Fina mysiga och fräscha rum (modernt men ombonat, typ sammetssoffor osv). Väldigt trevligt spa. Ligger fint i anslutning till en stor golfbana med fina promenadstråk. Lite dyrare än tex Arken.
  -Falkenberg strandbad – är nog min favorit pga läget mitt på en fin sandstrand med jättefin utsikt och mysigt område med sommarstugor etc, bra för promenader alltså. Mysigt och fräscht spa, älskar deras ”vilorum” med stora sängar och öppen brasa där man kan ligga och äta lite goda snacks. Jättebra frukost i mysig matsal, bra middag men inte lika bra som de ovan enligt mig.
  -Gothia Towers vid Korsvägen – wow på utsikten och frukosten. Man kan välja att äta frukost antingen som vanlig buffé eller på deras restaurang Upper House som ligger högst upp där det ingår en minibuffé och så beställer man in mindre rätter av det man önskar. Rekommenderar verkligen det, SÅ himla gott och lyxigt (rätterna är typ avokado toast, lyx-havregrynsgröt, pocherade ägg m tillbehör etc). Väldigt lugnt och superservice. Själva spaet är också väldigt trevligt med fantastisk utsikt. Detta ligger nog lite över i pris jämfört med en del annat men så värt det om man är sugen på en oas i city.
  -Vann – skulle inte rekommendera detta ställe. God mat och trevligt läge vid en sjö men jag tycker standarden på hotellet drar ner mysstämningen, det känns slitet liksom och gammalt i stilen. Beror på vad man värdesätter men personligen tycker jag att det är viktigt att det känns fräscht och snyggt hehe. Spaet lite tråkigt också.

  Hoppas ni hittar något bra vad det än blir!

  • Evelina 17 april, 2019 on 19:37 Svara

   Wow vilken heltäckande SPA-guide! Tack SNÄLLA för alla tips och recensioner ???❤️??

 13. Therése 17 april, 2019 on 16:07 Svara

  Kan slå ett slag för Vadstena klosterhotell som nu har spa också. Maten i deras restaurang är helt GUDOMLIG??? vi hoppas mina föräldrar ställer upp och tar kidsen ett dygn (eller ja, o lite till…) i sommar så vi kan åka dit?

  • Evelina 17 april, 2019 on 19:36 Svara

   Åh tack för tips!! Hoppas ni kommer iväg ni med ??

 14. Emelie 17 april, 2019 on 16:36 Svara

  Mina favoriter är Arken Spa samt St Jörgen SPA, men i sommar ska vi pröva Falkenberg Strandbad eller Varbergs ☺️ så ljuvligt med såna små semestrar! ❤️

  • Evelina 17 april, 2019 on 19:35 Svara

   Ja det är ju det ☺️??❤️ tack för tips!!

 15. Marie 17 april, 2019 on 17:06 Svara

  Asian Spa i Varberg ✨✨

  • Marie 17 april, 2019 on 17:09 Svara

   Såg nu att du redan kollat och att det inte var ledigt. Jag var på konferens på Nääs Fabriker för två veckor sedan och rekommenderar verkligen maten och rummen. Såg dock inget spa, men det kanske finns.

   • Evelina 17 april, 2019 on 19:36 Svara

    Tack för mer tips! ☺️??❤️

 16. Malin 17 april, 2019 on 18:42 Svara

  Rekommenderar Marstrand alla dar i veckan! Urmysigt, fint spa, underbar natur och mysiga sommaröppna butiker. Å såå god mat! En av de bästa frukostar jag ätit på hotell

  • Evelina 17 april, 2019 on 19:35 Svara

   Frukosten är sååå viktig!!! ?

 17. Nina 17 april, 2019 on 20:24 Svara

  Jag rekommenderar varmt Gränsö slott i Västervik.
  Förstår att det är en bit att åka, men så värt. Dom har precis fenoverat hela spa avdelningen också, så super fräscht och fantastisk omgivning!
  Besök gärna hemsidan och ta en titt 🙂

 18. Sanna 17 april, 2019 on 20:46 Svara

  Kan varmt rekommendera asia spa Varberg. Fantastisk miljö på hela hotellet och spa?

 19. Hanna 17 april, 2019 on 20:49 Svara

  Hej.

  Ser att flera här rekommenderar Arken. Jag håller med om att det är ett fint SPA och hotell men det ligger i ett industri område. Så det är inte mysigt att promenera där.
  Det jag kan rekommendera till 100% är Marstrand.
  Så god mat och härligt SPA och vid fint väder är en promenad runt marstrands ön oslagbar

  // Hanna

 20. Nora 17 april, 2019 on 20:49 Svara

  Jag var på Varbergs stadshotell förra helgen, bästa spat jag varit på!! Bra restaurang och fina rum också 🙂

  https://www.varbergsstadshotell.com/

 21. Lina 17 april, 2019 on 21:32 Svara

  Falkenbergs Strandbad ?

 22. Josefine 17 april, 2019 on 21:49 Svara

  Har varit på spa en gång för ett år sedan (asia spa) åkte dit med mamma och mina systrar. Nog de fyra drygaste timmarna i livet ? man fick ju inte prata så där satt vi i poolerna ich stirrade på varandra när vi var där för att umgås och prata ikapp ?

 23. Malin 17 april, 2019 on 22:21 Svara

  Åhh vad mysigt med spa
  Det är något vi brukar försöka komma iväg på

  Mitt hemma spa tylösand riktigt bra tycker jag och maten ?
  Men även asia, Falkenberg, torekiv och gothia tycker jag om.
  Skulle vilka testa arken

  Det kommer bli bra vilket ni än väljer

 24. Ida 17 april, 2019 on 22:28 Svara

  Varberg. Antingen Asia som flera nämnt, eller ännu hellre kusthotellet för läget vid havet. 🙂

 25. Johanna 18 april, 2019 on 07:47 Svara

  Himmelsby gårdshotell i Mantorp. Såå fint och nytt och fräscht ☺️❤️

 26. Lollo 18 april, 2019 on 07:49 Svara

  Finns ett ställe som heter Rimforsa Storgården. Ligger utanför Linköping. Supermysigt, med god mat och väldigt vackra omgivningar. Spaavdelningen är också bra. Värt att kika på!

  http://www.storgarden.com

  Dessutom är det bra priser på övernattning och mat!
  Och grattis till stundande examen!

 27. Tove 18 april, 2019 on 08:28 Svara

  Asian spa i Varberg enkelt att komma dit och väldigt bra, behöver inte betala för en massa behandlingar det finns massa att göra med alla rum, pooler, bastuar (vad heter bastu i plural…?) Jag var då jag fyllde 40. Det var härligt. Kram Tove

 28. Ewe 18 april, 2019 on 08:34 Svara

  Vi har varit på Badhotellet i Tranås och tyckte det var jättebra. Sigtuna Stadshotell tyckte vi också om men det kanske blir lite långt för er. Mina föräldrar älskar Kosta där de har som nåt slags glastema.

 29. Sanna 18 april, 2019 on 10:56 Svara

  Alltså jag vet ju att ni har väldigt långt till Stockholm, men jag kan verkligen rekommendera Yasuragi. ? Spat är oerhört fint, jag har testat många men Yasuragi ligger i topp. Fina fräscha rum och supergod (japansk) mat. Härligt tysta rum med typ babysitters i som gungar dig medans man tittar på havet, varma källor osv. Det är verkligen en upplevelse! ?

 30. Emma 18 april, 2019 on 22:32 Svara

  Underbart med spa! Tranås är tyvärr utslitet. Själv skulle jag rekommendera Gränsö utanför Västervik eller Strandbaden Falkenberg. Sistnämnda spenderade vi vår ”bröllopsresa” på. Den servicen var verkligen wow! På restaurangen kom personalen vid precis rätt ögonblick för att fråga om mer osv. Alltså wow.

 31. Sandra 19 april, 2019 on 10:19 Svara

  Vi har testat en hel del olika spa, och tycker att det är så himla mysigt! I Varberg har vi testat två olika, kurorten och Asia Spa. Då tyckte jag verkligen att Asia SPA var bäst, många olika pooler och ett coolt läge, känns som att du sitter på en pool på hustaken! Maten var väldigt bra och trevlig personal! Arken Spa i Göteborg kan jag också verkligen rekommendera! Tyckte att maten var sådär, men omgivningarna är lite charmiga och väldigt göteborgska, och det fanns gott om plats och flera olika pooler och bastus. Vi ska testa St. Jörgen SPA, också här i Göteborg i helgen, har hört mycket gott om det! Vill man ha något lite intimare, inte så mycket olika aktiviteter (vilket jag kan uppleva lite stressande, att man måste testa alla och hoppa runt) med fantastiska omgivningar och jätteformat så är Nössund på Orust ett bra alternativ. Lite längre att åka, men verkligen värt det! Tror att ni kommer att få det supermysigt!

  • Evelina 19 april, 2019 on 11:44 Svara

   Alltså WOW vilka underbara recensioner ni ger oss!! TACK! Helt övertygad om att vi kommer välja ett bra SPA tack vare er 🙂 <3
   PÅSKKRAMAR

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna