VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

EN LITEN VIT LÖGN

Min känsla av att det varit för mycket i veckan (och ett tag bakåt) stämde rätt bra. Igår på kvällen fick jag någon konstig snabb och oregelbunden puls i några timmar. Läskigt, obehagligt och säkert stressrelaterat. Var tvungen att googla och det stämde exakt med 1177:s beskrivning av hjärtklappning: ”hjärtklappning känner du som att hjärtat slår snabbare än vanligt. Det kan kännas regelbundet eller oregelbundet. Extraslag känner du vanligen som att hjärtat hoppar till. Det beror på att ett extra hjärtslag kommer tätt efter det föregående. Därefter uppstår en kort paus då hjärtat hinner fyllas lite extra med blod. Nästa normala hjärtslag blir därför lite kraftigare och kan kännas som att hjärtat hoppar till”. Det försvann framåt när vi skulle gå och lägga oss men idag kände jag att en god natts sömn och sovmorgon inte var tillräckligt. Det har ju varit för mycket på sistone helt enkelt. Och jag har varit dålig på återhämtning. Så det blev en halvdag i pocketvärlden för mig. Mange åkte iväg med minisarna för att köpa grejer till bilen en stund efter frukosten och jag parkerade mig i soffan, stängde av TV:n och kände att jag behövde läsa – och då absolut inget skolrelaterat!
 
Elion hade övernattande kompis och det kom både en och två kompisar till, så jag flyttade över till sovrummet istället efter en stund, för att minimalisera ljudnivån hehe. Efter ett tag ville de ut och spela fotboll och jag kände hur otroligt välbehövligt det var med lugn och ro. Skrev till Mange att jag stängt in mig i sovrummet och frågade om han kunde låtsas att jag inte var hemma. Vet de små att jag är hemma är det bara jag som gäller. Och helt ärligt behöver jag verkligen lite tid ifrån våra små, efter en väldigt tuff vecka. När de inte vet att jag är hemma kommer de mer än gärna vilja följa med Mange ut och greja med bilen. En vit lögn är väl okej ibland?! ?
 

 

Läste ut den vänstra och började på den högra. Läsa ostört är avkoppling på hög nivå tycker jag. Älskar att försvinna in i en lättläst bok som dessa. Kom gärna med tips!
 
Självklart kan jag gå hemifrån på riktigt, men ärligt så behöver jag vara hemma. Hemma är min fristad och där jag kan slappna av allra bäst. Men ja, kanske är läge att unna mig själv spa eller liknande? Har ju ändå ett nytt jobb att fira… ?

 


Kommentarer


 1. Inne hos Ina 14 april, 2019 on 17:28 Svara

  Usch, ta hand om dig. Jag levde med hjärtklappning länge, i flera år, innan det lugnade ner sig för mig. Sen tog det fart igen så jag har ett sabbatshalvår just nu för att vila upp mig. Kram

  • Evelina 14 april, 2019 on 19:31 Svara

   Åhh vila upp dig ordentligt nu!!! ❤️❤️❤️ Kramar

 2. Elina 14 april, 2019 on 18:04 Svara

  Åh, såna där extra hjärtslag eller hjärtklappning har jag fått nån gång här och där när det har varit alldeles för mycket. Första gången de kom var när våra två första barn började på förskolan samtidigt, var sjuka jämt och jag hade tenta var fjärde vecka… nu var det iaf ett år sedan sist! Jag brukar få det lite precis efter en stressig period. Typ som en påminnelse eller varning, oj, ja det var nog lite stressigt! Bra att du lyssnar på kroppen när det händer. ❤️ Böcker är bra avkoppling! Hoppas att det blir mindre stressigt framöver ?

  • Evelina 14 april, 2019 on 19:31 Svara

   Usch och fy… vad skönt att du är ”på andra sidan”, att det var länge sedan ❤️ som du skriver är det nog en varningssignal, som absolut inte får ignoreras eller ta för lätt på. Kram och ??❤️

   • Elina 14 april, 2019 on 20:22 Svara

    Ja och jag har ju absolut inte haft hjärtklappning/extra slag eller hjärtrusning konstant eller ofta sen jag fick det första gången för, vad kan det vara nu? Åtta år sen ? Men det har kommit efter en stressad period och sen försvunnit om stressen försvunnit. Det blir som en bra signal att förändra något. ☺️? (Om det går)

 3. Hanna - Hälsa och träningsglädje 15 april, 2019 on 07:39 Svara

  Man behöver få återhämtning ibland. Tycker helt klart du gjorde rätt i att gömma dig i sovrummet och bara få ta det lugnt några timmar och läsa.

 4. Fia 15 april, 2019 on 08:47 Svara

  Ett ställe för boktips är #agatabeata68 på Instagram. Du gör helt rätt som tar en paus för återhämtning. Ta hand om dig! ☀️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna