VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

SOL UTE MEN INTE I SINNE

Ser jag ledsen ut? Tror att jag med min uppväxt blivit duktig på att stänga av ledsna känslor utåt och kan klistra på ett leende utåt. Jag har t.ex. fått höra nu i vuxen ålder att det aldrig syntes på mig i skolan vad jag var med om hemma, vilket ju egentligen är helst sjukt, att kunna hålla masken om en sådan sak i så många år.

 

Känner mig så fruktansvärt ledsen just nu. Försöker lyssna på mitt inre som säger att jag måste ta det lugnt nu. Försöka att inte oroa mig och inte stressa över saker som inte går att styra över. Mange tycker att jag ska prata med någon och kanske det är vad jag borde? Eller så får det kännas såhär i perioder om mycket går emot? Han har svårt att förstå att jag känner SÅ mycket alltid. I lördags hade jag ångestkänslor vilket såklart tyder på att det inte är okej. Att vara en högkänslig person har klart sina nackdelar även om jag egentligen mest ser fördelar.

 

 

 


 

Idag väntade seminarium på skolan, i kursen socialt arbete: barn, unga och familjer. Ett av två seminarier på kort tid, läser ju två parallella kurser nu och det är seminarier i båda inom en vecka. Eftersom solen skiner och det är alldeles ljuvligt förvårväder kunde jag inte med att ta bil eller buss även om det är 6 km enkel väg. Dagens motion check! Och faktiskt ren terapi för mig, att gå med musik i lurarna. Kändes mycket bättre när jag kom hem igen. Lättare inombords.

 

 

 


 

Fortsättning på ”jag bor i en vacker stad” 🙂

 

 

 


 

Nedräkningen fortsätter på tiden som student här. Funderar hur det kan ha gått nästan 5 år sedan jag klev innanför de där dörrarna för första gången (i augusti). Åkte till uppropet direkt från KUB-ultraljudet med Idun i magen. En hel utbildning framför. Nu är det bara få veckor kvar. Även om en tre timmar lång avslutningscermoni inte är optimal för barn så skulle det betyda mycket att ha med just Idun. Lite symboliskt, för hon var med första dagen också, hade känts fint att hon är med sista dagen också. Man får ta med tre gäster var och jag vet inte hur jag ska tänka där. Elion har sagt att han inte vill följa med, och jag tror ju inte Aston skulle klara av att sitta still ens en halvtimme. Men jag är rädd för att förskolan inte tycker det är okej att lämna Aston där men ta med Idun.

 

 


 

Vi har fått H&M HOME! Var såklart tvungen att gå in och kolla. Ja det var ett tag sedan portarna öppnades men jag är typ aldrig inne i centrum haha.

 

 

 


 

Det finns en blomsterbutik på gågatan som är så mysig och jag kan aldrig gå förbi utan att köpa med en bukett. Hur glad blir man inte av alla färger?

 

 

 


 

Jag köpte med mig dessa idag men ångrar nästan lite nu att jag inte köpte knalligt rosa!

 

 

 


Kommentarer


 1. Karin 19 mars, 2019 on 14:46 Svara

  Kära du, jag är ledsen för din skull, hur du känner dig inombords när du tänker på din barndom. Jag har varit med om liknande och tyvärr, plågar minnena mig fortfarande. Jag tycker att du är en fantastiskt fin och duktig kvinna som tar så väl hand om din familj och samtidigt studerar. Du är jätteduktig. Jag önskar dig verkligen allt gott i livet. Många kramar från Kajsa.

  • Evelina 20 mars, 2019 on 20:14 Svara

   Det är ju inte min barndom som gör mig ledsen, den är ganska bearbetad även om det såklart alltid kommer vara en sorg… Men det är SÅ MYCKET ORO och grubblerier just nu. Gick halvt sönder i helgen tror jag, men idag känns det bättre igen. Vad ont det gör i mig att läsa att du har liknande erfarenheter från din barndom, det förtjänar ingen… Kram och TACK söta du för fina ord ❤️❤️❤️

 2. Malin 19 mars, 2019 on 16:17 Svara

  Har inga bra tips att komma med men vill bara skicka lite kärlek och kramar! Ta extra hand om dig när du inte mår på topp. Omge dig med de som ger kärlek och energi och våga vara självisk och bry sig extra mycket om dig själv!

  • Evelina 20 mars, 2019 on 20:12 Svara

   ❤️❤️❤️ TACK!

 3. Mikaela 19 mars, 2019 on 16:37 Svara

  Jag tycker absolut att du ska gå och prata med någon.Jag är också högkänslig och har varit med om mycket det senaste året/åren.Jag går och pratar med en person just nu och det känns bra att bara få prata,få perspektiv på saker och ting.

  Vackra stad!I helgen ska jag åka hem,utan barn och det ska bli underbart!

  Va rädd om dig!

  • Evelina 20 mars, 2019 on 20:11 Svara

   Vad smart du är som tagit tag i det! Jag borde verkligen också göra det men så är det av någon anledning så svårt att boka tid?!
   Kram och välkommen hem 🙂 Och detsamma ❤️

 4. A 19 mars, 2019 on 19:50 Svara

  Åh! Jobbigt när livet är jobbigt… Kämpa❤️❤️!

  • Evelina 20 mars, 2019 on 20:10 Svara

   ❤️❤️❤️

 5. Nana 19 mars, 2019 on 20:25 Svara

  Gå o prata! Jag jobbar som diakon så när jag egentligen själv var i behov av det så gjorde jag de inte. Utan hade min ångest o oro, tills det verkligen sprack. Jag föll och får nu ta konskvenserna av det. Har börjat med samtal nu, och oj så jag önskar att jag hade gått för längesedan. Läste att vi svenskar tenderar att ofta gå för sent till någon att prata. Det är nyttigt att få älta av sig med någon utomstående. Nyttigt för nya perspektiv men också för att spara på nära relationer.

  • Evelina 20 mars, 2019 on 20:10 Svara

   Ja så tror jag också att det kan vara… Är ju likadan med att gå till läkaren, går ju inte förrän man är halvdöd typ… Märkligt egentligen?? Vi svenskar (?) borde bli bättre på att förebygga genom att söka hjälp tidigare. Och så sant att det hjälper att få andra perspektiv på tankarna som snurrar. Kram!

 6. Annie 19 mars, 2019 on 21:39 Svara

  Vi delar ju liknande bakgrund du och jag och jag ville bara säga att jag känner igen mig så i det du skriver om känslor. Sa för bara någon dag sen till min man att jag inte förstår varför jag alltid känner så MYCKET. Men jag tror min uppväxt format mig såhär och att jag nog i grunden kanske har ett lite känsligare och mer vaksamt ”system” som lätt går igång. Även ett stort kontrollbehov 😉 vilket gör det jättejobbigt och svårt i situationer där jag har liten eller ingen möjlighet att göra någonting för att påverka.
  Arbetar själv som samtalsterapeut idag och har även gått egenterapi vilket jag varmt kan rekommendera. Ibland behöver man stöd i att hantera sin oro och snurrande tankar.

  • Evelina 20 mars, 2019 on 20:09 Svara

   Åh ja det är ju verkligen så… Påfrestande rent ut sagt ibland att känna SÅ MYCKET. Men samtidigt hellre känna för mycket än inget alls? ❤️
   Kramar!

 7. Lisa 20 mars, 2019 on 06:06 Svara

  En STOR kram kommer här! ??

  • Evelina 20 mars, 2019 on 20:08 Svara

   Den behövs, tack!! ❤️ 🙂

 8. Elina 20 mars, 2019 on 09:31 Svara

  Hoppas att allt vänder snart och att det trillar in positiva besked istället ❤️ Min man kan också vara lite dålig på att lyssna, ibland får jag nästan säga vad jag vill höra tillbaka. Typ ”säg att allt kommer att lösa sig”. Tycker att det är viktigt att få prata om det som oroar, delad börda är hälften börda och delad lycka är dubbel lycka ❤️ Kram!

  • Evelina 20 mars, 2019 on 20:07 Svara

   Tack fina, det känns mycket bättre idag! ❤️ Mange är faktiskt bra på att säga just det, att det löser sig och att jag inte behöver oroa mig osv. Speciellt inte över det här med jobb. Det andra som oroar är mycket större än så och finns tyvärr inte så mycket att peppa med, mer än att man inte ska ta ut något i förskott… Kramar och så kloka ord! <3

   • Elina 21 mars, 2019 on 17:36 Svara

    Den dagen den sorgen, för att komma med ett till… men det ju sant även om det är svårt när man kanske tänker typ hundra steg i förväg kring allt (som jag). Hoppas att allt går bra ändå, även det som ser mörkt ut ❤️

    • Evelina 21 mars, 2019 on 18:29 Svara

     Ja så är det ju ☺️ men jag tänker ändå att jag kommer vara någonstans inom den verksamheten där jag är nu, så därför jag tänker att mina arbetstider kommer vara 8-16 men jag kanske har helt fel ??

 9. Evelina 21 mars, 2019 on 03:50 Svara

  Kram❤️❤️❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna