VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

KALASLÖRDAG

Vi hade alltså kalas för våra små i lördags men det blev mindre än vanligt. Vi brukar bjuda våra syskon också men i år blev det bara svärföräldrarna, min pappa och hans fru. Blir mer kvalitet på samtalen då när man är färre såklart, och jag tycker det är roligt när våra föräldrar får chans att träffas.


Jag ville inte bjuda på tårta eftersom vi ätit det i typ en vecka hehe, födelsedagarna innehöll ju det, så det blev knäckig rabarber/hallonpaj med vaniljsås, seg/kladdig kladdkaka med vispad grädde, kokostoppar och pollykolasnittar. Har aldrig bakat de två sistnämnda tidigare men det var riktiga fullträffar, speciellt pollysnittarna gick åt som smör i solsken. Allt var laktosfritt eftersom kära svärmor är laktosintolerant.


   IMG_1513

För er som gillar sega kolasnittar och polly måste ni testa dessa! Bara att göra som vanligt men blanda i hackad polly också. Pollykolasnittarna var det enda som inte var helt laktosfritt eftersom polly innehåller mjölkpulver, men Anna vågade testa och det verkade gå bra så är väl så lite. Jag och minisarna bakade kakorna i fredags kväll, skönt att dela upp det lite men paj och kladdkaka är godast nybakade tycker jag 🙂
IMG_1511

Jag älskar ju tända ljus men Mange och hans pappa tyckte det var så varmt (ugnen hade gått varm för att baka paj och kladdkaka precis innan) så jag väntade med att tända dem tills vi satte oss vid bordet hehe.


Och så favoritpresenterna:


 IMG_1493

Idun älskar dockor, prinsessor, glitter och glamour och sånt som låter. Så hon hade önskat sig en docka som låter bland annat och fick den här av mormor och morfar.


IMG_1499

Och Aston fick den här, en riktig rockgitarr med diverse ljudfinesser, den blev en storfavorit direkt.


Jag tycker det är lika komiskt varje gång barnen får leksaker som låter. Den som ger presenten liksom skrattar lite nervöst och undrar trevande om det här med leksaker som låter, om det är okej för oss som kanske kommer tycka att det är jobbigt med allt ljud. Jag brukar svara att jag föredrar leksaker som låter, för då vet man ju vad de pysslar med. Det är ju när det är tyst som det kan vara riktiga bus i farten 😉
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna