VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

SNURRANDE TANKAR & FLER SVAR

Just nu är det mycket. Mycket i skolan och mycket i huvudet. Fick information igår som gjorde att oron tog över hela tankeverksamheten och tårarna är ständigt nära. Jag som gått och tänkt på jobb och igår förmiddag fick trista besked om en tjänst jag sökt känner nu helt plötsligt att jobb är bara jobb. Verkligen. Relationer och människorna i livet är det viktiga. Jobb kommer och går (hoppas bara att ett jobb kommer snart hehe).

 

Jag tror Idun fick en fin födelsedag igår även om tankarna var på lite annat håll. Hon och jag åkte till köpcentret för att hon skulle få välja ut ett plagg men det var svårare än vad jag trodde. Vi gick verkligen genom alla butiker med barnkläder och hon ba nee inte den, till typ allt! Trodde verkligen att det skulle vara tvärtom haha. Men bra där, att hon inte köper bara för att köpa. Det slutade med ett par träningstights som hon ska inviga på gymnastiken idag. Frågade henne mitt i jakten som aldrig tog slut om hon kanske ville ta hål i öronen istället, men det ville hon inte 😉

 

 

Nya kuddar och ny ljusstake från MIO. Älskar deras rabattcheckar på 300 kr som kommer då och då 😉 Rosorna fick jag från min älskade man förra veckan när vi firade 5,5 år som par och 3,5 år som gifta.

 

 


 
 

Här kommer svar på ytterligare några frågor. Jättekul att ni frågade så varierat! 🙂

 

Det vore jätteintressant om du vill skriva lite om periodisk fasta. Hur du tycker att det fungerar/ hur du lägger upp ätfönstret. Kör du inte varje dag?

Jag tycker faktiskt att det fungerar jättebra! Det är 16:8, dvs. fasta under 16 timmar och äter under 8. Start- och stopptid kan man välja utifrån vad som passar en själv bäst. Jag äter ungefär mellan 9.30 och 17.30. Det beror på när vi äter middag. Äter vi middag halv sex blir det frukost vid halv tio. Äter vi middag 6 blir det frukost vid 10. Så jag hoppar inte över frukost som jag läst att många gör (men kanske främst de som tränar på kvällen, eftersom man ska äta efter träning), utan äter den senare bara. Nu har jag kört 16:8 i en månad och märker faktiskt vissa positiva förändringar. Jag läste på en hel del innan jag började och kom fram till att det finns många hälsofördelar med periodisk fasta, t.ex. ska det minska risken för hjärt- kärlsjukdomar, sänker blodtrycket, ökar sannolikheten att leva längre etc. Man ska fasta minst tre dagar i veckan, jag brukar köra fem – måndag till fredag. Vissa veckor har det blivit fyra. Dessa dagar äter jag alltså sen frukost. På helgerna äter jag som vanligt, både vad gäller frukost och det jag är sugen på i gotteväg. Men det ska vara bra att bryta och variera ätmönstret vid 16:8. Framför allt har jag ju slutat småäta på kvällarna, det var mitt största och främsta mål. På vardagarna alltså, på helgerna äter jag precis som jag vill. Men det som förvånar mig är att jag de senaste två veckorna inte har haft det sötsuget jag tidigare har haft!  Nu i helgen köpte jag godis som vanligt om än mycket mindre, men suget fanns egentligen inte där alls. Kändes konstigt haha, jag älskar ju vanligtvis smågodis. Piggare har jag tyvärr inte blivit, men jag är aldrig svullen om magen längre som jag kunde vara tidigare, när jag åt pasta eller bröd. Även om jag äter mer på helgerna, eller vi har en dejtkväll mitt i veckan så är magen liksom mer välmående efteråt. Så det känns som att mitt inre faktiskt mår bättre än tidigare.

 

Jag ska snart starta min C-uppsats, kvalitativ precis som ni gjorde. Har du några tips?
Det skulle nog vara att gå ALL IN direkt!! För det är galet mycket mer jobb än vad man tror, så att göra mycket i början ger bättre förutsättningar till att ta det lugnare på slutet. Jag är glad att vi gjorde just så, för mot slutet när många andra var stressade finjusterade vi mest vilket kändes obeskrivligt lyxigt. Är ni två som skriver eller skriver ni ensamma? Om ni är två tror jag att det är bra att utgå från hur man är som personer. Vill ni skriva allt tillsammans eller dela upp det? Vi delade upp det ganska mycket men träffades någon gång i veckan och pratade väldigt mycket i telefon för att liksom synka tankarna. Var även noga med att skriva referenser rätt från början, både i löpande text och referenslistan! Det spar mycket tid på slutet. Och det kanske viktigaste – skriv om något som intresserar, då blir det roligt! Däremot fick vi höra att man helst inte ska skriva något som man verkligen brinner för, eftersom det då kan vara svårt att hålla sig objektiv och saklig, vilket man måste kunna vara. Lycka till 🙂 Det var det roligaste och tuffaste jag har gjort under hela utbildningen!

 

Tröjan är to die for! Vart är den ifrån? Den är från Lindex men förra året tyvärr!

 

 

Jag har varit frånvarande från sociala medier ett tag och i såg nu att din instagram är privat och på bloggen syns inte barnen mycket. Är det något som hänt eller bara ett beslut?

Jag bestämde mig förra våren för att de inte längre skulle vara en del av bloggen. Anledningen är framför allt att jag inte längre känner att jag kan motivera eller stå för att visa dem öppet. Vem är jag att bestämma det liksom? MIG kan jag visa och Mange och andra vuxna som är okej med det. Men mina barn är barn och jag känner inte längre att jag vill att deras ansikten ska synas som tidigare med hänsyn till deras integritet. Men det var också i samband med att jag började arbeta på min nuvarande arbetsplats. Mitt yrkesval en avgörande faktor som fick mig att genomföra beslutet, eftersom jag kommer att ha ett jobb där det kan vara bra att vara mer privat med det privata.

 

 

Vart har du köpt diademet? Det finns på Nelly 🙂

 

 

Tankar kring ditt kommande yrkesliv? Vet du vad du vill göra? Socionomyrket är ju så väldigt brett att jag själv som är i början av utbildningen inte alls vet ännu…

Oj, ha det är ju det – det är ett så brett yrke. Vilket var precis varför jag valde det! Jag har en personlighet som behöver känna att jag har valmöjligheter och kan förändra. Det behöver inte betyda att jag gör det ofta för när det kommer till arbete är jag väldigt lojal, men jag behöver liksom känna att jag har varierande arbetsuppgifter med mycket frihet under ansvar. Jag var rädd att välja fel utbildning igen som när jag började sjukgymnastprogrammet, men det var just bredden i socionomyrket som gjorde att jag vågade. Jag brukar säga att det inte bara är ETT yrke utan man kan ha så många olika titlar – kurator inom skola, kurator inom sjukvård, barnhandläggare, behandlare, enhetschef, fältsekreterare, frivårdsinspektör, biståndsbedömare, familjerådgåvare mm, mm…
 
Det JAG är intresserad av är att vara socialsekreterare inom myndighetsutövning i första hand. Men även där finns ju olika val i och med olika målgrupper (barn, unga, äldre, missbruk, LSS, ensamkommande). Jag dras väldigt mycket mot just ungdomar, våld i nära relationer och faktiskt är missbruk något som växt för mig det senaste året. Inom individ och familjeomsorg (IFO) helt enkelt. Efter socialsekreterare kommer skolkurator på plats två. Det tänker jag att jag absolut också vill testa på, men inte förrän jag känner mig klar med myndighetsutövning och där är jag långt ifrån färdig.
 


Kommentarer


 1. A 15 mars, 2019 on 07:52 Svara

  En fråga. När du kör periodisk fasta, äter du då ”vanligt”, alltså vanlig lunch, middag osv men bara under åtta timmar och är helt utan mat 16 timmar?

  • Evelina 15 mars, 2019 on 08:50 Svara

   Exakt så 🙂 Jag äter frukost kring halv tio, lunch kring 12-13 och middag kring 17-17.30. Försöker få till ett mellis mellan lunch och middag också.

   • A 15 mars, 2019 on 10:22 Svara

    Ok! Tänkte testa! Läst på rätt mkt. Äter eg helt ok och är en smal person men vill gärna mumsa i mig saker i tid och otid?. Trött på att vara sugen och rota i skafferiet på kvällarna?

    • Evelina 15 mars, 2019 on 10:42 Svara

     Det var samma för mig, ville komma ifrån småätandet! Och det har verkligen hjälpt, såhär en månad senare! Får nästan ställa klockan för att påminna om att det är dags att äta nu istället haha… Lycka till, hoppas du gillar det som jag! (men som sagt, ge det några veckor och kämpa dig igenom första tiden när du kanske kommer vara hungrig på kvällarna)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna