VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

GLITTRIG MORGON & VÄNTAN

Vilken start på veckan! Jag och Mange gick och la oss 22 igår, somnade direkt och alla sov hela natten (tror jag, om inte Mange varit uppe utan att jag märkt det haha). Idun var först uppe vid halv sju, men hon kom och la sig hos mig ännu en halvtimme tills jag kände att det var dags att ta tag i dagen (skola vid 08 och lämna på förskola därefter). För att undvika dåliga morgonhumör är det bästa att inte väcka-väcka Aston, så jag öppnade istället dörren till honom och tände lampan utanför, hoppades på att han skulle bli vakna av sig självt, med lite hjälp från skrammel i köket…

 

Ja ni vet det var en sån där morgon när allt bara flöt på. Nej inte bara det, det gick så smidigt att jag närmast skulle vilja beskriva det som en glittrig morgon haha. Hoppas att detta satte standard för resten av veckan också 🙂

 

En bra exemplarisk morgon hjälper till i all väntan jag lever i just nu. Det finns ett jobb jag hoppas på jättemycket. Alltså jättejättejättemycket. Igår var sista ansökningsdag. Att acceptera är något som hjälpt mig mycket de senaste åren. Acceptera det som varit, det som är och det som kommer bli. Försöker tänka på det nu också. Jag accepterar att det blir som det blir med jobb, att det kan finnas andra sökande med mer erfarenhet och sådär. Och som ni har peppat – det löser sig! Såklart det gör. Jag bara önskar att arbetsgivare ska se till fördelarna det finns att anställa oss som kommer direkt från utbildningen. Vi har väldigt färsk kunskap, är hungriga på att jobba, ivriga att få hjälpa, lätta att ”forma”… För att inte nämna den individuella erfarenheten som alla kan bära med sig även om man saknar relevant arbetslivserfarenhet. Erfarenhet inom yrket är faktiskt inte allt, och speciellt inte i socionomyrket skulle jag vilja säga.

 

Nehepp, pluggdags före eftermiddagsjobb!

 

KRAM

 

 


Kommentarer


 1. Hannas krypin 4 mars, 2019 on 16:41 Svara

  Jag njuter varje gång jag får en morgon där allt flyter på. Hoppas att det blir så fler gånger den här veckan.
  Jag förstår precis vad du menar med att arbetsgivare inte vill anställa någon som är ”grön”. Jag har sökt till gym som pilatesinstruktör och varje gång jag fallit är det på grund av min erfarenhet. Men hur ska jag få erfarenhet om jag inte får chansen? Alla börjar ju som nya, ingen kan allt på en gång. Jag håller tummar och tår att jobbet blir ditt!

  • Evelina 4 mars, 2019 on 19:24 Svara

   Exakt så! ? kämpa på du med och tack snälla ❤️??

 2. Maja S 4 mars, 2019 on 17:50 Svara

  Men där du jobbar nu?
  Är det stället inte förknippat m din utbildning? De om nån borde ju anställa då de redan vet hur du är o vad du kan 🙂

  • Evelina 4 mars, 2019 on 19:23 Svara

   Det krävs ju att det finns en ledig tjänst också… ?

   • Maja S 5 mars, 2019 on 14:24 Svara

    Haha så klart ?
    Var nog lite trött när jag skrev det där

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna