VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

DET TRYTER

Inlägget är i samarbete med Hexter & Baines


Godförmiddag! Alltså det tryter något så otroligt att skriva paper just nu. Är tryter för övrigt ett ord som används i hela Sverige eller är det dialekt? Jag vet att jag alltid känner likadant med mitt skrivande innan det har ”lossnat” ordentligt och orden liksom har strukturerat upp sig på ett sätt så att det finns en röd tråd… Men med tanke på omständigheterna tror jag även att det är så att skolmotivationen helt enkelt tryter haha. Nu är slutet så nära! Eller början på det efterlängtade kanske jag ska skriva istället 🙂

Det som piffar upp min dag lite extra är denna klocka (Cornwall) från Hexter & Baines. Bilden är inte min, men det är faktiskt min hand haha. Jag brukar agera handledsmodell åt Hexter & Baines så ni kan se min handled på många av deras bilder. Just nu har de rea på samtliga klockmodeller verkar det som så in och fynda! Perfekt födelsedagspresent, Mors-dagpresent eller varför inte bara en kärlekspresent till sig själv. Jag är all in vad gäller att belöna och motivera sig själv!Kommentarer


 1. Anna 5 mars, 2019 on 17:27 Svara

  Jag använder tryter, men inte som du använde ordet först utan mer som i slutet där du skrev att motivationen tryter.. Västergötland. Kul med dialekter annars, och hur ord kan få olika innebörder!

  • Evelina 5 mars, 2019 on 22:18 Svara

   Att ”motivationen tryter” borde innebära att man kan kan skriva den/det tryter också tänkte jag men ”det tryter” är inget jag sagt eller skrivit förut ?☺️

 2. Millan 5 mars, 2019 on 17:42 Svara

  Har aldrig hört tryter användas som du gör det första gången ”det tryter […] att skriva”, däremot tror jag att ”motivationen att skriva tryter”, som du skriver andra gången är rikssvenska.

  Trodde först att du menade att du syter för att skriva och det är nog högst dialektalt för Småland, haha! Betyder ungefär att man drar sig för att göra något.

  • Evelina 5 mars, 2019 on 22:17 Svara

   Syter? Aldrig hört fast jag är 100 % smålänning ??

   Att ”motivationen tryter” borde innebära att man kan kan skriva den/det tryter också tänkte jag ? men inget jag sagt eller skrivit förut ☺️

 3. Sarah 5 mars, 2019 on 19:59 Svara

  Använder tryter i skåne! Hade glömt det ordet. Tänker det är på gammal dialekt

 4. Anna 5 mars, 2019 on 20:24 Svara

  Jag ska snart starta min C-uppsats, kvalitativ precis som ni gjorde. Har du några tips?
  Kram Anna

 5. Martina 6 mars, 2019 on 07:51 Svara

  Bor i Dalsland och där använder vi oss av ordet ”Tryter” 🙂

 6. Hanna Berander 6 mars, 2019 on 17:20 Svara

  Fin klocka! Men vad är det för armband(inte på klockan utan det med stenarna)????

  • Evelina 6 mars, 2019 on 22:26 Svara

   Hmm vet inte märke men ska fråga! ☺️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna