VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

SKA VI FLYTTA?

Säger godmorgon med en annan blomma idag, än den illaluktande liljan (ni var ju flera som höll med mig, trodde faktiskt att det var jag som var konstig haha…):

 
Snödroppar februari
 

Gillar att vi får tidiga vårtecken i vår trädgård sååå mycket! Jag är ju inte alls förtjust i vinter egentligen (även om det finns en tjusning med att åka pulka och sådär ett par gånger men efter det räcker det för min del haha) så för mig passar det rätt bra att bo här där snodroppar och krokusar är väldigt tidiga. Där snön smälter först. Vår trädgård ligger liksom lite inbäddad och är alltid lite ”skyddad” vilket gör att det oftast är varmare här och blåser mindre typ. Sen räcker det att man går ut på huvudgatan runt vårt område så kan det vara kallt och storm ungefär.

 
 

 
Efter att vi fått syn på snödropparna i vår trädgård i går efter hämtning på förskolan gick på en liten utflykt, till en för mig och Aston helt ny lekpark. Det var Idun som visade vägen, hon har varit där med förskolan några gånger. Vi gick hemåt framåt halv fem och jag tycker det är helt underbart att kunna vara ute i dagsljus längre igen! Att kunna gå till lekparker efter förskolan. Det kan man såklart i mörker också, men det är faktiskt inget vi har gjort någon gång tror jag.
 

Vi har förresten haft en smärre ”boendekris” i helgen, igen. Det är det där ska vi bo kvar eller ska vi flytta. Vi hade ju bestämt oss för att vi nog inte får det mycket bättre än där vi bor vad gäller flera punkter. Men så fick vi veta i helgen av vänner i området som sökt bygglov att vi inte alls kommer kunna bygga ut som vi har tänkt. Bygglov är självklart för just en specifik utbyggnad, men det handlar om maxbyggyta som tydligen ändrats för några år sedan (innan dess fick man bygga ut mer vilket vi har trott att man fortfarande får). Så då fick vi tänka om och även om vi justerade vår tillänkta planritning så fick vi göra avkall på en för mig väldigt efterlängtad punkt, nämligen ett stort och luftigt vardagsrum i en öppen planlösning mellan vardagsrum, kök och matplats. Den nya ritningen är fortfarande öppen planlösning, men mycket mindre vardagsrum. Men jag vet inte… Tänker samtidigt att bara allt byts ut och blir FRÄSCHT så blir det helt annat. Alltså samma ljusare golv i hela huset, nytt kök, nya fönster… Alternativen är att renovera ytligt och sälja, men ska vi t.ex. byta golv i hela husen måste vi i samma veva byta radiatorer, avlopp och det är ingen liten renovering direkt. Inte billig heller. Och det ena drar med det andra. Så det är liksom renovera pyttelite (typ fräscha upp köket) för att sälja och köpa något annat eller renovera allt. Hade varit skönt med ett mellanläge eller att kunna renovera lite i taget!

planritning copy

Såhär ser vårt lilla radhus ut idag, med skillnaden att vi har tagit bort väggen mellan matplatsen och vardagsrummet. En otroligt bra planritning, för trots ganska få kvm känns det inte litet. Smart planering helt enkelt.

 

Vi hade tänkt att bygga ut från garaget och bort till allrummet/matplats. Ändra om ganska mycket på insidan. T.ex. skulle vardagsrummet utökas med det som är köket idag, och köket skulle istället ligga i utbyggnaden utanför matplatsen. Nu hoppas vi att det ändå är möjligt att bygga ut utanför matplatsen där köket i så fall ska vara och där köket är nu blir det ett sovrum till. Men vet inte om det kommer kännas för ”mörkt” eftersom den stora umgängesytan i så fall bryts av genom ett sovrum. Andra alternativ är att istället för att bygga ut det nya köket, bygga ut ett sovrum utanför kontoret (så har många i området valt att göra) och ha kvar kök där det är idag. Eller att använda hobbyrumsytan till ett sovrum (vilket också en del i området har gjort) för att ändå kunna göra den där luftiga känslan genom att förstora vardagsrummet och flytta köket, som vi hade tänkt. Men då blir ju Mange av med sin mancave, och vi förlorar mycket förvaringsyta… Inte helt lätt att få till det perfekt med ett enplansradhus 😉

 


Kommentarer


  1. Elina 19 februari, 2019 on 18:01 Svara

    Ah, vad jobbigt!! Förstår att det är ett svårt val, speciellt när det är så många frågetecken kring vad ni får och inte får göra. Kanske kan ni höra av er till kommunen med era ritningar och se vad som verkar vara görbart? Att söka bygglov är ju ofta dyrt och håller ju bara i fem år, så förstår om ni vill vänta med det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna