VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

LUKTAR LILJOR GOTT?

Monday. En vecka jag ser fram lite extra emot. Sedan i fredags haha. Helgen har varit lugn och skön,  en  hel del tid med både familj (min syster + Manges minstebror med fru och hundbebis) och vänner (i lekparken) i lördags. Igår var det fotbollsmatch. Jag och minisarna gick dit, Mange var tvungen att jobba ett par timmar. Matchen var bokstavligt talat fem minuters promenad väg hemifrån, så himla skönt att bo nära så mycket! Något annat som är skönt är att jag börjat gå mer promenader igen. Förra veckan handlade mer om att klara skolan för att inte komma efter. Nu känner jag mig återhämtad, det är bara att jag blir trött snabbare och är mer känslig för vissa saker. Typ efter fotbollsmatchen igår blev jag SÅ trött, höll på att sova sittandes i soffan. Och på kvällen när jag gick en liten promenad innan minisarnas läggdags kunde jag inte ha speciellt hög volym i hörlurarna. Älskar vanligtvis att ha HÖG musik. Så helt återställd är jag ju inte ännu, men som sagt ändå tillräckligt för att leva på som vanligt. Skulle jobbat idag igen ett par timmar t.ex. men det blev inställt eftersom min kollega som jag skulle haft mötet med är sjuk. Kanske ödet som inte tyckte jag skulle jobba riktigt ännu, siktar på onsdag istället nu.

 

Hur gullig fotbollstrio?? I halvlek passade Idun och Aston på att leka med en lillebror till Elions kompis. De var hur söta som helst när de sparkade fotbollen mellan sig.

 

Elions lag vann med 7-0 för övrigt och de var SÅ duktiga. Alltså som de har utvecklats bara det senaste. Ett helt annat lagspel, bättre och bättre för varje månad. När Elion började spela fotboll var han 4 år så det har varit en del av våra liv i många år nu. Då, hans första tid på fotbollsplanen sprang han mest fram och tillbaka över planen och vinkade glatt till oss, utan att liksom ha koll på var bollen var hehe. Men fotboll blev verkligen hans grej. Han har även spelat innebandy ett längre tag, men har bestämt sig för att lägga all energi på fotbollen framöver (blir lite mycket med tre idrottspass i skolan varje vecka + två-tre fotbollsträningar i veckan + två innebandyträningar + ofta någon helgmatch/cup). Han drömmer om att bli fotbollsstjärna och jag tror såklart att han har det som krävs 😉 ♡

 

 

 


 

Min alla hjärtans dag-bukett är nu i full blom. Otroligt vacker! Men, är det bara jag som inte tycker att liljor luktar gott?? Haha de ÄR ju fina, men doften är verkligen inte min cup of tea…

 

 


Kommentarer


 1. AnsoAnna 18 februari, 2019 on 16:13 Svara

  Gillar inte heller doften.
  Men ta bort pistillerna (eller vad det heter) så luktar de inte lika mycket.
  Dessutom så slipper man den fula orange färgen som ramlar ner från blomman och som kan ge fula fläckar på borden ??.

  • Evelina 19 februari, 2019 on 08:46 Svara

   Testade att ta bort dem igår, tack för tips! 🙂

 2. Veronica 18 februari, 2019 on 16:29 Svara

  Håller helt med! Liljor är som sagt fint, men lukten alltså, den är Hemskt minst sagt?

 3. Amanda 18 februari, 2019 on 16:32 Svara

  Jag tycker liljor är så himla fina, men de luktar ju SÅ äckligt! Blir nästan illamående.. Jag brukar därför klippa bort alla ”stänger” (ståndare?) inuti blommorna, på så sätt minskar lukten väsentligt 🙂

  • Evelina 19 februari, 2019 on 08:46 Svara

   Så smart, tack för tips! Ja jag kände likadant och Idun frågade flera gånger vad det var som luktade så äckligt haha… Fick flytta vasen lite längre bort hehe..

 4. Evelina 18 februari, 2019 on 16:52 Svara

  Ja jag klarar verkligen inte av doften av liljor! ?

 5. Heléne 18 februari, 2019 on 17:15 Svara

  Liljor är fantastiskt vackra. Dock köper jag endast de doftfria som finns om man har tur.

  • Evelina 19 februari, 2019 on 08:45 Svara

   Oj finns det doftfria?? Vad smart 🙂

 6. Cecilia 18 februari, 2019 on 18:54 Svara

  De är jättefina men om jag får en bukett som innehåller liljor måste jag slänga dem så snart de slagit ut. Då de doftar alldeles för starkt och ger mig huvudvärk.

 7. Annika 18 februari, 2019 on 21:05 Svara

  Älskar liljor och älskar doften 😀 så olika man är!

 8. Anneli 20 februari, 2019 on 09:43 Svara

  Du kan klippa av pastillerna så kan du njuta av blommorna men slipper doften ?.

  • Evelina 20 februari, 2019 on 12:17 Svara

   Jag testade det men tyckte att lukten sitter i själva blomman?? Blev faktiskt så att de fick flytta ut igår, pga. lukten ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna