VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

VALENTINE’S DAY

Glad alla ♡-dag! Jag är så glad i alla ER som läser!

 

Vår natt har varit stökig, Aston kom in mitt i någongång, orkade inte ens kolla på klockan. Men samtidigt slår det mig att snart vill väl inget av barnen ligga i vår säng… Jag kommer sakna småbarnsåren så så mycket. Kan inte riktigt se mig själv som inte småbarnsmamma? Men allt har väl sin tid? Och varje tid sin charm? Men ändå, detta vi lever i just precis nu kommer jag alltid minnas med en speciell värme.

 

 


 

Redo för plugg!

Någon som vet om man får dricka te under periodisk fasta, alltså de ätfria timmarna? Såg att det innehåller några kalorier på innehållsförteckningen. Jag och Mange ska ta tag i ett hälsosammare liv och började med periodisk fasta i måndags, 16:8. Fyra dagar i veckan. Ska visst ha massa hälsofrämjande effekter (minskar risken för hjärt- kärlsjukdomar, sänker blodtrycket, ökar risken leva längre etc.) så vi testar ett tag för att se om vi blir piggare helt enkelt. Att banta eller inte äta är verkligen inget för mig, kroppen behöver ju mat. Men att inte äta något mellan 18 och 10 känns inte som någon större uppoffring. För min del innebär det bara att jag tar bort småätandet på kvällen, brukar annars äta ett litet kvällsmål i soffan när de små somnat.

 

 


 

På tal om att vara småbarnsmamma haha, Idun gör armband till mig ungefär varje dag. Alltså jag vet inte hur många gånger jag kommit till jobbet och haft leksaker i väskan, eller seminarium på skolan med block som Idun och Aston ”förgyllt”, eller nappar i jackfickorna. De är liksom alltid med mig 🙂

 

 


 

Tända ljus på hemmakontoret är ett måste.

 

Puss & Kram!

 

 
 


Kommentarer


 1. Annika 14 februari, 2019 on 09:19 Svara

  Det absolut bästa om man vill bli friskare, undvika hjärt/kärl sdm är att bli vegan faktiskt.
  ett stort plus är ju att man automatsikt äter klimatsmart
  / Annika

  • Evelina 14 februari, 2019 on 09:33 Svara

   Åh vet inte om jag skulle klara att bli vegan, även om jag skulle vilja ur flera synpunkter… Men att nästan helt ta bort rött kött är väl också en bra bit på vägen? Du får gärna berätta mer om vad man kan tänka på, är inte insatt i ämnet så kan inte heller tycka eller tänka så mycket 🙂

 2. Sandra 14 februari, 2019 on 13:47 Svara

  Du får dricka te och kaffe om det är utan mjölk/honung. Jag kör ockdå periodisk fasta men läste någonstans att kvinnor bara behöver fasta 14 timmar och det passar mig mkt bättre! Äter mellan 9-19, hoppar frukosten hemma och äter på jobbet kl 9, problemet är när jag tränar få mina crossfitpass börjar kl 19 men då äter jag ägg el gröt efter dom för det måste jag!

  • Evelina 14 februari, 2019 on 14:26 Svara

   Aha varför är det så, att kvinnor bara behöver 14 timmar?? Heja dig som tränar bra, det är ju viktigare än fasta alla gånger!
   Aldrig något i teét, tycker det blir så sliskigt med socker/honung och mjölk avskyr jag 😉
   Kram!

   • Sandra 14 februari, 2019 on 20:30 Svara

    Jag vet faktiskt inte men det stog på styrkelabbets hemsida, kan det ha med menscykel att göra? Jag tog fasta på det iaf för 16 h blir för länge för mig?

 3. Angelica 14 februari, 2019 on 16:18 Svara

  Jag har kört 24 h fasta en gång i veckan senaste månaderna och mår faktiskt typ bäst de dagarna, första gången var det tufft men som med allt annat så vänjer kroppen sig och nu tycker jag oftast det känns skönt att låta magen få vila – men jag har ju också problem med magen. För övrigt brukar jag känna mig pigg precis som andra dagar, kul att du ska testa.
  Jag dricker te och vatten under de dagarna jag fastar, ett tips är också bubbelvatten för det ger mättnadskänsla för stunden :).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna