VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

RESA BOKAD!

Godmorgon tisdag och hemmaplugg! Jag kände mig knappt mänsklig när barnen väckte mig i morse men vetskapen om att ha en resa att längta till gör det hela lättare. Igår kväll bokade vi nämligen flyg till Spanien, för hela familjen i september. Vi har pratat länge om vi ska resa i juni direkt efter min examen och Elions skolavslutning, men det känns lite tokigt om jag nu skulle börja ett nytt jobb precis. Vill inte börja med att vara ledig. Så september fick det bli.


Manges föräldrar har ett radhus mellan Alicante och Torrevieja. Huset blir dock för litet för oss fem eftersom svärisarna kommer att vara där också (finns bara två sovrum), så de har frågat runt bland sina vänner på området och hittat ett annat radhus som vi får hyra. Jag har bara varit där en gång tidigare, när jag och Mange hade varit tillsammans i drygt ett halvår så det var ett tag sen. Och sen kom Idun, Aston och bebisår. Självklart kan man resa dit då med, men vi har inte känt att det är bebisvänligt på flera sätt. Finns ingen pool t.ex. Men havet är nära! Nu när barnen kommer vara 3 och 4 blir det annat så det ska bli jättekul. Och skönt att åka på semester med barnvakt tillgängliga varje dag hehe.


IMG_0371

Såhär ser svärföräldrarnas hus ut. Sedan de köpte huset har de byggt på en våning plus takterass.


IMG_0414

Vi var där i april/maj 2014 och det var inte riktigt säsong haha. Typ helt ensamma på stranden och det var för kallt i havet även om det var varmt och skönt i luften.


IMG_0437

Utan ring och utan (egna) barn. Det har verkligen hänt SÅ mycket för oss på 5 år när man tänker efter!


IMG_0447

Den här resan var rätt speciell. Vi hade faktiskt preciiiis börjat försöka bli gravida och månaden efter vi kom hem fick vi ett plus!


På den här resan minns jag att vi började prata bebisnamn för första gången, där uppe på takterassen. Jag nämnde Idun som det allra första namnet och vet ni vad Mange sa? ”Det är fint, det tycker jag också om”. Och sen blev det en liten Idun, typ hundra namnförslag senare. Men jag minns att jag blev så förvånad över att Mange ens hade tyckt och tänkt något om några namn, det är liksom inte hans grej att komma med namnförslag haha… (När Aston låg i magen var jag så trött på att komma med förslag på namn efter att ha fått namn efter namn ratat så då sa jag bara kort att det blir en Aston om du inte kommer på något bättre hahah…) Så då är det ju extra kul att det namn blev det första och förmodligen enda namnet som vi båda gillade.


Har du någon resa inbokad att längta till?
Kommentarer


 1. Therese "smastadslivet" 5 februari, 2019 on 09:30 Svara

  Åhh att ha en eller några resor inbokat är otroligt skönt, måste kännas super.. För mig väldigt viktigt då jag är en riktigt resnörd, vill helst upptäcka heeela världen.. 🙂

  Har 3 resor bokade, Mars blir det tjejresa till Malaga i 4 dagar med Anna och Malin, bästa vännerna.. Sen i Maj åker vi till Kreta hela familjen inkl mormor och morfar, jag fyller 40 år då, skönt att vara borta.. haha Sen Januari 2020 ska vi iväg på en långresa i Asien, 10 veckor på resande fot.. Underbart..

  Ha en fin fin tisdag.. Kramar

  • Evelina 5 februari, 2019 on 09:39 Svara

   WOW så kul att ha flera resor inplanerade! Och vilket 40-årsfirande med 🙂
   Kram och detsamma!

 2. Annika 5 februari, 2019 on 10:40 Svara

  Ska vi se. Italienska Schweiz till helgen. Budapest om tva veckor med dotter och syster. Sen Sverige i mars, Sevilla april. Sen Sverige igen i augusti, och en vecka i Alperna och sen Italien i september. Klurar lite pa om vi hinner klämma in nagot till vintern ocksa (lutar sa at Gardasjön!) Resa är livet 😀 Hade inte klarat av att inte ha minst 2-3 resor att se fram emot, haha!

  • Evelina 5 februari, 2019 on 10:46 Svara

   Italienska schweiz?? Vad är det? 🙂
   Haha ja man vänjer sig lätt vid mycket resande kan jag tänka mig? Vi har haft en resa om året i snitt men skulle vilja ha i alla fall två om året nu när vi snart är två med bra inkomster 🙂

   • Annika 5 februari, 2019 on 10:48 Svara

    Italienska delen av Schweiz 🙂 Finns ju 4 officiella sprak i Schweiz, tyska, franska, italienska och rätoromanska. Italienska Schweiz är alltsa den delen av landet där de pratar italienska och allt känns väldigt italienskt 🙂

    • Evelina 5 februari, 2019 on 10:52 Svara

     Jahaaa! Det visste inte jag 🙂 Vad mysigt, ÄLSKAR italien!! Ha så mysigt 🙂 <3

 3. Sofie 5 februari, 2019 on 11:37 Svara

  Vi har London bokat på sportlovet med de två äldsta barnen.
  Mannen ska se MFF match så det var det som lockade iväg oss.
  I övrigt så är Harry Potter museum bokat annars tar vi det som det kommer. Mini lämnas hos farmor, det blir bäst så… 🙂
  Ser fram mot det!

  • Evelina 5 februari, 2019 on 11:56 Svara

   Åh det förstår jag!! Vad mysigt att få kvalitetstid med de stora barnen också 🙂

 4. Elina 5 februari, 2019 on 14:10 Svara

  Jag har bara jobbresor framför mig, ingen familjeresa ? Tänkte dock försöka ta med mig de två äldsta på en jobbresa ? Har ju bf i juli, så sommarresa går bort… dessutom behöver vi spara pengar så skulle nog ändå gått bort! Men i framtiden! Med fem ungar ?, dock inte så billigt! Får kanske åka inom Sverige, men blir ju bra det med. ❤️

 5. Lipi 5 februari, 2019 on 15:28 Svara

  Spanien här oxå.
  Vi har 2 lägenheter i Spanien.
  Båda i närheten av Alicante/ torreveija.
  Underbara områden och ständerna är barnvänliga. Vi har iofs även bra pooler där oxå.

 6. Caroline 5 februari, 2019 on 15:29 Svara

  Precis som du så pluggar jag och tar examen i Juni från förskollärarprogrammet. Vi åker jag, min man och vår dotter född 16 till Mallis två dagar efter examen. En perfekt resa att länga till nu när examensarbetet ska skrivas.
  Lycka till sista tiden!

  Kram

 7. Hanna 5 februari, 2019 on 20:42 Svara

  New York i maj ?

  • Evelina 5 februari, 2019 on 20:52 Svara

   Åhhh avis!! ?

 8. Annie 6 februari, 2019 on 07:44 Svara

  Jag har sjuk klimatångest och har tappat suget på att flyga någonstans överhuvudtaget. Åker Stockholm-Örebro med tåg i helgen tillsammans med familj och bor på hotell och besöker äventyrsbadet. Sommarsemester blir nog att hyra ett hus någonstans, kanske Österlen ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna