VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

MAT & PRESENT – GENVÄGEN TILL MITT HJÄRTA

Att ha en hel dags hemmaplugg känns väldigt skönt just idag. Hade tänkt att träna på lunchen men det blev visst inte så. Jag ska försöka att bli bättre på att ta raster när jag sitter hemma, det är lätt att bara jobba på tycker jag, och glömma bort att just pauserna faktiskt bidrar till ett bättre och mer effektivt lärande. Men så är det ju det där med den trytande skolmotivationen som nog är mer än vanligt såhär på slutet. Lite extra motigt känns det att de flesta ju blir klara med sin utbildning efter tre år och examensarbetet! Om man inte fortsätter till nästa examensnivå. Men tror inte det är många högskoleutbildningar som är 3,5 år längre??

 

Två saker som får mig att känna mig bortskämd och som en lyckligt lottad fru:

 


 

Hemmalagad sushi OCH en ljusstake som jag fick i present för avklarat examensarbete. Älskar att han vid sidan av sitt ordinarie mer-än-heltids-jobb och sin hobbyverksamhet bygga-en-stuga-på-fritiden faktiskt lagar den mesta maten här hemma. Utan honom skulle variationen på maträtter inte vara så stor som den är idag kan jag säga haha. Och att han gav mig en så fin present som belöning för hårt arbete med skolan… Det värmer!

 

 


 

Jag fick en Klong Constella mässing i julklapp. Så när Mange sa att han hade köpt något till mig för att jag är så duktig i skolan trodde jag ju inte att det skulle vara den silverfärgade constellan! Men jag har sagt att jag skulle vilja ha den också, till i stugan och det hade han visst memorerat :).

 

På tal om att skämma bort sin käresta. Alla hjärtans-dag coming up och jag är lite nyfiken på hur ni firar? Jag tänker att även om man ska visa kärlek alla dagar om året, tycker jag ändå att det är mysigt att ha en dag med extra fokus. Tänker på dom som har svårt att vara spontana i sitt kärleksvisande, då kanske en speciell dag hjälper på traven? För jag vet ju att det finns många som mig som älskar att bli överraskade och få presenter. Men om man då hade kärleksfirande som något mer generellt alla dagar tror jag det skulle vara många som aldrig får något, om man inte firade speciellt vissa dagar som bröllopsdagar, alla hjärtans-dag etc. Så känner man att alla hjärtans-dag är överskattad kanske man får tänka på de som uppskattar att ha bestämda dagar att visa sin omtanke och kärlek på. Jag skulle vilja börja en familjetradition och äta någon speciell maträtt eller kanske äta på restaurang på alla hjärtans dag. Inkludera hela familjen i ett kärleksfirande där vi kan fokusera lite extra på hur tacksamma vi är över att ha varandra. Jag och Mange är ju rätt flitiga med att fira vår kärlek på ”vårt datum” varje månad, så alla hjärtans dag blir på sätt och vis liksom lite överflödig om man ser till kärleksfirandet mellan oss två tycker jag nog. Oj det hade jag nog inte väntat mig att jag skulle tycka haha. Men överraskningsdagar varje månad har nog mättat mitt behov av kärleksfulla överraskningar verkar det som. Kärleksboostandet har fått effekt kanske man kan säga 😉

 
 


Kommentarer


  1. Elina 5 februari, 2019 on 19:40 Svara

    Jag har mitt efterlängtade mellanlägesseminarium den 14:e februari. Har jobbat mot det sen innan den förra mammaledigheten, så jag känner mig så glad att det snart är ”överstökat”. Då har jag kommit minst halvvägs i min avhandling, men har dock bara 1,5 år kvar i finansiering (gulp!). I vilket fall, så ska jag ta med mig geléhjärtan till seminariet ? Sen på kvällen har vi bestämt köttlasagne till middag. Barnen är överlyckliga över det eftersom vi typ alltid äter vegetarisk lasagne ? Känns som att 14:e feb kan bli en mycket bra dag ☺️❤️

    • Evelina 5 februari, 2019 on 20:54 Svara

      LYCKA TILL!! ❤️✊?
      Håller tummarna för att din alla hjärtans dag blir magisk och att seminariet går super! Lasagne var ett bra förslag, det älskar hela familjen ?
      Kram!

  2. Linda 5 februari, 2019 on 22:08 Svara

    Jag trodde faktiskt att de flesta utbildningarna var 3,5 år. Jag läser till förskollärare och den är också 3,5 år, inne på fjärde terminen nu o känns som en evighet tills jag är klar.

    • Evelina 6 februari, 2019 on 07:19 Svara

      Haha ja det är väl förskollärare och socionom, vet faktiskt ingen mer? ?
      Kämpa på! ?? Kanske har du rolig praktik att se fram emot? Kram

  3. Anne-Louise 6 februari, 2019 on 08:18 Svara

    Jag är utbildad högstadie- och gymnasielärare. Jobbar på högstadiet. Min utbildning var på 4,5 år ☺️. Fick läsa både på högskola (pedagogiken) och på universitet (ämnena).

    Tack för en bra blogg!

  4. Hanna 6 februari, 2019 on 20:11 Svara

    Är tidigarelärare. Alltså 0-12 år (förskola – mellanstadiet). Utbildningen finns inte längre kvar. Blev klar 2008.
    Den utbildningen var 3,5 år… ?

    • Evelina 7 februari, 2019 on 14:29 Svara

      Ja precis, flera utbildningar har gjorts om och ofta är utbildningar väl jämnt antal år? Civilingenjör som Elions pappa läste till var 4,5 år när han började men förlängdes till 5 år inför hans sista del av utbildningen. Tänker att det kanske är så det kommer bli framåt? Men jag är såklart glad för att det är 3,5 år för min del och inte 4 år i så fall haha…

      • Elina 7 februari, 2019 on 19:23 Svara

        Jag har för mig att det har att göra med typ Bologna-processen? Att utbildningar ska vara mer jämförbara internationellt och därför satsar de flesta lärosäten på 3+2 år, dvs kandidat plus master. Själv gick jag civilekonomprogrammet (som jag var väldigt nöjd med), men som togs bort ganska snabbt från su för att de ville ha 3+2 istället för 4 år som min utbildning var (en magister, finns ju typ ingen engelsk beteckning för det verkar det som?). Finns nog undantag för program som är mer nationellt inriktade, som typ juridik, förskolelärare, socionom och liknande. Men vet egentligen inte hur nationellt knutna de sistnämnda är? Juridik är ju väldigt knutet till lagarna i det landet som man lär sig juridiken i. Men socionom etc är kanske mer internationellt gångbart? Isåfall borde det väl också vara en utbildning som går mot 3+2? ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna