VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

HELGEN I TVÅ BILDER

Som alla helger susar tiden förbi. Jag känner mig väldigt trött, och tror att det beror på att jag nu efter c-uppsatsens slut jobbar mer, men inte pluggar mindre. Inte konstigt att då göra åt med mer energi hehe. Dessutom har jag insett i veckan att jag nog oroar mig för en sak mer än vad jag hade trott, nämligen att få ett jobb efter examen. Läget är helt annorlunda nu än för bara ett halvår sedan, vilket känns trist såklart. Men jag ska försöka ställa mig in på att det kommer att bli bra. Det bästa är att Mange läser av mig bra. När han frågade om jag kunde börja kolla på lunchen mitt i hans rensa-avlopp-på-toaletten och pågående avfrostning i frysen i köket började jag kolla i kylen men kände noll ork. Tänkte nog så det knakade för när Mange gick förbi snabbt sa han bara ”lägg dig i soffan, jag tar det strax”. Kärleken på den alltså! Sushi ska han göra till middag idag med. Ni hör ju vilken vinstlott han är? När jag nojar över jobb framåt säger han bara ”jag har ju ett jobb”. Alltid ett lugnande svar, och så många gånger lösningar på ett problem.

 

 

I fredags kväll var jag och Elion på bio. Jag brukar tycka barnfilmer är väldigt bra, men detta var nog första gången jag satt flera gånger och längtade tills filmen skulle vara slut haha. Vi såg Röjar Ralf kraschar internet. Bra budskap mitt i filmen dock, att man inte ska skriva elaka saker på nätet bakom en skärm eftersom det faktiskt sårar personen det är riktat till. Kan känna mig så frustrerad över sociala mediers negativa sida ibland.

 

Jag har bloggat i 12 år nu men tror fortfarande att jag har världens mest underbara och snälla läsare. Det är inte många elaka kommentarer jag har fått genom åren! Och de som varit mindre snälla kommer ofta från samma person (samma ip-adress) som skriver elakt för ett kort tag. Så TACK för att ni genom alla år har bidragit med en fin och positiv stämning här inne. För mig är detta fortfarande ett forum där jag får ”prata” med ”vänner”. Även om jag har haft min blogg som en extra inkomst sedan 2010 har jag aldrig kunnat se den som ett jobb. Kanske därför jag aldrig har lagt någon större energi på att försöka få bloggen större heller haha… Min karriär ska liksom vara någon annanstans och detta är en fristad för att ventilera tankar. Och ni är grymma på att dela med er och komma med råd när jag frågar om något!

 
 
 

 

Igår hade vi mysbesök av Karro, Johannes och Elin. Ja ni läste rätt, Karro har blivit med pojkvän! Vet inte om jag skrivit det, men för er som också följt Karro i perioder kan jag meddela att hon har hittat sin sanna kärlek. Jag tror verkligen det. De är helt otroligt fina tillsammans och så självklara liksom.

 

Nu ska jag plugga en stund, yeay. Brukar ha pluggfritt på helger men med tanke på att jag ska in till jobbet 4 av 5 dagar kommande vecka får jag nog ta mig tid nu helt enkelt. Mange åkte med barnen hem till sina föräldrar för en söndagsfika. Perfekt med ett tyst hus, bara tvättmaskin och diskmaskin igång.

 

 
 


Kommentarer


 1. S 3 februari, 2019 on 15:59 Svara

  Du kommer få ett jobb, är helt säker på det. Jobbar själv som socionom i Sthlm och tro mig kloka socionomer vill man ha. Du verkar stabil och klok. Sök jobb inom försörjningsstöd? Jag arbetar själv med det. Det är enormt utvecklande och en rejäl merit. Tänkte även på det du skrev tidigare om att du saknar arbete i butik. Sök jobb som arbetshandledare i butik inom social omsorg? Här i Sthlm finns det sådana ställen där arbetslösa och/eller människor med olika typer av sociala problem arbetstränar. Du hade säkert passat perfekt ?

  • Evelina 3 februari, 2019 on 18:47 Svara

   Tack snälla vad du är gullig!! ☺️??❤️
   Ja jag hoppas och tror att det löser sig men så är det den där delen av mig som gärna vill ha kontroll som kommer fram lite emellanåt ??? blir bättre och bättre på att ta det som det kommer dock, men nu är det så nära att det ändå blir påtagligt hur nära det är ?
   Kram!

 2. Marie 3 februari, 2019 on 22:15 Svara

  Klart du kommer få jobb fina! Vem vill inte anställa dig liksom!? ❤️

 3. AnsoAnna 3 februari, 2019 on 22:26 Svara

  Jag har hängt med dig här i bloggen sen Elion och min Nicole låg i våra magar ?. Så kul att få ta del av det du väljer att dela med dig av ❤.

  Kram på dig fina ?

 4. Annie 4 februari, 2019 on 08:54 Svara

  Kände samma som du när det var ca ett halvår kvar av utbildningen. Det var inte brist på jobb direkt men lönerna, herregud det var verkligen ett skämt. Med strax över tio års erfarenhet, åtta års studier (två högskoleutbildningar) varav båda var högst relevanta för de tjänster jag sökte ville de flesta arbetsgivare inte ge en högre lön än för en nyutexaminerad. Även de lönerna är ju ett skämt för en högskoleutbildning på tre år, 25 000 kr i månaden liksom. Jag var alldeles förkrossad då jag hade hoppats på bättre… men jag gav mig inte och hittade tillslut en arbetsplats som var villiga att erbjuda mig det jag ville ha och som var mitt i prick gällande vad jag ville göra! Det kommer ordna sig för dig med, men förstår oron man känner innan man vet ?

  • Evelina 4 februari, 2019 on 19:32 Svara

   Ja det är ju det där att inte veta ?
   Ja lönerna har inte varit på topp direkt alltid inom socionomyrket. Här har det varit en bra utveckling ändå tycker jag, och speciellt om man vill arbeta med myndighetsutövning inom barn och ungdom ☺️

 5. Anna 4 februari, 2019 on 10:05 Svara

  Jobb löser sig alltid, ingen ide att stressa över det! De kommer lösa sig:) Kan inte du ha en frågestund?

  • Evelina 4 februari, 2019 on 19:30 Svara

   Nej det är väl så ???
   Åh vill ni ha det så är det klart vi kan!! ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna