VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

MORGONSTATUS

Godmorgon onsdag!


Idag sov minisarna till halv åtta respektive åtta och då hade jag redan vaknat och gått upp. Eftersom Manges väckarklocka ringer strax efter halv sex är vi sällan uppe sent på vardagarna och nu när de små sovit bra och länge en längre tid märker jag ju att min morgontrötthet äntligen har minskat. Känns SÅ lyxigt att få ha den här terminen med lugna morgnar och styra min tid helt fritt.


Det händer mycket här hemma nu. Idun och Aston har slutat med välling. De har både ätit morgon och kväll även om Idun emellanåt inte har velat ha nu mot slutet. Nu känns de helt plötsligt så stora! Inga flaskbarn och inga blöjbarn. Och Idun har lärt sig att skriva sitt namn helt själv! Den senaste veckan har hon fått ett megaintresse för bokstäver och ord och för mig som skrev sagor redan som liten är det riktigt roligt att hon också verkar ha fått intresse för skriva och läsa.


img_1300-1

Behövde en morgonpromenad idag. Tid att tänka igenom en uppgift jag skriver på som ska lämnas in senast fredag. Tänker så mycket lättare när jag går! Eller precis när jag ska sova av någon anledning?
img_1269

Staden jag har kallat hemma i 7 år nu. Det känns lite sorgligt att säga det, men det är först här jag kände att jag kommit hem. Alltså kände att jag hade ett hem på riktigt. Visste att jag skulle stanna för alltid. När jag växte upp hade jag ju ett hem, men när man aldrig känner sig riktigt välkommen där är det svårt att se det som ens hem. Och efter gymnasiet bodde jag några år här och där, visste att vi inte skulle bli speciellt långvariga. Här har jag hittat hem på riktigt. Detta är staden i mitt hjärta. Jag önskar så att våra barn kommer vilja stanna här i framtiden!
img_1293

Ser ut som att jag håller på att bli tunnhårig men beror enbart på oborstat hår haha…


Ska putsa på min skoluppgift nu innan det blir jobbet några timmar. Har ett par samtal som jag måste ta tag i och samtidigt är det välbehövligt att byta skrivbordet hemma mot en riktig arbetsmiljö emellanåt också 🙂Kommentarer


 1. Maria 23 januari, 2019 on 16:29 Svara

  Måste bara säga att du är otroligt vacker speciellt på dessa bilder! Tack för en fin blogg ?

  • Evelina 23 januari, 2019 on 20:37 Svara

   Nemen tack snälla du!! ❤️❤️❤️ I dubbel bemärkelse ☺️??

 2. Linda 23 januari, 2019 on 16:34 Svara

  Hej! Var kommer din fina jacka ifrån?

  • Evelina 23 januari, 2019 on 20:35 Svara

   Köpte den på Gekås i Ullared i början av vintern ?

 3. Jenny 24 januari, 2019 on 13:24 Svara

  Vad skönt att slippa både flaska och blöja! När blev aston blöjfri? Vi har en son som är lika gammal, men det är väldigt svårt att få honom att inte vilja ha blöja/säga till när han har något i den.
  Du som har tre, har du några tips att hjälpa honom?:)

  • Evelina 24 januari, 2019 on 15:37 Svara

   Aston slutade använda blöja dagtid i oktober förra året. Han sa bara en dag att nu vill jag ha kalsonger ? då hade han gått på toaletten lite då och då under en längre tid. Sen har han haft blöja nattetid som back up, men tidigare i veckan ville han sluta med även den. Så han har styrt det där helt själv! Elion var likadan och ännu tidigare. Just nattetid har alla tre slutat väldigt tidigt med att egentligen behöva blöja, Idun var nog bara lite drygt året när hon fick den kontrollen. Så hon hade kontrollen tidigt men var inte så pepp på det. Där krävdes verkligen att göra det till en kul grej (läste böcker etc). Tror det är bra att uppmuntra dom MEN på deras villkor och sen får man inte glömma att alla barn utvecklas väldigt olika. De måste ju ha den där kontrollen färdigutvecklad, och den går inte tvinga fram utan kommer när den kommer. Viktigt att skilja på viljan och kontrollen. Mitt tips är att lyssna på barnets signaler och göra hela grejen till en kul grej ? och om det känns utdraget – tänk att NÅGON GÅNG kommer blöjan vara borta ?

 4. Junitjej 25 januari, 2019 on 19:52 Svara

  Så härligt att inte ha några blöjbarn längre!!

  Har du podden kvar?

  • Evelina 28 januari, 2019 on 10:35 Svara

   Ja härligt men också lite sorgligt tycker jag haha! Är nog en riktig bebismamma känner jag, och att inte vara det längre gör att det känns lite tomt faktiskt.
   Nej vi släpper inga nya avsnitt men de gamla finns förstås att lyssna på 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna