VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

JULGRANSMINNEN

Vi brukar ha fredagsmys tillsammans alla, men igår var faktiskt inte pappan i huset med. Vi har börjar sälja av lite möbler i stugan och det var två köpare som ville komma just igår eftermiddag. Så då passade Mange på att vara där och jobba ett kortare pass, för att inte åka ”i onödan” fram och tillbaka.

 

Tacomiddag serverades och efter åt vi några bitar godis till efterrätt.
 

 

Granen har vi haft på plats sedan någon dag efter första advent, men senast igår hänges det upp egenpysslade julgranshängen. Dessa tycker såklart minisarna är extra roliga att titta på. Själv minns jag hur granarna såg ut när jag var liten. I det enkla bor det vackra stämde inte där. Nej vi barn fick pynta den för egen hand och som vi ville. Kulor i alla möjliga färger och former, glitter likaså, och egengjorda smällkarameller från skolan. Minns just kottarna i olika färger och googlade lite igår. Verkar som att det var poppis på 50/60/70-tal. Skulle faktiskt vilja få tag på såna för jag får en varm känsla av att tänka på just dom. Som jag har skrivit förr så minns jag jularna som de bästa, trots att mycket annat var jobbigt. Vilket säkert är anledningen till att jul betyder lite extra för mig.

 

Nu kommer snart Cissi och Charlie för att leka med mig och minisarna, ska bli mysigt! Antar att vi kommer prata lite om nyår också eftersom vi ska fira tillsammans med familjerna ????

 


Kommentarer


 1. Jonna 15 december, 2018 on 17:24 Svara

  Åh herregud, om det är nånting jag fruktar inför livet med barn så är det hur granen kommer se ut. 😉 Kanske sånt ändras när man får barn och typ känner att allt de gör är fint, eller något…

  • Evelina 15 december, 2018 on 19:35 Svara

   Haha! Man kan styra rätt bra om man vill ? I år fick de helt enkelt pynta med julkulor från påsen med röda och vita eller genomskinliga julgranskulor ?? men det de har gjort på förskola och fritids är ganska diskreta och ger bara granen ett mer personligt utseende ☺️??

 2. cornelia 15 december, 2018 on 22:50 Svara

  Min pedantiska pappa löste julgransdilemmat genom att införskaffa 3 granar: 1 som stod i vardagsrummet som han pyntade själv med enbart röda kulor medan jag och min syster fick varsin lite mindre gran på våra rum som vi fick pynta hur vi ville:)

  • Evelina 15 december, 2018 on 23:02 Svara

   Haha smart ju! Så gör vi lite också när jag tänker efter… julgranen i vardagsrummet pyntas av barnen med min ”hjälp” och Elion har en annan lite i sitt rum som han får pynta som han vill ?☺️

 3. Hanna 16 december, 2018 on 08:42 Svara

  Vad mysigt med tacomys! Jag vill egentligen klä våran gran enhetligt men det tycker inte barnen. De vill ha alla möjliga färger….. Jag får ha en enhetlig gran när barnen har flyttat ut. 😀

 4. Annie 18 december, 2018 on 07:45 Svara

  Igenkänningsfaktorn! Älskar också julen av den anledningen att pappa alltid var lugn då. Konstigt nog. Somrarna var värre, kräftfisket likaså. Men Julen var en tid då vår familj kändes hel och det tänker jag mest på idag när jag har egen familj. Är jätte mycket för traditioner och hjärtat svämmar nästan över när man märker att barnen börjar komma ihåg de där små detaljerna och att de också har blivit viktiga för dem för att komma i julstämning ☺️ Men i år har jag faktiskt brutit på några traditioner lite för att bättre anpassa efter vår livssituation. Tror att det är viktigt att skapa egna traditioner med! Vi delar förresten traditionen med julgranskulan btw☺️

 5. Cecilia 19 december, 2018 on 21:17 Svara

  Åh de kottarna är ju så fina. Det har mamma och pappa fortfarande i sin gran. Skulle oxå vilja ha men det får dröja många år innan de åker upp i så fall. Vi har bara kulor i plast då de ofta ramlar av och används som studsbollar av barnen ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna