VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

ROADTRIP PÅ TU MAN HAND

Vilken helg! En välbehövlig man- och fruhelg. Vi har haft det lite ”skavigt” den sista tiden kan man säga, jag och Mange. Men jag tror som oftast när det händer att det beror på för lite tid tillsammans. Det och för dålig kommunikation. Så då har jag helt enkelt smugit med en överraskning som innefattade barnvakt lördag till söndag den här helgen. Tanken var att göra en repris av förra årets tripp till Göteborg, men denna helgen är svår med hotell alltså. Fullbokat på de flesta hotell och svindyrt de hotell som finns kvar. Och eftersom vi ändå gillar att sova hemma när vi väl är barnlediga tänkte jag att det nog räcker med en dag på bortaplan. Jag älskar att åka bil tillsammans, hålla hand och prata i lugn och ro.

 

Tanken var att berätta för Mange på lördagsmorgonen, men eftersom Idun blev så otroligt mammig i torsdags kände jag att jag måste börja förbereda henne och Aston på en övernattning hos farmor och farfar. Så i fredags när vi var lediga och hängde hos farmor på dagen pratade vi lite om att de skulle sova där och när Mange kom hem på kvällen (han jobbade sent) sa hon rätt snabbt att de skulle sova hos farmor och farfar haha. Det fick bära eller brista kände jag, men jag var såklart ganska inställd på att någon av dom skulle avslöja mig. Men det gjorde inte så mycket, är rätt mysigt att få längta lite ihop också. Mange blev jätteglad och vi såg alla fram emot helgen.

 

 

img_0275
 

Planen för dagen var framför allt julbord på Liseberg! Men jag börjar med att berätta från början:

 

 

 
img_0202-1024x769

 

Vad har Göteborg som inte Jönköping har?? Bauhaus!! Så vi passade på att åka dit innan Liseberg haha, snacka om att vara renoveringsskadade när detta är något man tycker är roligt och faktiskt prioriterar under ett barnfritt dygn. MEN, det var faktiskt mitt förslag, eftersom jag hade sett att de har perfekta träskivor (60×120 cm) till mitt soffbord (googlade i jakt efter det tidigare i veckan). Sen att Mange hittade lite blandat som han behöver till stugan blev ju en bonus. Vi hittade nog vårt klinker till hallgolvet i stugan också, sååå fint.

 

 

 

Stjärnornas krog erbjuder ett mycket mysigt julbord tycker vi. De första åren vi var tillsammans anordnade Manges föräldrar en tripp till Jul på Liseberg med alla syskon och respektive och då började vi med julbordet här. Dock blev jag lite besviken den här gången? Vet inte om det kanske var för att jag inte var så hungrig, vilket man såklart ska vara 😉

 

 


 

Det välfyllda godisbordet (man ser bara en bråkdel här) var välfyllt och fick avsluta vår sittning innan vi gick ut på julmarknaden. Jag visste att regn visades på väderleksrapporten så vi sa att vi går så länge det är möjligt helt enkelt och vi fick en liten stund ute innan det började regna.

 

 

img_0259-1
 

Även om det inte är snö på marken så hjälper Liseberg till med julkänsla tycker jag. All låtsassnö på granar och buskar, alla snögubbar, alla ljusslingor… Det är otroligt mysigt där.

 

 

 

 Vårt mission var att hitta årets julkula och det gjorde vi faktiskt inne hos Fanny Michel. Ska visa er den! Vi har köpt en julkula varje år sedan vi träffades så detta blev vår sjätte.

 
 

img_0266

Tyvärr började det ösregna samtidigt som det blev mörkt, dvs. när det blir som vackrast med all belysning. Men eftersom mina dåliga skor läcker in vatten och Manges jacka också började läcka in kände vi att nej, vi åker hem. Fanns såklart en fördel med det också, vi var tillbaka hemma framåt 17 och hade en hel kväll ensamma framför oss.

 

Vi pysslade med det blivande soffbordet, drack drinkar (öppnade en flaska vin men vinet var efterjäst!?), ritade på utbygget/ombygget av radhuset och hann med nästan två filmer i bakgrunden. 02 tror jag att vi gick och la oss, det är så skönt att kunna vara uppe länge och veta att ingen liten kommer att väcka oss. Nu är i och för sig både Idun och Aston inne i en riktigt bra sömnperiod och vaknar först kring 08. Idun hade sovit till 08.45 hos farmor och farfar till och med haha. Men ändå är det en härlig känsla att få fokusera på lugnet och kärleken. Den behöver få tid ibland. Eller dagligen skulle jag väl vilja säga, men en intensivboost är inte helt fel emellanåt.

 

 

 

I ♡ U

 
 


Kommentarer


  1. Elina 10 december, 2018 on 11:11 Svara

    Det låter urmysigt! ??

  2. Therese smastadslivet 11 december, 2018 on 13:50 Svara

    Heja kärleken.. ??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna