VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

LEDIG FREDAG

Jag har haft en nästan helt ledig fredag med minisarna. Kände signaler från Idun om att jag varit iväg för mycket senaste veckan och jag har verkligen haft mycket lite tid med de små… På morgnarna har vi mest bara gått upp och gjort oss i ordning för dagen, sen lämnat på förskolan. På eftermiddagarna har jag gått till jobbet precis innan de blir hämtade av Mange och sen har jag i stort sett inte kommit hem förrän det varit läggdags. Så igår hämtade jag dom tidigare eftersom jag satt så sjukt effektivt fram till 14, och idag fick dom vara lediga från förskolan. Jag satt bara lite med uppsatsen under förmiddagen och även om det är långt ifrån så effektivt som när man sitter själv, så blev det ändå lite gjort samtidigt som de fick mammatanka. Och helt ärligt behövde jag det jag också, tid med dom 😉

 
 

För exakt 4 år sedan såg jag ut så här. Älskade Idun i magen. Jag har nog aldrig känt mig så vacker som jag gjorde när jag var gravid med henne, men visst brukar man säga tvärtom att man strålar mer med pojkar i magen? Med Elion och Aston kände jag mig bara glåmig, hade stripigt hår och ja, helt tvärtom. Men hur mycket det berodde på bebisen i magen vet jag väl inte, med Idun i magen var jag ju faktiskt nykär (blev gravid efter 9 månader) så det spelar väl säkert mer in än bebisens kön haha. Tror du på det, att bebisen kön påverkar hur då mår som gravid?

 

Vi har varit hos svärmor/farmor på besök några timmar och sen har vi gjort lite allt möjligt. Bara varit tillsammans liksom. Älskar sådana dagar!

 

 

 


Kommentarer


 1. Elina 7 december, 2018 on 21:55 Svara

  Jag är precis nygravid med nummer fem och fy fan vad jag känner mig glåmig och svullen ??? vi håller det hemligt ett tag också så lite extra svårt att verka vara som vanligt ? När det mesta är illamående och trötthet. Ska bli så skönt när de första veckorna (månaderna…..) är förbi ??

  • Evelina 7 december, 2018 on 22:23 Svara

   Åhh grattis till nummer FEM! Så coolt 🙂 Hoppas att du snart får känna dig piggare!! Har du alltid känt dig likadan i dina tidigare graviditeter?

   • Elina 7 december, 2018 on 22:52 Svara

    Tack! ?? vi känner oss lite smått nervösa för att inte alla kommer att se det som positivt att vi skaffar ”ännu” ett barn (jag har fortf inte doktorerat klart exempelvis….) så alla grattis värmer ❤️
    Jag har mått ganska lika, dvs dåligt (förutom i en graviditet som tyvärr slutade i missfall). Men minns att med trean var jag helt otroligt trött, har aldrig varit med om nåt liknande. Och jag har haft blödningar i början i alla graviditeter förutom första och har inte fått någon ännu ??? brukar faktiskt ha fått det vid den här tiden…. Så ganska lika, men med en del variationer ☺️

    • Sandra 8 december, 2018 on 19:53 Svara

     Elina:
     Grattis. Strunta i om folk har åsikter, de har de alltid. Vilken glädje med många barn 🙂
     Jag har en dotter (hade velat haft fler barn men jag har svårt bli gravid, och en sambo som inte vill ha fler barn). Nu är min dotter sju men jag har fått höra sen hon föddes att hon måste få ett syskon (ingen har tagit hänsyn till hur vi kämpade för kunna bli gravid). Så folk har alltid åsikter vare sig det gäller för många eller ”för få” barn. Trots det inte angår dom ett dugg. Barn är livets lycka❤️

     • Elina 9 december, 2018 on 15:17

      Tack så mycket ? Och ja du har verkligen rätt, folk har så mycket åsikter om andras liv! Önskar dig all lycka! ❤️

  • Fyrbarnsmamma 8 december, 2018 on 19:48 Svara

   Elina, hurra! Så det blev en femma! (Brukar ju hitta dig i kommentarerna då och då och vår familjekonstellation följer ju varandra). Vi har också brutit partanken; och väntar också vår femma 2019. ? Kämpa på, snart vänder måendet!

   • Elina 9 december, 2018 on 15:20 Svara

    Haha, men vad kul och lustigt!! ?? När är dina barn födda? Mina är födda 07, 09, 15 och 17 (och nu förhoppningsvis även 19). ??

    • Fyrbarnsmamma 9 december, 2018 on 18:47 Svara

     Mina är födda 08, 10, 15, 17 och sista (? ?) räknad till våren.

     Evelina, ursäkta att jag snott ditt kommentarsfält. (Minns att jag och Elina diskuterade eventuella femmor för kanske ett år sedan i ditt kommentarsfält också…) ?

     • Evelina 9 december, 2018 on 22:31

      Åhhh fortsätt gärna med det! ? så härligt att ni har ”hittat” varandra!!! ??

     • Elina 10 december, 2018 on 07:51

      Väääldigt likt alltså ?? lycka till med din graviditet och sen den nya bebisen ? Jag tror att vår sommarbebis blir den sista ? Men vet inte hur det kommer att kännas när bebis är ute (känner man sig nånsin klar? Min man säger att detta blir sista iaf ?).

     • Evelina 10 december, 2018 on 09:46

      Lycka till åt er BÅDA!! Underbart med många barn ?
      Jag (om jag får flika in med en tanke i er diskussion hihi) kan tänka mig att man inte känner sig klar någonsin, om man gillar att vara gravid, föda barn och/eller bebistiden. För den är SÅ kort, bebistiden, man får ju inte riktigt nog?! Sen ska man ju känna att man har tiden alla övriga år, och det bromsar mig även om jag också hade kunnat tänka mig både en fyra och en femma egentligen tror jag 😉
      Stor kram till er <3

 2. Hanna 7 december, 2018 on 23:05 Svara

  Jag tror definitivt på att det påverkar hur man mår. Har läst någonstans att det har med hormonerna att göra. Jag mådde okej med pojkarna men hemskt med Ida och min mamma var likadan. Mådde bra med brorsan och efter mig ville hon inte ha fler barn för att hon mådde så dåligt under graviditeten. Sen finns det såklart undantag. 🙂

 3. Lina 8 december, 2018 on 10:00 Svara

  Jag väntar nummer 3 nu och har nog aldrig känt mig såhär sliten, blek och tråkig innan ? när jag va gravid med mina killar har jag båda gångerna kännt mig finast i världen och verkligen mått hur bra som helst. Hoppas att detta är tecken på en liten tjej denna gången 🙂

 4. Therese 8 december, 2018 on 13:23 Svara

  Har 2 pojkar och 1 flicka, mådde sämst med flickan. Illamående, ful och uscha mådde pyton första och sista tiden. Hade de på känn sista skulle bli en flicka då jag inte alls mådde som med pojkarna.

  • Evelina 8 december, 2018 on 19:20 Svara

   Jag mådde också helt klart mest illa och dåligt med Idun, men kände mig ändå finast ?

 5. Hanna 8 december, 2018 on 13:30 Svara

  Har än så länge en av varje och mådde helt prima när jag väntade dottern och mycket sämre med illamående, dålig hy, eksem mm när jag väntade sonen. Precis tvärt emot vad ”normen” säger att det ska vara. Väntar nu tredje till våren och mår precis som när jag väntade dottern, vi vet inte kön än så ska bli spännande att se om det ställer eller ej. ?

 6. Mamman 8 december, 2018 on 18:18 Svara

  Jag har tre pojkar och helt ärligt så har jag känt mig sååå ful. Håret stripigt hela jag kände mig svullen. Har inga flickor så vet ej om det hade varit annorlunda men det finns nog något i det du säger ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna