VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

SOVMORGON

Inlägg i samarbete med Jollyroom


Vi hade en väldigt lugn helg, och eftersom en av två föräldrar var sjuk blev det inte någon hög hastighet på adventspyntandet och julstjärnorna kom faktiskt på plats först framåt kvällen igår. Men det var mysigt att tända dom idag på morgonen! Vi fick en härlig sovmorgon, jag och barnen. Eftersom jag inte har något möte planerat så ställde jag inte klockan och fick sova ända till halv åtta när Idun kom in. Men eftersom det enda vi kom försent till var förskolan känns det helt okej. Det här sista läsåret fram tills jag tar examen vill jag som sagt försöka ta vara på lugna morgnar så gott det bara går vilket såklart innefattar att inte ställa väckarklockor i onödan. Nu sov Elion dessutom hos Fredrik en natt extra, annat är det såklart när han ska vara på skolan till 8.


IMG_0150 IMG_0153

För jag vet inte hur många år i rad har barnen Nordbjörn på sig i höstrusk och vinterkyla. Iduns coola leopardmönstrade jacka har ni sett tidigare men Astons petrolgröna är också ett måste att se. Underbar färg!
IMG_0156

Modellen heter Nordbjörn Avalanche Parka. Nordbjörns plagg är normala i storlek tycker jag. Idun har storlek 110 vilket hon har på vanliga kläder också, och Aston har storlek 100 vilket han har i vanliga fall med (eller ja, 104).
IMG_0159

Den lilla tassen som är Nordbjörns signum tycker jag är väldigt gulligt till barnkläder
IMG_0164

Barnens vinterskor kommer också från Nordbjörn / Jollyroom. Elion och Aston har denna modellen. Iduns leopardmönstrade stövel har kardborreband och är lite mer av en känga.
IMG_0160

Det vi gillar med Nordbjörns ytterplagg är den fluffiga, avtagbara fuskpälsen, att plaggen har både dragkedja och knappar till stängning, att det finns småfack på ärmar och bröst (perfekt ställa att förvara värdefulla stenar om du frågar Idun). Muddar i ärmslut är också en sån där detalj som jag tycker är väldigt praktiskt och bra när det kommer till barnens vinterkläder (ja egentligen till alla vinterkläder, jag saknar det på min jacka!).


IMG_0168

Men det jag gillar kanske allra mest med Nordbjörns ytterkläder är de livsviktiga reflexerna som finns påsydda men också i sömmarna. Reflexdetaljer borde vara lag på alla barnkläder!


Nu ska jag sätta mig med mitt intervjumaterial och den tematiska analysen vi påbörjade i förra veckan. I förra veckan när vi satt tillsammans jag och Sandra var det häftigt att se att vi direkt kunde ana vissa mönster i våra intervjuer. Tillsammans har vi tio intervjuer. Det var välbehövligt att sitta med henne för förra veckan saknade jag studiemotivationen något enormt. Vet inte vad det är, jag har ju alltid gillat att plugga (minus tentaångest)!? Är det kanske regel att bli skoltrött när man är några månader bort från examen??Kommentarer


 1. Therese 3 december, 2018 on 11:38 Svara

  Vad chockad jag blev! Har förstått att Idun är lång men inte så lång. Vår tjej är 5,5 och hon har 110 i vinterkläderna i år igen haha hade köpt ny jacka i 116 men fick byta till 110 för hon drunknade. Har alltid uppfattat vår tjej som rätt lång men hon kanske har små kompisar haha
  Stövlarna måste jag kika på, tycker det är så svårt med slask och varma vinterskor, dottern hade allväders förra året men frös ofta om fötterna så vi måste ha någon vattentätt vintersko som inte är i plast tänker jag..

  • Evelina 3 december, 2018 on 12:24 Svara

   Haha ja jag har långa barn 🙂
   Kan verkligen rekommendera båda vinterstövlarna, kanske att de med kardborre är något smidigare men båda är lika varma och håller vatten ute 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna