VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

VÄLKOMMEN JULETIDER!

1 december igår och 1:a advent idag. Dagen började förstås med att tända det första ljuset.

 
IMG_0405

Det blev risgrynsgröt och köttbulls- och rödbetssalladsmackor till frukost.

 

 
IMG_0406

Jag och Elion har även köpt ett adventsljus som får brinna lite varje dag. Minns att jag och mina klasskompisar hade sådana i lågstadiet. Dessa fick vi tända varje dag samtidigt som vår fröken läste en saga, lite varje dag. Eller om det var någon inspelning, minns inte riktigt. I alla fall, barndomsminnen!

 

Sen åkte jag och Elion till IKEA för att spana på nytt soffbord, men det blev inget. Förstår inte varför jag har så svårt att bestämma mig? Förmodligen för att jag vill ha ett marmorbord allra helst men plånboken inte tillåter det just nu haha… När vi kom hem åkte Mange iväg en stund och jag och barnen bakade pepparkakor:

 

 

IMG_0414

IMG_0409

IMG_0412

Vi har många olika och även icke traditionella pepparkaksformer, köpte en hel hög nya förra året. Som t.ex. fotbollssko, älg, slott, enhörning, prinsessa, räv… Ny pepparkaksform för i år blev en hare.

 

 

IMG_0417

Full koncentration och i högtalarna strömmade ljuvlig julmusik. ÄLSKAR advent!

 

 

IMG_0427

Charmigt osymmetriska och sneda och framför allt GODA 😉

 

(Vi köpte färdig deg i mataffären så inget speciellt avancerat här inte)

 
 
IMG_0445

När Mange var tillbaka fick han värma glögg och så satte vi oss vid matbordet för en adventsfika. Köpte nya muggar på IKEA idag i alla fall, de passar perfekt till glöggmys. Visste ni att det är gott att lägga skumtomtar i glöggen haha? Blir lite som att grilla marshmallows. Vi skulle egentligen haft grannarna över men Mange är ordentligt förkyld så vi bestämde i morse att vi skjuter på det några dagar. Perfekt sätt att förgylla en vanlig vardag också!

 

Hoppas att DU också har haft en fin helg och en första advent?

 
 


Kommentarer


  1. Diana 3 december, 2018 on 08:51 Svara

    vad mysigt det ser ut!! Alltid så härligt hemma hos dig <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna