VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

DAGS FÖR ANTIBIOTIKA!

En vecka med nästan 40 graders feber har vi nått idag. I helgen var Idun feberfri på dagarna så då hoppades vi ju såklart att det var på bättringsvägen. Men så har febern kommit smygande framåt eftermiddage och kvällen. Och nätterna har hon legat och gråtit sig igenom… Usch vad hemskt när man inte kan göra så mycket mer än visa att man finns där. Hon är en riktig kämpe! Och vad ONT hon måste ha haft, inatt sprack trumhinnan (?) så jag förstår varför det bara gjorde ondare och ondare för varje natt, när trycket ökade. Idag på morgonen gick jag till jobbet innan hon vaknade, och när jag kom hem vid lunch för att byta av Mange såg jag att hon var alldeles varig runt örat. Att inte Mange sett det kan man ju undra över men å andra sidan ser han oftast inte såna ”små detaljer”. Jag ringde vårdcentralen men såklart var alla tider till läkaren slut och det blir ännu ett besök på närakuten efter 17 idag. Nu vill de nämligen behandla. På ett sätt känns det skönt även om man vill undvika antibiotika, för nu måste det väl bara bli bättre.

 

Jag och Mange är vänner igen, för er som undrar haha, och ingen ny säng har vi köpt. Jag och Idun har fått dubbelsängen för oss själva medan han sovit på soffan. Varit väldigt mysigt att sova med Idun, vi har liksom aldrig gjort det. Elion sov med mig ett tag efter skilsmässan, innan han fick en säng i sitt nya rum (som bebis sov han alltid i sin säng), och Aston har sovit hos oss i perioder när han vaknat till på natten… Men Idun har alltid sovit i sin säng och därför känns det lite extra speciellt.

 

Hemmamyset idag är välbehövligt även för mamman. Idun har sovit hos mig de senaste fyra eller är det fem nätter och det har varit några timmars vakentid varje natt så även jag är rätt sliten. Fick tokont i halsen igår kväll och började känna mig väldigt yr, så helt kry är jag inte heller. Blir väl extra mottaglig när sömnen inte är så bra kan jag tänka mig.

 

 

Igår var vi på innebandycup en liten sväng, Idun var ju pigg hela morgonen och förmiddagen. Informationen är att öroninflammationen i sig inte smittar så därför kände jag att det var ok. Hon är inte sjuk i övrigt. Men på kvällen fick hon feber igen, 39.6 poff bara sådär. Stackars liten.

 

 


Kommentarer


  1. Erika 19 november, 2018 on 20:18 Svara

    Usch, det gör såå ont med öroninflammation! Hur går det med att få i henne penicillin? När min sexåring fick det fick jag tipset från min apotekare-kompis att ta det tillsammans med chokladpudding. Det dämpar smaken lite. Dottern kräktes annars för att hon tyckte smaken var så äcklig.

    • Evelina 21 november, 2018 on 10:35 Svara

      Skrev lite om det i mitt senaste inlägg. Det funkar, men det går sakta! Vi mixar med lite hallonsoda, Idun fick välja vad hon ville blanda den med. Denna penicillinsorten ska man inte äta tillsammans med mat, så försöker blanda med så lite som möjligt. Men bra tips annars!! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna