VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

FREDAG

Idag går ögonen lite i kors på mig. Idun kom in vid 01 och klockan var närmre 04 när vi somnade om. Hon hade så ont i öronen och febern närmade sig 40 grader igen när alvedonen från kvällen började släppa… Ja och på slutet var det Aston som kom in, suck. Honom lämnade jag bara över till Mange som lagt sig i soffan (hade även en tjurig man där vid 01, han tyckte att jag tog för mycket plats i sängen men jag sa att jag låg så långt ut jag kunde plus att jag vet att Idun ändå kommer ligga närmre mig under natten vilket jag tycker berättigar till några millimeter extra på min yttersida… Kommer ändå aldrig tycka att det är okej att säga dumma saker till någon pga. en sån struntsak så han får gärna fortsätta sova på soffan ett tag till). Det tar tid att få i Idun alvedon och det är såklart inte förrän den finns i systemet som det jobbiga vänder för henne. Och då blir hon en liten kvittrande fågel som inte kan vara tyst. Hon låg och pratade om sina nya glitterpennor i säkert en halvtimme. ”Mamma, vilken färg vill du att jag ska måla ett hjärta med? Rosa? Eller Lila? Gillar du lila också? Jag ska göra ett lila till farmor också som hon ska få när hon är i Spanien. Vi måste gömma pennorna så att inte Aston ser dom” (den sista meningen viskande trots att det bara var vi två i mörkret i sovrummet haha). Non stop pratade hon så och jag vet inte hur många gånger jag försökte med ”vi måste sova”, ”sov nu så du orkar rita massor imorgon”, ”försök sov nu, det är mitt i natten”.


Jag och Idun var inne på närakuten igår kväll och läkaren sa att man inte behandlar öroninflamation med antibiotika på så små barn så länge det inte rinner från öronen så vi ska fortsätta som vi gör med febernedsänkande och sova i högläge. Men alltså kunde dom inte bara sagt det på 1177 tänker jag? Eller de kanske ville kolla så att det inte varar och vi missat se det? Hon sa även att vi ska avvakta någon vecka (!) och att vi ska ringa om det inte blir bättre. Frågade vad som är rimligt när det gäller den höga febern eftersom hon haft det i över tre dygn men åtminstone en vecka skulle vi avvakta med det. I alla fall så åkte vi förbi City gross på hemvägen, Idun skulle få välja en leksak för att hon var så duktig hos läkaren, och då valde hon glittertuschpennor.Examensarbete in the making!


Vi har bokat in massa intervjuer nästa och nästnästa vecka och fram tills dess filar vi på bakgrunden och tidigare forskning. Kul det där att när man visualiserade sig C-uppsatsen kändes 10 veckor som såå lång tid. Men mitt i det känns allt ganska stressigt. Sista två veckorna går dessutom bort på opponering och att deadline för att skicka in en första version är 1,5 vecka innan opponeringen. Så vi försöker hålla ett bra tempo nu i början för att inte behöva arbeta ihjäl oss över jul och nyår (deadline är 7 januari).


/Kanske ska åka och köpa en större säng i eftermiddag?Kommentarer


 1. Josefin 16 november, 2018 on 11:23 Svara

  Skönt att höra att fler har män som kan bete sig väldigt omoget i såna situationer. Min man som skäller ut oss alla när jag eller barnen blir sjuka.. Han själv är sjuk en gång i månaden och tanken att det är han som smittar barnen har nog aldrig slagit honom. Haha. Nu har barnen dock varit friska seda i februari, peppar peppar. Krya på er!

  • Evelina 16 november, 2018 on 16:37 Svara

   Nemen fy! Alla reagerar vi ju olika på trötthet och sjukdomar ? vad skönt ni har varit friska så länge iaf!! ????❤️
   Kram och tack

 2. Marlene 16 november, 2018 on 11:55 Svara

  Haha ååååhhh vad jag känner igen mig! Det är verkligen inte lätt ibland. När det blir tjafs av småsaker, det värsta som finns. Men här hemma finns det inget som kan påverka oss så mycket som när vi är trötta. Man säger och gör fel, även jag, men det vill jag såklart inte erkänna ? krya på er!

  • Evelina 16 november, 2018 on 16:39 Svara

   Ja tycker jag med… så onödigt såklart! Men som sagt trötthet kan lätt bli en bidragande faktor ??
   Kram! ?

 3. Rodde 16 november, 2018 on 15:22 Svara

  Fast jag tycker det verkar vara lite gnälligt på båda hållen ? ta nya tag och ladda inför helgen så ska du se att det blir bra. Ps. Finna extra stora dubbelsängar ?

  • Evelina 16 november, 2018 on 16:29 Svara

   Kanske det (hur du nu kan avgöra det utifrån det lilla jag skriver men jag förstår hur du menar att det alltid finns två versioner) fast jag kan iaf stå för att jag inte sagt elaka saker till honom. Det är inget jag bara kan blunda för även om det såklart är väldigt tråkig start på helgen. Gnäll är ofta bortglömt dagen efter men personangrepp gör faktiskt ont tycker jag, även om det är sagt i trötthet ?

 4. Inne hos Ina 16 november, 2018 on 15:40 Svara

  Åh, jag lider med Idun. Är själv öronbarn och har suttit många nätter och gråtit över värk i örat samtidigt som jag vägrat Alvedon. Så dumt, men jag hatade att svälja tabletter. Hatar fortfarande att svälja tabletter.

  Kram till både dig och henne.

  • Evelina 16 november, 2018 on 16:41 Svara

   Usch och fy, låter inte alls kul ?❤️ det finns ju som tur är flera alternativ nu men det funkar varken med tabletter med smak som löser upp sig i munnen eller blanda med annan dryck ??
   Kram!

 5. Mikaela 16 november, 2018 on 15:58 Svara

  Känner igen det där med gnället över att ha liten plats i sängen.Då har vi ändå en 180 cm säng men vi har en propeller i mitten.Gnälls det får han lyfta över sonen till sin egen säng eller så finns det soffan som sagt.

  • Evelina 16 november, 2018 on 16:42 Svara

   Vi har tyvärr bara 160 cm ? så onödigt som barnfamilj!! ??

 6. Sandra 16 november, 2018 on 17:37 Svara

  Vi har två sovrum ? det ena är ett gästrum men med dubbelsäng, iom att min man jobbar mkt nätter sover han ofta där och nu när båda barnen vill sova med oss blir det så att vi sover i varsitt rum med varsitt barn.. inte romantiskt men allt som gör att vi alla får sova är bra lösningar tycker jag när barnen är små. Hoppas att Idun snart blir bättre och att du får sova. Kram

 7. Marie 16 november, 2018 on 18:03 Svara

  Vi köpte en till 90säng och hade nu med tvåan. Hela rummet var fyllt med säng ? 3st 90, en spjälsäng och en juniorsäng i bredd. Haha! ?

 8. Bella 16 november, 2018 on 18:11 Svara

  Åh trist med gnäll eller personangrepp. Sånt gör ont även det som sagts i trötthet ? tycker inte man ska skylla för man är ”elak” på något. Lika dom som skyller vissa saker för dom var full är lika korkat ?
  Hoppas idun blir bättre å ni får en bra helg trots tråkig star! ?
  Kram

 9. Anna 16 november, 2018 on 18:29 Svara

  ”Nya rön” gör att all information inte når fram till alla instanser direkt. Öroninflammation är bra att få diagnostiserad för eventuell kontroll av hörsel efteråt, men i regel ingen antibiotikabehandling pga resistens och att det läker av sig självt. Hoppas det vänder snart för henne!

  Och hoppas ni får en fin och mysig helg trots natt-dialoger.. de är oftast bäst att bara glömma, då uttrycken kan bli starkare än menat!

 10. Tessan 16 november, 2018 on 20:16 Svara

  Trist med bråk sådär på natten, vet hur de är när tröttheten knackar på men ja som du säger är de ändå inte okej att säga fula saker. Hoppas han ber om ursäkt. Hoppas ni får en bra helg trots de, krya på fina Idun ❤️

 11. Evelina 16 november, 2018 on 20:24 Svara

  Blir ju nyfiken. Hur stor/liten säng har ni egentligen. För varken du eller Mange ser ju särskilt stora ut 🙂

  • Evelina 17 november, 2018 on 15:47 Svara

   160 säng ☺️

 12. Annika K 16 november, 2018 on 20:56 Svara

  Vet att trötthet o sömnbrist kan göra en sur men personangrepp är fan aldrig ok.
  Han har valt att få barn med dig. Då kan man räkna med sjuknätter,vaknätter osv.
  Och han har lika stort ansvar som du.

  Kraaaaaaam

  • Evelina 16 november, 2018 on 21:54 Svara

   Nej det är det inte. Nu går han upp med barnen både nätter och tidiga morgnar, där är han världens bästa. Verkligen världens bästa. Men som sagt är det aldrig ok att säga elaka saker, även om det ligger något bakom hans irritation ?
   Kram

 13. Milla 16 november, 2018 on 21:39 Svara

  Gud vad jag älskar din öppenhet i inlägget. Så himla uppfriskande

 14. Batbro 16 november, 2018 on 23:13 Svara

  Jag och min man har en liten överenskommelse att det som sägs på natten stannar på natten. Såklart förstår jag dig och eg är det aldrig ok men för oss funkar det. Det bestämde vi oss när vi höll på att gå under med tre små och många nattvak o lite sömn. Då var det ofta vi var irriterade på varandra. När vi bestämde oss för det blev hela situationen avdramatiserad och vi kunde skratta åt oss själva. Men som sagt jag förstår dig också.

 15. Ewe 17 november, 2018 on 11:21 Svara

  Här går det lättast att få i flytande Alvedon med spruta. Dottern tycker det är roligt att själv spruta in det i munnen. Ett annat tips är att kombinera med Ipren (finns också som flytande) så ni slipper den där febertoppen när Alvedonet släpper mitt i natten. Vi brukar grunda med Alvedon och sen ge Ipren precis innan sängdax så klarar man sig oftast lite längre iaf. Hälsningar sjuksköterskemamman som har noll tålamod med medicinvägrande barn, har hållit fast och tvingat i stolpiller mer än en gång när det varit kris…

  • Evelina 17 november, 2018 on 15:48 Svara

   Här funkar ingenting och det går inte lura henne ? MEN, blandat med pepsi har det funkat

  • Evelina 17 november, 2018 on 15:50 Svara

   Här funkar nästan inget ? inte ens att lura henne ? men blandat med pepsi max gick det några gånger, även om det tog lång tid för hon sippar ? får köpa hem stolpiller att ha i nödfall också kanske, även om hon sa bestämt nej till det ?

 16. Sarah 17 november, 2018 on 12:29 Svara

  Usch. Det med dålig sömn/dåligt blodsocker och sjuka barn tar fram det värsta ur min man. När barnen är sjuka måste han gå till gästsängen. För det är inte plats med sjukt barn och en irriterad man som blir en blodsprutande drake! Vi har haft alltför många onödiga konflikter. Vissa saker som sägs i stundene heta försvinner inte helt. Speciellt om man har haft en svår uppväxt, då är man extra sårbar oc mottaglig för kritik. Stor kram ?

  • Sarah 17 november, 2018 on 16:34 Svara

   Jag menar verkligen inte att påstå att du är det ena eller andra! Jag har själv haft en smärtsam uppväxt och snart färdig socionom. Då reflekterar man mycket på sånt. Stor säng är ett måste. Vi hade innan mindre, och då blev det fler konflikter ?

 17. Marie 17 november, 2018 on 18:27 Svara

  Blev lite samma här med påhopp utan anledning. Är din make öppen för att ta emot att han betett sig fel? Här är det som att kasta in ved i elden ??

 18. Nina 17 november, 2018 on 21:31 Svara

  Här har stora haft öroninflammation några gånger, sist åkte vi upp efter några dagar och fick en salva som vi skulle smörja med men hjälpte inget och fick åka tillbaka efter 2 dagar och fick medicin och då gick det över direkt (lite skrämmande vad medicinen innehåller) Han hade då haft det några gånger på kort tid så därför han fick pencillin.
  när han börjar säga att han har ont har vi satt vitlök i örat på honom (har som små påsar vi köpt på apoteket som vi lägger det i så det inte ska komma in i örat) och sätter fast det mot örat och sedan mössa på det. Har funkat kanon, haft ont i en natt men sen när han vaknat har det varit mycket bättre. Tycker även att Ipren hjälper bättre än alvedon här hemma och lite mer trögflytande så lättare att få i. Slutsats: Testa gärna lök (helst vitlök) men använd något att lägga det i.

  • Evelina 17 november, 2018 on 23:03 Svara

   Tack snälla för tips!! ??❤️ trodde hon var på bättringsvägen men fick 39,5 i kväll igen ? dock så verkar hon ha vant sig lite nu och drack upp pepsialvedonen mycket snabbare ??

 19. Ia 18 november, 2018 on 08:12 Svara

  Munsönderfallande Alvedon!!! Världens bästa. Lätta att dela till rätt styrka, smälter superfort och viktigaste av allt till barnen, ger inte dålig smak i munnen. 250 mg i jordgubbssmak, 500 mg i svartvinbär.

  • Evelina 18 november, 2018 on 10:51 Svara

   Japp det tycker jag med, inte Idun! Testat det med utan framgång ?

 20. Emma Andersson 18 november, 2018 on 22:55 Svara

  Testa Pinex Jordgubb, som alvedon. Finns på apoteket! Funkar till min tjej som varit otroligt svår med ALL medicin! Vi kallar den sockermedicinen här hemma, är ett pulver som smakar godis!????? googla på det!

  • Evelina 21 november, 2018 on 10:37 Svara

   Köpte den och testade! Funkade faktiskt mycket bättre ❤️ Så tack för tips! När vi köpte första gången med smak fanns inte denna men tänkte inte på att kolla efter fler varianter. Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna