VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

DET BÄSTA MED VINTERN

 

Även om jag älskar sommar och sol mer än vinter och snö, så ÄLSKAR jag jul. Det är det absolut bästa med vintermånaderna och en tid som verkligen lyser upp. Mysfaktorn är väl aldrig så hög som under advent?

 

I år som alla andra år ser jag fram emot julen väldigt mycket. Vi pratar om att börja en ny tradition och vara hemma på kvällen istället för hos svärföräldrarna. Anledning att barnen ska få lugn och ro, kunna leka med sina julklappar på hemmaplan och ja. Bara njuta av att vara tillsammans. Det gör vi såklart hos svärföräldrarna också, men då kvarstår det faktum att vi mitt i kvällen måste packa in oss i bilen, med trötta (kanske övertrötta) barn och massa klappar. Bättre då att kanske äta lunch där, och sen komma hem lagom till Kalle Anka. Vi får se om det går att lösa med övriga av släkten som vi brukar fira med (Manges bröder och respektive). När jag var liten gjorde vi alltid så, åt julbord på lunchen hos mormor eller farmor (beroende på om vi var hos mamma eller pappa) och sen åkte vi hem för att titta på Kalle Anka, öppna julklappar och äta julbord igen. Har ni några jultraditioner?

 

Jultröja kappahl

Jag skulle såå gärna vilja att hela familjen hade på sig roliga jultröjor (dessa från Kappahl) men samtidigt tar det emot att köpa det till barnen… Det är ju en rätt begränsad period de kan ha det! December månad på sin höjd. Och det tycker jag inte känns helt bra hur mycket jag än vill ha ett mysigt julkort med dessa jultröjor. Någon konsumtionsspärr får det vara (har i och för sig köpt en röd klänning till Idun men den är ändå lite mer användbar utan tomtar, renar och snögubbar på…). Kanske man kan köpa en större storlek så att de passar även nästa jul? Eller så får det bli ett goal att ta ett juligt familjefoto med sådana tröjor när barnen är större och inte växer mer 😉

 

 


Kommentarer


 1. Rebecca 19 november, 2018 on 14:26 Svara

  Vi började med ny tradition för några år sedan. Vi firar julafton på hemmaplan. Bjuder på julkorv och dopp i grytan som lunch (bara mina föräldrar som bor i stan, ibland kommer min bror) sen litet julbord på kvällen. Barnen får bara vara. Juldagen åker vi vartannat år till min pappa (inkl 2 syskon) o vartannat år till svärisarna( 2 syskon). vi har 6-15 mil enkel väg beroende på vem det blir, så ibland sover vi över och ibland åker vi hem. Vi har tidigare år alltid haft julafton på varsitt håll /den 25e hos pappa och svärisarna dagen/dagarna efter/på julafton beroende på men efter att äldsta dottern var 4mån och skrek sig igenom båda firande så beslöt vi att ett firande på bortaplan samma helg får räcka. Vi hade övriga år tyckt vi bara åkte från ställe till ställe. Så de övriga firar vi med om det bokas in något antingen helgen innan eller efter, annars får det vara, man kan inte vara alla tillags alltid. Finns 51 andra veckor på året och träffas på.
  Gillar allt kring jul förutom firandet som mest känns överväldigande.

  • Evelina 21 november, 2018 on 10:36 Svara

   Sant och klokt! Man ska definitivt göra det man känner blir bäst för en själv och sin familj ❤️
   Kramar

 2. Marie 19 november, 2018 on 19:41 Svara

  Tycker också om jul hemma efter att ha farit runt mycket innan och hunnit med bägges familjer på självaste julafton ? Ledde bara till stressad känsla och otillräcklighet ?

 3. Josefin 19 november, 2018 on 23:44 Svara

  Köpa begagnat är grejen! Älskar det! Då kan man köpa/sälja för samma peng igen sen = win win. Kolla mån köp & sälj sida i din stad via Facebook, de bästa tycker jag! Och OJ så man kan fynda! Man kan också efterfråga under sökes! Testa om du inte redan gjort! Jag både köper och säljer, känns så bra för både miljön och plånboken. Man SER ju om det är fräscht och oftast är det sparsamt använt, just julplagg.

  • Evelina 20 november, 2018 on 07:49 Svara

   Har jag inte tänkt på trots att jag regelbundet säljer själv så… tack snälla för tips, så smart! ??❤️

 4. Annie 20 november, 2018 on 06:39 Svara

  Hej! Köp något begagnat. Det gör alltid jag sen säljer jag det igen. Förra året fanns det massor med ”jultröjor” på tradera ?

  • Evelina 20 november, 2018 on 07:48 Svara

   Såklart! Smart! Tack ???❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna