VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

VAB IGEN

I morse var Idun pigg, äntligen! Det hjälpte att få i henne alvedon igår kväll (mutade henne men ändå), det gav henne lite nya krafter. Men en feberfri dag innan förskola gäller så vi blev ju hemma idag med. Vi lämnade Aston på förskolan, tog en promenad och sen hem igen. Idun pratade verkligen non stop, sa mamma och berättade därefter allt möjligt heela tiden. Härligt att se (och höra haha) henne pigg! Men så nu vid lunch vände det helt igen och hon fick 39 graders feber igen… Eftersom det nu snart är tre dygn med hög feber och ont o öronen ringde jag vårdcentralen. Distriktssköterskan jag pratade med sa att det inte finns någon anledning att vänta utan en läkare bör kolla på henne ifall det är öroninflammation som inte vill gå över. Alla tider under dagen var tyvärr slut så jag ska ringa tillbaka vid 17 för att förhoppningsvis få en tid ikväll. Lilla älsklingen.


Här var bara en liten stund innan febern kom tillbaka. Jag har gjort i ordning ett skrivbord åt henne där hon brukar sitta och skriva och rita tillsammans med mig. På det sättet kan jag få saker och ting gjorda även om jag är hemma för VAB. Är nöjd med min insats för dagen så därför tänker jag nu vara med Idun utan dåligt samvete. Ja alltså utan dåligt samvete för att hamna efter. Som student får man ju inte vabba i den bemärkelsen att man anmäler till försäkringskassan, utan missar jag tid får jag snällt ta igen det en annan gång.


Kommentarer


 1. Milla 15 november, 2018 on 13:57 Svara

  Alltså HUR gullig va inte hennes lilla hörna. Hoppas hon kryar på sig

 2. Maria 15 november, 2018 on 21:10 Svara

  Måste fråga vad skåpet bredvid soffan heter? ? Vill göra om här hemma i tycker du har SÅ fin inredningsstil ?

  • Evelina 16 november, 2018 on 10:09 Svara

   Men åh tack gulliga du!! ? Menar du det vita? Det är IKEA Bestå, finns i mängder av olika varianter.
   Kram

   • Maria 16 november, 2018 on 12:34 Svara

    Tack ska kolla ? Ja jag älskar din inredning! Mitt hus är också enplans o typ lika stort, så får mycket inspiration från dig ???

    • Evelina 16 november, 2018 on 16:40 Svara

     Vad kul att höra! ☺️??? då får du gärna tipsa mig med om du kommer på något bra ?? kram!

 3. Elina 16 november, 2018 on 08:41 Svara

  Vab här också…. Förkyld dotter som även haft förstoppning och ont i magen och dessutom kräktes en gång igår. Är det magsjuka eller förstoppningen liksom? Förkylning är det iaf definitivt då hon snorar och hostar en massa. Min man har väldigt mkt på jobbet just nu, så förutom att vi delade på onsdagen så faller all vab på mig just nu. Lite stressad då jag har en deadline på måndag, får bli helgjobb……… bläää för det!
  Hoppas att ni fick hjälp igår och kanske penicillin till Idun! ?

  • Elina 16 november, 2018 on 08:42 Svara

   Och förstoppningen ”löste” sig igår förresten, genom kiwi, katrinplommon, aprikoser etc. Annars hade jag kontaktat typ vårdcentralen eller Bvc!

  • Evelina 16 november, 2018 on 10:07 Svara

   Åh fy, stackars liten!! Hoppas det inte är magsjuka, men det är som sagt inte helt ovanligt med kräkningar när barnet är förkylt. Kan även bero på slem och hosta tänker jag? Har ett barn som varit känsligt för just slem i halsen så tänker att det kan utlösa en kräkreflex. Hoppas att du får tid till ditt jobb och slipper allt för mycket stress över deadlinen! Så typiskt när man har mkt båda två och någon måste ”offra” sig.
   Kram och krya på!

   P.S vi fick ingen penicillin eftersom det inte rinner något från öronen och då brukar man avvakta på små barn tydligen. Så vi kämpar på med alvedon och sova i högläge.

   • Elina 16 november, 2018 on 11:24 Svara

    Det var synd tycker jag! Vem vill se sitt barn lida liksom, varför ska små barn stå ut med mer än oss vuxna? (Finns säkert nån medicinsk anledning – men ändå).
    Tack! Krya på Idun! ?

    • Evelina 16 november, 2018 on 16:38 Svara

     Ja det ÄR ju bra att undvika antibiotika så långt det går såklart… ? Men som sagt jobbigt att se sina barn ha ont ?
     Kram och tack ?

 4. Hanna 16 november, 2018 on 08:56 Svara

  Hoppas att hon snart mår bättre!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna