VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

EN POKAL!

Igår var en av de lyckligaste dagarna i mitt liv. Jag var så glad över att kunna bocka av en stor milstolpe. Kan inte med ord beskriva lättnaden över att ha skrivit den sista salstentan. För en högpresterande person och kontrollmänniska som jag är, är det just momentet salstenta som ställer till det. Jag har inga problem med att skriva dom, tvärtom. Men det är pressen som kommer med. Jag har heller inga problem med att plugga för jag lär mig snabbt och mycket på kort tid. Men ändå blir det en press. En press över att inte komma ihåg rätt saker och ja en oro för att inte räcka till antar jag? Även om jag som sagt innerst inne vet att det kommer gå bra. Och även om jag vet att jag har haft som mål att sänka kraven på mig själv så har det varit svårt, just när det kommer till salstentor. Så att det momentet för evigt är förbi är inget annat än just en stor, gigantisk lättnad. Ja för jag är ju rätt säker på att det inte blir en omtenta 😉

 
 


 

Vad passar bättre för att fira att man klarat av hela utbildningens salstentor? En present till sig själv såklart! Och eftersom att jag tycker att jag förtjänar en pokal för min insats gav jag mig själv den här ljusstaken haha – visst påminner den om en pokal ändå?

 

Jag köpte den på morgonen och bestämde mig för att jag får den om det kändes bra efter att ha gått från tentasalen, ville ha något roligt som väntade på mig 🙂

 

 

 

Köpte även rosor till mig själv på väg hem från stan. När jag pratade med Mange frågade han om det blir sushi till middag och det fick det såklart bli. Standard hos oss efter tentaskrivning.

 

Men nu blir det alltså inga flera efter-tenta-sushi. Inga fler tentor. Wow. Det slog mig igår att det var en oktoberdag för fyra år sedan som jag skrev den allra första. Med Idun i magen. Konstant illamående, svår foglossning, och ständigt yr när jag stod upp. Hela den terminen, eftersom jag var gravid i vecka 12 när jag började. Såhär fyra år senare slår det mig ändå hur mycket jag faktiskt har kämpat för den här utbildningen. Jag älskar mina barn mer än livet och även om de har gjort mina studier lite tuffare (jag vet ju liksom inte hur det känns att plugga på universitet och vara utvilad haha) så skulle jag inte vilja göra det i en annan ordning eftersom studierna också gör mig och vårt liv mer flexibelt. Det har gett mig möjlighet till att ge dom kortare dagar på förskolan till exempel. Guld värt. De har gett mig motivation när det har känts tungt, för det är delvis för deras skull jag vill ha en utbildning att luta mig mot.

 

 

img_8681.jpg

Det blev kalaskänsla minst sagt. Ett glas rödvin en vanlig onsdag, bara det!

 

 
img_8684.jpg

Mange kom hem med efterrätt, och han hade också köpt blommor till mig! Åhh, han kunde ju inte att jag redan hade köpt till mig själv haha men hey – älskar ju rosor. Det slår mig att HAN borde få blommor och en pokal för det han gör. Jag hade ju inte klarat det lika bra utan honom. Han som ser till att jag är så utvilad jag kan på dagarna, han som stöttar och tror på mig. Ja båda ”männen i mitt liv” förtjänar blommor och  pokal för allt de gör, Elions pappa är också en otrolig klippa i vått och torrt. Han ställer alltid upp om jag har mycket i skolan, skjutsar Elion till träningar och allt vad det är. Är så tacksam och stolt över att vi alltid kan sätta alla tre barn först men ändå inte försumma oss själva. För det är inte bara Elion som Fredrik alltid ställer upp för, han är en mycket betydelsefull person i Idun och Astons liv också. Fredrik är nog Astons bästa kompis till och med, det är väldigt gulligt att se.

 

 

 

img_8680.jpg

Detta måste vara mitt favvosätt att äta efterrätt på haha. Dela på några olika bakverk så att man kan smaka lite på allt. Tapas och smårätter är helt klart min grej 😉

 

Nu ska jag gå och hämta minisarna på förskolan!

 

 


Kommentarer


 1. Inne hos Ina 11 oktober, 2018 on 16:36 Svara

  Grattis till sista tentan!

  Känner så igen mig i det du skriver om pressen till tentor. Tyvärr kände jag lite så kring allt i min studier. Inte så bra för hälsan. Såg på nyheterna förra veckan att varannan student lider av psykisk ohälsa, alltså stress och prestationskrav på olika vis. Tänker att det är viktigt att det lyfts fram 🙂

  Men så skönt för dig att vara nästan klar. Heja dig!

  • Marie 12 oktober, 2018 on 20:53 Svara

   Tillhör nog den kategorin usch vad det ”lockar fram” och så läser jag om just hälsa också ?

   • Evelina 12 oktober, 2018 on 22:36 Svara

    Blä för stress men tänk vad bra att vara medveten om den ändå? Första steget för att kunna bromsa sig lite ????❤️

  • Evelina 12 oktober, 2018 on 22:46 Svara

   Oj! Kan ändå tänka mig det för det ÄR ju övermäktigt att gå in i varje kurs och känna berget av saker man ska bocka av ? längtar efter bara jobb ganska mycket ? även om det finns många fördelar med att vara student också ☺️??

 2. Fyrbarnsmamma 11 oktober, 2018 on 16:37 Svara

  Grattis till avklarad tenta! Härligt! Och vad fint att ni verkar ha då fina relationer. Häftigt, och fantastiskt för barnen.

  • Evelina 12 oktober, 2018 on 22:45 Svara

   Tack! ?????
   Ja det är fint att kunna ha det så ☺️??

 3. Elina 11 oktober, 2018 on 16:38 Svara

  Åh vad härligt!! Njut på! Mycket viktigt att fira alla segrar i livet! Och otroligt lätt att glömma att göra just det. ❤️?

  • Evelina 12 oktober, 2018 on 22:44 Svara

   Taack! Ja visst är det ?❤️

 4. Helena 11 oktober, 2018 on 18:15 Svara

  Har du något hemligt knep för att lära dig allt det du pluggar?

  • Evelina 12 oktober, 2018 on 22:52 Svara

   Skrev ett inlägg för en bra ”pluggrund” för ett litet tag sen: ?

   http://happilyeverafter.se/2018/10/05/oh-no1/

   Några mer praktiska tips mitt i tentaplugget är att ta pauser med jämna mellanrum. T.ex. läs aktivt i en timme eller två, gå sen en kort promenad eller gör något annat. Det ger möjlighet att bearbeta det man läst tycker jag, som att man smälter texten mycket bättre då. Jag brukar repetera tyst för mig själv de stunderna. Man lär sig inte effektivt om man sitter nonstop heela tiden. Jag gillar även att på mina utskrivna tentaanteckningar göra anteckningar och sådär i olika färger. Markera med olika överstrykningspennor. Då kan jag memorera det jag ser och allt blir lite mer ”unikt” att urskilja. Kan sitta på tentan och komma ihåg hur just den sidan ser ut hehe, det har räddat mig flera gånger.

 5. Arny 11 oktober, 2018 on 20:17 Svara

  Stort grattis till sista salstentan! ?

  • Evelina 12 oktober, 2018 on 22:43 Svara

   Tack söta ???

 6. Annie 11 oktober, 2018 on 20:47 Svara

  Grattis till sista salstentan! Så bra jobbat! Minns den känslan precis. Att plugga med småbarn är verkligen ingen bullshit! Min dotter var ett år när jag började och min som 2,5 år och jag kommer ihåg att jag tänkte vid starten att herregud min stora kommer börja förskoleklass när jag är klar! Det var många kämpiga stunder men fan så glad jag är att jag gjorde det. Känslan när jag tog min examen i somras! Idag har jag mitt drömjobb men är säker på att jag kommer fortsätta läsa mer, kanske redan till hösten ☺️ Jag är också en prestations junkie, får nog aldrig så mycket adrenalinpåslag som när jag ska kolla ett tentasvar men jag har också lärt mig att vara snäll mot mig själv när jag inte presterat på topp. Det blir pokal då med ? kör hårt nu sista biten. Snart är du klar!

  • Evelina 12 oktober, 2018 on 22:43 Svara

   Tack ❤️ Hahah ja det kan vara lite kämpigt ibland om det blir mycket vabb och sådär… men grymt jobbat!! Grattis till drömjobbet ? hoppas att jag är där om ett år också ☺️?

 7. Elin 11 oktober, 2018 on 23:02 Svara

  Grattis till sista salstentan! Och vilken passande present du hittade ???
  Måste fråga med vad du har för toning i håret? Exakt sån färg jag letar efter, en nyans mellan blond och ljusbrun typ. Tycker det är svårt att hitta bra toningar i de nyanserna nuförtiden. Hittar mest bara superblond och olika mörkbruna färger ?
  Kram

  • Evelina 12 oktober, 2018 on 22:41 Svara

   Hihi ja eller hur ?? och tack snälla! ??❤️

   Jag har inte tonat håret på 3 månader nu så det är min egen hårfärg och en urblekt toning med andra ord ?☺️ Men den jag använde senast är en som heter mörkblond, i märket schwarzkopf poly color toningsschampo. Eller om det var ljusbrun poly country colour ? oavsett är det mina favoriter eftersom de blir mer naturliga i färgen (som verkar vara det du letar efter också?). Den mörkblonda är dock mitt förstaval, den ljusbruna brukar jag köpa om den andra inte finns ?
   Kram!

   • Elin 14 oktober, 2018 on 22:58 Svara

    Åh, tack. Får spana runt lite ☺️
    Köpte l’oreal casting creme i färgen mörkblond mocka häromveckan, men vet inte om jag vågar köra på den. Tycker den ser lite för mörk ut.. haha ?
    Kram

 8. Jonna 12 oktober, 2018 on 09:13 Svara

  Grattis till att ha avklarat din sista salstenta! Måste vara en fantastisk känsla ?Själv har jag precis börjat mitt sista år på psykologprogrammet och ser redan fram emot att få lägga ned salskrivningspennan för sista gången nästa år! ?

  • Evelina 12 oktober, 2018 on 22:36 Svara

   Åh heja dig!! Att vara inne på sista året är överlag en härlig känsla tycker jag ???

 9. Marie 12 oktober, 2018 on 20:50 Svara

  Grattis, bra kämpat!!

  • Evelina 12 oktober, 2018 on 22:36 Svara

   Tack snälla! ?

 10. JUNITJEJ 13 oktober, 2018 on 19:03 Svara

  Ett stort GRATTIS till dig! En sådan fin pokal är du såklart värd! Ljusstaken är jättefin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna