VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

VAR DET VERKLIGEN TRE VECKOR SEDAN?


 
Jahopp. Här sitter jag igen. uppkrupen i soffan med tända ljus och tänd brasa. Är det verkligen redan tre veckor sedan sist? Alltså jag är såå irriterad på att de har kortat ner tiden för tentorna med någon dag per tenta i den här kursen, den här terminen. Det känns inte alls schysst, för det är verkligen någon dag som fattas om jag tänker på hur jag skulle vilja ha det. Men men, det är inget att göra något åt utan mitt fokus är istället på att gå ur tentasalen på onsdag senast klockan 15 och känna att det här, det här var den SISTA salstentan jag skriver någonsin! Eftersom det är så lätt att vandra bort i tankarna när man tentapluggar ska jag försöka få en känsla för vad jag ska belöna mig själv med då hehe. För det är lätt värt att fira extra. Sex terminers tentor är då över! ”Bara” C-uppsatsen kvar också förstås innan terminen är slut och jag har en kandidatexamen, men den känns mest bara rolig och spännande. Då får man ju verkligen chans att välja vad man själv vill lägga sin tid på ☺️ (jaja har en termin till innan jag får socionomexamen men det känns också bara roligt – valbara kurser på avancerad nivå, dvs också mer fritt)
 
Jag jobbade några timmar på förmiddagen också, iiinte smart (men var tvungen, viktigt möte som bara kunde ske idag). Blev ju helt slut i huvudet. Tur att det är en dag imorgon också, då ska jag vara mer laddad ??
 


Kommentarer


 1. Therese 9 oktober, 2018 on 12:24 Svara

  Hej!
  Jag läser till tandsköterska och har min första tenta nästa vecka. Vilka är dina bästa tenta-plugg-tips? ☺️☺️

  • Evelina 9 oktober, 2018 on 12:31 Svara

   Åh lycka till!!
   Jag skrev ett inlägg kring det förra veckan:
   http://happilyeverafter.se/2018/10/05/oh-no1/

   Men mer praktiska tips när man är mitt i tentaplugget är att ta pauser med jämna mellanrum. T.ex. läs aktivt i en timme eller två, gå sen en kort promenad eller gör något annat. Det ger möjlighet att bearbeta det man läst tycker jag, som att man smälter texten mycket bättre då. Jag brukar gå och repetera tyst för mig själv de stunderna haha. Såhär är jag i allmänhet de sista dagarna, så jag inser att jag kan vara lite off då utåt sett eftersom jag är helt i min egen bubbla. Plugga INTE om du är trött eller hungrig. Ta paus och samla ny energi. Ladda upp med gott att äta och unna dig att kanske titta på en serie på lunchrasten. Man lär sig inte effektivt om man sitter nonstop heela tiden. Jag gillar även att på mina utskrivna tentaanteckningar göra anteckningar och sådär i olika färger. Då kan jag memorera det jag ser och allt blir lite mer ”unikt” att urskilja. Kan sitta på tentan och komma ihåg hur just den sidan ser ut haha, det har räddat mig flera gånger.

   MEN, alla lär vi olika och jag kan lova att efter några tentor kan man mest troligt sin grej. Första tentan var jag såå nervös, det är svårt att veta hur mkt man egentligen ska plugga?? Men om man går på vad som tas upp på föreläsningarna och kollar på gamla tentor och lär sig övergripande det så kan jag nästan lova att man har ett G 🙂

   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna