VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

FÖRELÄSNINGSTISDAG

Laddad för en solig höstdag! Föreläsningar och en del mentalt pluggande. Då passade det perfekt att gå en morgonpromenad runt sjön vid högskolan innan första föreläsningen.

 

Jag reagerade på en kommentar jag fick (förra veckan tror jag?) där hon inte fick ha sina barn på förskolan om hon inte hade föreläsningar. Men alltså det är ju inte hållbart. Har man heltidsstudier så har man rätt till heltid på förskolan, väl? Så tycker i alla fall vår förskola och jag har alltid sett det som självklart. Jag har såklart inte mina barn på förskolan mer än vad som behövs, men samtidigt får de vara där när jag behöver tid för att plugga. Och även om jag är hemma och pluggar är det klart jag behöver ta lunch och raster, precis som jag gör när jag är på skolan. Att plugga är emellanåt mentalt utmanande och såå mycket mer än bara föreläsningstiden. På vårt program har vi mycket självstudier, det finns ju inte på kartan att jag skulle kunna ha barnen hemma den tiden. Så säger er förskola något annat tycker jag ni ska stå på er och argumentera för att heltidsstudier berättigar till heltid på förskolan precis som vilket heltidsjobb som helst.

 

 

Det byggs otroligt mycket kring sjöarna i stan. Jag gillar att bo i en väldigt levande stad, som växer och blir allt större. Samtidigt som jkpg är en lagom stor stad. Det finns allt men inte till överdrift typ 😉 Inser nu att bilden inte riktigt matchade det jag skrev (fotade den för att jag tyckte det var en vacker plats under promenaden haha), men tanken som dök upp var just en växande stad eftersom området där på andra sidan sjön är nybyggnation där en helt ny stadsdel har börjat skapas, och bakom mig där jag står är ännu ett stort projekt påbörjat.

 

 

Visst är höst vackert!?

 

Min sista höst på högskolan. Jag har redan nedräkning som ni märker haha. Tänk ändå. För prick fyra år sedan började jag den här resan, med Idun i magen. Medveten om att jag bara skulle hinna läsa en termin till att börja med, men trots det fast besluten om att börja. Jag var rädd för att om jag väntade med att börja, att det hade varit enkelt att skjuta upp det ännu mer och kanske för alltid. Klyschigt men sant är att man inte får skjuta upp saker som man verkligen vill göra. Jag tror man blir som lyckligast om man lyssnar till vad magkänslan säger och gör det man VILL. Finns inget rätt eller fel där (så länge det inte är brottsligt såklart hehe), men mina drömmar är mina och dina drömmar är dina.

 

 
 


Kommentarer


 1. Sandra 25 september, 2018 on 18:30 Svara

  Jag är förskollärare och set är som du säger, heltidssstudier motsvarar 40h arbetsvecka + restid. Kan aldrig tänka mig att det finns kommuner med avvikande regler gällande det!

  • Fyrbarnsmamma 25 september, 2018 on 20:38 Svara

   Eftersom det var jag som kommenterade det får jag väl svara ? Rätt till heltid har men givetvis, om man pluggar hela dagen. Det gjorde jag sällan ? Pluggade jag förmiddag tog jag en ofta paus på eftermiddagen (det innebar alltså att jag hämtade hem barnen), och fick plugga färdigt när de lagt sig.

   • Evelina 26 september, 2018 on 09:20 Svara

    Aha men som du skrev det var du tvungen att hämta även om du tog paus bara en kort stund och det är ju inte ok:

    ”I båda kommunerna som jag bott har man varit tydlig med att om jag gjorde annat än pluggade en stund skulle jag hämta hem barnen (det spelade alltså ingen roll vilken studietakt jag hade, och om det bara handlade om en mindre paus). Jag valde alltid att ha barnen halvtid på förskolan, under heltidsstudier (bortsett från under praktikveckor), eftersom det ju inte funkar utan paus. Skönt om du bor i en mer tolerant kommun, som förstår var studier innebär!”

    Vad skönt att jag missförstod dig isf ?

 2. A 26 september, 2018 on 20:25 Svara

  Men alltså! Jag tänkte när jag såg bilden att du blir ta mig fasiken bara snyggare med åren??! Nu är du ju inte gammal, var inte så jag menade men du fattar?
  Alltid så fin!

  • Evelina 26 september, 2018 on 21:02 Svara

   Nejmen va?! Vad gullig du är, tack snällaste du ☺️???❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna